Lusekoftsmönster (fast ingen stickbeskrivning)

Ja, alltså… Jag förstår ju att när man skriver ett blogginlägg som innehåller ordet ”lusekoftsmönster” så kommer man få hit en hel del googlare som letar efter mönster (= stickbeskrivning) på hur man stickar en lusekofta till människor. Nått sånt finns det inte här! Jag stickar min tröja till en docka och jag har inget mönster till den och jag är absolut inte rätt person att fråga om stickmönster överhuvudtaget. (Mitt enda tips är att leta hos Drops Design.)

Nej, det inlägget handlar om är att jag tänkte visa upp rutmönstret jag ritat upp för att ha som hjälpa till själva lusekoftsmönstret på tröjan (mönster= dekor den här gången).

Lusekoftsrutor

Jag har hämtat inspiration från min egen lusekofta (stickad av min mamma, till mitt ex egentligen, men jag snodde den. Muahahaha!) men jag har förenklat mönstret en hel del. Dels för att bespara mig själv från ALLT för många nervösa sammanbrott, om vi säger så här min erfarenhet av att sticka mönster (utöver ”randigt”) är något bristfällig (läs: näst intill obefintlig). och dels för att allt är så yttigt och pyttigt och smått (maskorna ÄR som sagt var bara 2,5 mm breda) att allt blir ett enda gytter och man har för mycket detaljer.

Jag har också valt att lägga mönsterbården längst ner på tröjan i stället för upptill, både för att bespara mig dom nervösa sammanbrotten (som annars skulle uppstå när jag försökte kombinera avancerad mönsterstickning med att klura ut var och hur jag ska maska av för hals och ärmhål och sånt) men också för att det hela enkelt så jag hela tiden föreställt mig den här tröjan. Och jag HAR drömt om den här tröjan i flera år (nästan lika länge som jag haft Isa) innan jag insåg att enda sättet att nånsin få den är att försöka sticka den själv (min annars väldigt stickkunniga mamma har problem med artros och kan inte sticka så här smått)

Hur långt jag hunnit med själva tröjan? Nej, det sparar vi till morgondagens måndagsuppdatering! Då kanske jag hunnit sticka ikapp dom varven jag repade upp i går också. Hoppas vi!

Det här inlägget postades i Dockor & dockkläder, Pyssel, Stickat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.