Gula tomater!

Nu har mina gula Golden Queen börjat mogna. Tyvärr måste jag säga att dom var lite av en besvikelse. Det här är ju normalstora tomater (tillskillnad mot mina andra sorter) men dom är ganska så mjöliga i konsistensen och smakar egentligen inte särskilt mycket. Sun Gold och Black Cherry är både söta, ”kryddiga” och saftiga med massor av extra (och extra god) smak jämfört med köpetomater men Golden Queen smakade mest ”jaha, var det allt?”.

Golden Queen-tomater

I rättvisans namn så plockade jag tomaterna i går kväll så dom hade hunnit bli kalla, jag ska försöka plocka en solvarm tomat nästa gång för att se om den smakar mer (å andra sida när både Sun Gold och Black Cherry goda även nattetid). Men jag hoppas inte på allt för mycket, mamma som odlar sina Golden Queen i växthus tyckte också att dom smakade väldigt lite.

Nej, nu får jag nog gå ut på balkongen för att se om jag kan hitta nån mogen, orange, liten älsklingstomat att mumsa på i stället.

Det här inlägget postades i Balkongen, Prat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gula tomater!

  1. Lene skriver:

    Hummmm . . . betyder det at du ikke vil dyrke Golden Queen til næste år?