Mera dockkläder (nu utan trälim)

Ja, alltså, det här med ”lättklätt” som jag nämnde i förra inlägget handlade naturligtvis om en lättklädd Isa, inte om en lättklädd Annefia. LOL

Isa visa upp sin nya morgonrock

Nu kommer vi nämligen till det första klädesplagg jag verkligen sydde till Isa och inte till en trälimsflaska. Med andra ord, passformen är SÅÅÅÅ mycket bättre den här gången! Morgonrocken är handsydd och fodrad och jag är mycket mera nöjd med den än den där vita klänningen..

Isa visa upp sin nya morgonrock

Det här med fodret var dock en riktigt mardröm, både tygerna är halkiga och besvärliga och det cremefärgade fodertyget var dessutom så löst vävt att det töjde ut sig och växte allt eftersom jag sydde. En centimeter hit eller dit kanske inte är så noga när man syr människokläder men när man syr dockkläder och fodret är minst en centimeter större än yttertyget då får man problem kan jag tala om. Men det löste sig tillslut som synes.

Närbild på Isa och kragen

Bilderna är tagna i början av april 2008, innan Isa hunnit få sina rätta, blå ögon.

Det här inlägget postades i Dockor & dockkläder, Pyssel, Sytt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mera dockkläder (nu utan trälim)

  1. LadyNight skriver:

    Sista bilden är sååå fin! Jag gillar gröna ögon, så jag tycker Isa passar riktigt bra i dem också :)

    • Annefia skriver:

      Även jag gillar gröna ögon. Jag funderade väldigt på om jag skulle behålla dom hör eller byta till dom jag köpt till henne. Men eftersom jag betalat dyra pengar för dom blå ögonen ville jag ju testa dom och dom var helt enkelt mera ”Isa”.