Annandagsuppdateringen!

Den Fialandska julen har varit väldigt god i dubbel bemärkelse, dvs både god=mumsig och god=mysig. Däremot ska väl erkännas att jag just nu är mera sugen på att mumsa knäck i soffan än på att skriva flertalet blogginlägg så i dag tänkte jag fuska och slå ihop Måndagsuppdateringen och ”se vilka pyssliga julklappar jag fått”-inlägget för att spara lite tid.

Virkad julkulenalle

Trots att jag ägnat den senaste veckan åt både julgodistillverkning, intensivvilande och julfirande har jag faktiskt hunnit med att sticka hela TRE varv på docktröjan jag håller på med, två helgrå varv och ett varv med luser blev det. Men eftersom dom bara är tre och dessutom ser likadana ut som förra veckans helgrå och lusiga varv så har jag inte brytt mig om att fota dom.

Utöver stickandet har jag också virkat färdigt den numera ickecensurerade julklappen, dvs en isbjörnsjulgranskula till min mamma. Mönstret hittar ni här. Eftersom jag tydligen slarvat bort mina säkerhetssögon fick det bli andra ögon än på originalet men jag tyckte en blev söt ändå.

100 blommor att sticka & virka

Jag har även FÅTT en del pyssliga och pysslade julklappar, t.ex sockor, pulsvärmare, en gosig sjal och boken 100 blommor att sticka & virka som jag önskat mig. Blommorna ser helt underbara ut men jag har bara hunnit kolla som hastigast i boken än så länge. Det är möjligt jag återkommer med en utförligare recension senare.

Årstavlebroderi för 2009

Dessutom fick jag ett nytt årstavlebroderi också. Hurra!

Ja, jag vet att det är 2011 nu men eftersom jag broderat 2006, 2007 och 2008 tidigare så är ju 2009 den logiska tavlan att brodera härnäst. Tanken är dock att jag ska brodera i kapp alla tavlor (från 2006 och framåt) så småningom.

Det här inlägget postades i Broderi, Dockor & dockkläder, Måndagsuppdatering, Pyssel, Stickat, Virkat och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Annandagsuppdateringen!

 1. Lovisa skriver:

  Vilken fin isbjörnskula! Härliga dagar du har haft. :)

 2. Hedvig skriver:

  Väldigt söt björn! :) Och god fortsättning på dig! :)

 3. Sanna skriver:

  Haha vilken läcker julkula!! Hur fin som helst! <3

  SV: Vi skall nog få huset sålt bara att det kommer ta tid..önskar bara att vi slapp betala dubbla "hyror" tills dess, men det är bara att bita i det sura äpplet och kämpa på..

  Go du då gumman som tänkte fixa trolltider till mig.. ;) ..min goa vännina använde även hon ett alternativt sätt för att få fram denna.. Hihi..

  Ha en god fortsättning! <3
  Kraaaaaam
  Sanna

  • Annefia skriver:

   Tack!

   Det tog nästan ett halvår att sälja vårat hus och vi fick sänka priset så mycket att när banken och mäklaren fått sitt hade vi 1000:- kvar. Inte kul sen när man träffar på folk från en annan del av Sverige som tror att man har massor med pengar för att man sålt hus.

   Jag håller just nu på och hjärntvättar mamma att älska Trolltider hon också LOL

 4. Pingback: Måndagsuppdateringen v 52 | Fialand – Pyssel & Prat