Depp!

Minns ni att jag sa att maskorna var 2,5 mm breda? Det var på provlappen det! När det gäller själva tröjan drar ju mönsterstickningen ihop stickningen lite (tänkte inte på det… är ju inte så bra på det här med mönsterstickning…) så nu är maskorna bara ca 2,1 mm breda. :o( 0,4 mm kanske LÅTER lite men skillnaden bli ca 3 cm totalt, och på en tröja som BORDE vara 19 cm bred så är 3 cm mycket. Depp!

Med andra ord, allt jag hittills stickat är det bara att skrota (Fast jag ska fota det till måndagsuppdateringen först)

Och så finns det dom som tycker att vi pysselbloggare visar en falsk, glättig, allt för positiv sida av verkligheten och aldrig skriver om problem och negativa saker. Ha! In you face! Vi skriver VISST om negativa saker! Så det så! LOL

Det här inlägget postades i Dockor & dockkläder, Pyssel, Stickat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Depp!

 1. Marina skriver:

  Menar du att du håller på att sticka en tröja med lusekoftemönster till en sådan där yttepyttedocka?? Jag som tycker att det räcker gott och väl att hålla reda på räta och aviga maskor i nomalstorlek – utan mönster!! Kan ju tala om att jag lyckats ta bort din kommentar hos mig – allt blir ju inte alltid som man tänkt sig – men jag håller med om att gräshoppor troligen är riktigt bra bantningsmat…!!

  • Annefia skriver:

   Ooops! Som du säger, ibland blir det inte som man tänkt sig. Jag ska se om jag kan komma på vad jag skrev.

   Nja, tröjan är inte till nån av dom allra minsta dockorna utan till min stora docka Isabelle på 43 cm. Men ja, det är ju nog så litet ändå.

 2. Jag skriver:

  Sy och repa opp är sömmerskans lott, som mormor brukade säga.
  Det gäller även för stickerskor, tydligen.

  Hoppas det löser sig nästa gång.

  • Annefia skriver:

   Ja, det verkar ju så onekeligen. Fast jag kommer inte repa upp. Garnet är luddig och svårt nog att repa upp när man måste (vis av erfarenhet) och man måste vara försiktig så det inte går av. Den här gången kommer jag bara börja om från noll med nytt garn.

 3. Lovisa skriver:

  det löser sig får vi hoppas! :)