Den lille havfrue

Även om jag inte hunnit/orkat pyssla så mycket i år… ÄN… så blev det ju desto mer pysslat förra året. Som trogna läsare kanske minns hade jag en period när jag virkade en massa dockkläder, bland till min egen lilla balljointed docka Alba-Stina men också till min danska väninnas lilla balljointed sjöjungfru. Egentligen är sjöjungfrun en likadan docka som Alba-Stina men sen har hon en specialbeställd, handgjord stjärtfena i silikon.

Tyvärr blev stjärtfenad försenad i tillverkningen så när jag skickade topparna till Danmark fick ni nöja er med att se dom modellade av Alba-Stina (ytterligare en top här) och det blir ju inte riktigt samma sak. Men nu har stjärtfenan både kommit och monterats så möt Mims, den lille havfrue (dansk som hon är och allt).

Sjöjungfrun Mims i toppen jag virkat till henne

Är hon inte bedårande? Och jag tycker den här toppen blev väldigt bra till henne.

Sjöjungfrun Mims i toppen jag virkat till henne

Sjöjungfrun Mims i toppen jag virkat till henne

Bilderna är tagna av min danska väninna och Mims face up och bodyblushing (dvs ansikts- och kroppsmålning) och stjärtfena är tillverkade av två olika artister inom BJD-hobbyn. Det är verkligen en hobby som inspirera till många olika former av kreativitet och konstnärlighet.

Det här inlägget postades i Dockor & dockkläder, Pyssel, Virkat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Den lille havfrue

 1. Jag skriver:

  Så fin den blev på henne.
  Den matchar stjärtfenan perfekt.

 2. Elisabeth skriver:

  Oj oj oj vilken pärla… Passade perfekt på henne… Så fint…

 3. Hedvig skriver:

  Men shit vad söt! :)