The Rose

Måns och rosorna

When the night has been too lonely
And the road has been too long
And you think that love is only
For the lucky and the strong
Just remember in the winter,
far beneath the bitter snows
Lies the seed
That with the sun’s love
In the spring
Becomes the rose

Virkade rosor

Det blev alltså ingen gris med volanger på knorren utan en lite mer normal ros. Det blev t.o.m tre rosor och två blad innan jag blev färdig. Eller ja, färdig och färdig, mönstren kommer från boken 100 blommor att sticka & virka (Centifolieros och Irländskt blad) och jag räknar med att virka flera blommor ur den boken. Det känns som ett bra sätt att väcka liv i pyssellusten igen. Inte för att jag vet vad jag ska göra med dom men det är ju inte viktigaste.

Det här inlägget postades i Katterna, Prat, Pyssel, Virkat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till The Rose

 1. Jag skriver:

  Vilken mysig bild på Måns och rosorna!

 2. LadyNight skriver:

  Jättefina rosor! Jag har funnit att blommorna från den (uber suveräna fantastiska) boken är perfekt till att dekorera paket (eller andra små söta lådor) med. Eller göra broscher av.

  Eller, om man ska virka fler för att bara ha något att göra, så kan man skapa en stor bukett av alla blommor. Behövs bara lite ståltråd som man virar grönt garn runt, så har man fina stjälkar att fästa både blommor och blad på ^^

  • Annefia skriver:

   Lite som dom där blommorna av färgade strumpbyxor jag gjorde nån gång på tidigt 90-tal då? Fast då virade man ju blomstertejp runt stjälen i stället för garn förstås.

   Visst är väl boken hur ljuvlig och inspirerande som helst?