Fääääärdig! (måndagsuppdateringen)

Pytte i sin nya klänning

Äntligen, äntligen, äntligen är jag färdig med den lilla, lila dockklänningen, ni vet den som BARA tagit en halv evighet (eller i alla fall ett par veckor) att virka. Skönt att den är färdig! Men ja, på nått sätt gillar jag nog den rödblåa klänningen jag gjorde bättre även om dom färgerna varken är mina eller Pyttes. Det är nog snyggare när färgerna kontrasterar mer (eller också är jag helt enkelt bara väldigt trött på den här klänningen just nu).

Alba-Stina visar upp sjöjungfrukläder och sin goda balans

Dessutom har jag virkat en liten topp/klänning till en docka i Alba-Stinas storlek också. Det är lite svårt att bestämma sig för vad plagget ska kallas i dagsläget för dockan som ska få klänningen är en liten sjöjungfru med specialbeställd, handgjord stjärtfena och det är lite svårt att avgöra hur långa fransar som blir snyggast utan att kunna prova. Med långa fransar blir det ju nästan som en liten klänning (som blir mycket mer anständig när dockan har fiskstjärt i stället för springer runt med rumpan bar. LOL) men om inte det blir bra kan man bara klippa fransarna lite kortare så blir det som en liten topp i stället (vilket var vad jag hade tänkt mig från början). Det ska bli VÄLDIGT spännande att få se den på rätt docka i framtiden.

Pytte och Alba-Stina

Nu ska jag virka nån mer liten sjöjungfrutopp och sen ska Alba-Stina få en kopia av den grönvita klänningen jag virkat för att ge bort. Det är ju liksom praktiskt att virka kopiorna INNAN jag skickar iväg originalen. Sen ska jag i alla fall FÖRSÖKA ta mig i kragen och virka färdigt hjärtkatterna jag håller på med (det eller kanske börja SY dockkläder igen i stället.. Hm… gissa vilket som känns mest inspirerande just nu? LOL)

Det här inlägget postades i Dockor & dockkläder, Måndagsuppdatering, Pyssel, Virkat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Fääääärdig! (måndagsuppdateringen)

 1. Lene skriver:

  Pyttes klædning (vi kalder faktisk sådan en ting for en kjole) er såååå sød på hende. Og Mims kan virkelig godt lide toppen. Hun er meget utålmodig efter at få sin hale. Hun har ikke noget problem med at andre har ben men hun synes der ser grimme ud på hende. LOL

 2. LadyNight skriver:

  Vad kul att se dem båda i samma bild! Nu fattas ju bara din tredje fairyland-bjd…tripp, trapp, trull ;)

  Tycker Pytte passar riktigt bra i sin nya klänning. Och toppen Alba-Stina har: jättesöt! Du skulle kunna virka ett par haremsbyxor till, det hade blivit urtjusigt (ja, jag vet att det redan finns planer till toppen och jag hoppas på bild när den där sjöjungfrun fått den ^^).

  • Annefia skriver:

   Jag ska försöka ta mig i kragen och fixa till gruppbilderna vi tog när vi hade Australienfrämmande. Och kanske kan jag t.o.m ta en ny bild på alla tre Fairylandtjejerna nån dag bara för din skull. Det ger ju en bild av hur pass stora små dom är.

   Du har rätt, haremsbyxor skulle nog passa jättebra till en sån här topp, fast jag föreställer mig dom snarare sydda i ett tunt tyg. Även om Mims ska få just den här toppen så kan jag ju virka fler.

   Jag är förövrigt rätt säker på att Lene kommer via massor av bilder på Mims på forumet när hon fått sin stjärtfena och säkert dyker det upp nån bild här i bloggen när dockorna fått sina kläder med. Mims har förövrigt en helt bedårande custom face up och body blushing.

 3. Lovisa skriver:

  Jättefin! Man undrar ju hur tunt garnet är som du virkar med, för klänningarna ser så sköra och fina ut. :) haha, det verkar som om jag bara bryr mig om storleken på ditt skapande, men jag tycker det är intressant, speciellt då jag verkligen är dålig på att virka i miniatyrer… :)

  • Annefia skriver:

   Tack! :o)

   Oroa dig inte, det är helt okej att du funderar över hur stort eller litet nått är. För mig är det ju självklart men jag kan ju se att den bra inzoonmingfunktionen på kameran ”ljuger” lite och inte avslöjar hur stort eller litet nått är. Själv har jag dessutom väldigt bra finmotorik (som kompenastion för min urusla grovmotorik kanske) så jag gillar ju att hålla på med sånt små är smått och pyttigt. Nu fick jag dock en bra idé till ett blogginlägg och eftersom jag inte kunde komma på vad jag skulle blogga om i dag så är jag väldigt tacksam.

 4. Pingback: Tunnaste tunna | Fialand – Pyssel & Prat