Dockklänning och vårblommor!

Eftersom ingen protesterade mot mängden dockkläder (och den enda som hade några åsikter överhuvudtaget ville se mer) så kör jag på som vanligt med lite nya bilder nu också då. Den förra klänningen var ju tänkt som en provmodell (även om det blev en färdig klänning av den) och här är det färdiga resultatet, klänningen jag faktiskt PLANERAT att sy.

Isas vårklänning

Handsydd som vanligt och betänkt då att kjolen är 60 cm vid, att den är fållad, att spetsen är fastsydd nedtill och att det blåa bandet är fastsytt med sömmar i båda kanterna dvs bara nederkanten på klänningen = 4x 60 cm handsöm. Ja, tålamod ÄR min grej! LOL

Närbild av Isa och halsbandet

Jag gjorde även ett matchande halsband av spets och pärlor. Trogna läsare med bra minne kanske minns spetsen jag använt till så många olika dockskåpsmöbler? Japp, det här är samma spets (Dock lovar jag att klänningen är gjord av tyg och inte kartong.)

Isa vårdar vitsippor

Och nej, vi har INTE vitsippor här än! Bilderna är tagna i april 2008 och vitsipporna kommer från mammas skogstomt/woodland-trädgård.

Fotomodell på balkongen

Det här inlägget postades i Dockor & dockkläder, Pyssel, Sytt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Dockklänning och vårblommor!

 1. Bell-Eve skriver:

  Åh så fint! Både klänningen och dockan, blir helt tagen. Imponerande!

 2. LadyNight skriver:

  Den där klänningen är så söt och somrig! Jag hade definitivt velat skutta omkring i den…om den fanns i min storlek. Går det att vara avundsjuk på en docka? :P

  • Annefia skriver:

   Kul att du gillar klänningen. Och jodå, man kan bli avundsjuk på dockor, det har jag blivit flera gånger så det är fullständigt normalt (eventuellt kan jag dock ha en något annorlunda uppfattning av vad som är ”normalt” men det hör ju inte hit. LOL)