Nagelvårdsresan 5 veckor – sammanfattning

Förra helgen blev nagelvårdsresan inställd pga sjukdom. Jag är visserligen fortfarande sjuk men den här helgen är jag frisk nog för att uppdatera min nagelvårdsresa i alla fall. Jag tog dock bilder förra helgen också dock och ironisk nog såg naglarna bättre ut då än den här helgen… ja, ja…

Från början hade jag tänkt att nagelvårdsresan skulle innebära en intensivsatsning i 4 veckor och att jag sen skulle trappa ner till nån mera ”rimlig” nivå (vad nu det innebar) både vad det gällde oljandet och bloggandet. Men efter att ha hållit på med mitt nagelvårdande en tid nu så har jag skaffat mig en rutin som jag inte är det allra minsta intresserad av att trappa ner på, tvärtom, och mina nagelvårdsinlägg har visat sig vara några av mina mest uppskattade inlägg (det kan jag förstå, det ger er ju ett tillfälle att glädjas åt att era egna naglar i alla fall inte är SÅ illa. LOL) så jag räknar med att köra på som vanligt med vårdandet och den veckovisa uppdatering och sen med en utförligare sammanfattning var 4:e 5:e vecka.

Utgångsläget
 Naglarna - vecka 0

5 veckor senare
Naglarna efter 5 veckor

Den senaste månaden har jag:

 • Intensivoljat in naglarna (både under, på och runt) med mandelolja och sesamolja både med och utan nagellack (så fort jag haft en stund över)
 • Smörjt in och masserat händer och fingrar med samma olja för att öka blodcirkulationen
 • Oljat in naglar och nagelband 2-3ggr/dag med min hemmablandade olja med eteriska oljor
 • Ätit Silicea och B75 i två veckor
 • Slutat tvätta av naglarna med diskmedel innan lackning (för att få lacket att sitta bättre) Lackar nu direkt ovanpå oljan, efter den fått torka in.
 • Bytt från Gunrys till Ciens remover (dock enbart av praktiska orsaker eftersom jag inte fått tag på Gungry som annars kändes mildare, å andra sidan innebär Cien mindre gnuggande)
 • Bytt ut min stenfil mot en glasfil och slutat fuska med nagelsax
 • Bytt form från rundade till rakare naglar

Utgångsläget
 Naglarna - vecka 0

5 veckor senare
Naglarna efter 5 veckor

Förändringar som jag märkt/inte märkt:

 • Naglarna börja se fräschare ut
 • Naglarna skivar sig mindre
 • Naglarna flisar sig mindre i kanterna
 • Nagellacken sitter bättre
 • Tyvärr har inte naglarna hunnit bli starkare än utan går av alldeles för lätt (lite svårt att få till en snygg form när hörnen går av hela tiden)
 • Jag upplever att naglarna vuxit snabbare men trots det inte blivit längre pga ovanstående
 • Den nya nageltillväxten är MYCKET fräschare och mera rosa och har vi det här laget hunnit växa ut en hel del (syns mer IRL)
 • Händerna är mindre torra än innan (har alltid smörjt regelbundet med handkräm och gör fortfarande men oljan känns effektivare på sikt)
 • Jag har haft mindre sjukdomsrelaterad värk i händerna (bara det är ju anledning nog att fortsätta)
 • Mina nagelbäddar har blivit längre!!! (Visste inte ens att det var möjligt)

Utgångsläget
Nakna naglar - vecka 0

5 veckor senare
Tummen efter 5 veckor

Alla dom här förändringarna syns inte riktigt på bilderna. Tyvärr är ju dom nytagna bilderna en smula gultonade och det känns som om naglarna befinner sig i ett riktigt fult utväxtskede just nu och ja, dom VAR snyggare förra helgen, men dom skador som syns är gamla (det finns ju mycket ful och skadad nagelvävnad som måste växa bort innan man kan se ett tydligt resultat). Det känns som om skarven mellan nagelbädd och friväxande nagel är extra ful, ”suddig” och ojämn just nu också, vilket kanske har at göra med att nagelbädden vuxit sig längre. (Att nagelbädden HAR blivit längre syns dock tydligt i verkligheten) Men vill ni se ett riktigt dramatiskt resultat på förbättring så kan jag rekommendera att ni tar en titt på mina ”skämsnaglar”.

Skämsnaglar??? Ja, ni vet dom där naglarna (oftast pekfinger och långfinger på den dominanta handen) som är så bedrövligt fula att man inte vill att NÅN ska få se dom i omålat skick. Jag ville inte visa upp dom i bloggen i början av min nagelvårdsresa (SKÄMSnaglar som sagt var) men med tanke på hur otroligt mycket bättre dom blivit så kan jag inte låta bli att visa er den dramatisk skillnaden. Om skämsnaglar kan bli så här bra på 5 veckor så är jag ju väldigt nyfiken på hur mina naglar kommer se ut om ytterligare fem veckor.

Skämsnaglarna första dagen. Skriiiik! Piiiinsamt!

Skämsnaglarna: 0 veckor

Och skämsnaglarna nu, inte perfekta men inte alls lika pinsamma.

Skämsnaglarna: 5 veckor

Har du också skämsnaglar? Kom igen nu och peppa mig genom att våga visa era mest bedrövliga naglar så jag slipper vara ensam här i min nagelfulhet. LOL Och för den delen, om du också bloggar om nagelvård just nu så vill jag gärna läsa. Just nu suger jag åt mig allt jag kan läsa om nagelvård som en svamp som mina naglar suger åt sig olja.

Det här inlägget postades i Nagellack, Nagelvård, Nagelvårdsresan och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Nagelvårdsresan 5 veckor – sammanfattning

 1. Ann-Sofie skriver:

  Vad skönt att det blivit så mycket bättre. Vad roligt. Det syns verkligen. Jag har också börjat ta hand om mina naglar och händer mer och det ger resultat. :-)

  • Annefia skriver:

   Tala om två själar, en tanke, jag var just inne och kommenterade hos dig när jag fick mail om din kommentar. LOL Kul att höra att du också börjar märka reultat med dina naglar och det är uppmuntrande att du tycker mina förbättringar syns (ja, skämsnaglarna kan man förstås inte undgå men resten också. LOL)

 2. Helena skriver:

  Kul att det går på rätt håll. Vill gärna se ett nytt inlägg om 5 veckor igen.

  • Annefia skriver:

   Roligt att du vill se fler inlägg om mina stackars naglar. :o) Jag räknar dock med att uppdatera varje helg som vanligt och sen en lite större sammanfattning om 5 veckor också. Jag ändrade forumuleringen lite i inläggen för jag var nog minst sagt otydlig.

 3. Sminkan skriver:

  Jättestor skillnad! Jag tycker det är spännande att följa. Önskar jag hade bilder på mina naglar före jag började med min naelstärkare för det var dramatiskt vad mycket som hände då. Längre nagelbäddar låter bra. Loodie Loodie Loodie (som är min nagelvårdsguru) påstår ju att det är möjligt men jag har aldrig försökt själv. Nu blir jag sugen på att testa om jag också kan få längre nagelbäddar.

  • Annefia skriver:

   Ooooh! tack för tipset om Loodie Loodie Loodie! Jag hade aldrig sett hennes blogg innan. Fast det är klart, det hade ju underlättat om jag upptäckt bloggen EFTER jag ätit. Ooops! Tydligen måste man komma ihåg att äta ibland. LOL

   Du får dela med dig om du börjar experimentera med nagelbäddarna. Även jag tycker ju det är spännande att följa andras nagelexperimenterande.

   Jag är ju tacksam att jag kom ihåg att fota naglarna när dom såg ut som värst för det kommer ju vara roligt att jämföra med i framtiden. Synd bara att jag inte har nått foto av när dom varit som bäst också.

 4. Elin/Nailmanic skriver:

  Oj, vilken skillnad det är! Det syns verkligen att dina naglar mår så mycket bättre. Jag har tyvärr inga nagelbilder på när mina naglar var som värst men de liknade dina före bilder en hel del. Speciellt hur de skivade sig långt ner. Skönt att både dina och mina naglar mår bättre nu :D

  • Annefia skriver:

   Skönt att höra att jag inte är ensam om att ha haft dom där eländiga skivade naglarna. Men jag är glad att både dina och mina naglar är på väg att bli bättre nu!

 5. Camilla skriver:

  Jag har skrivit en liten nagelvårdsskola på min blogg, men du kanske redan har läst?=)

  • Annefia skriver:

   Oh ja, den har jag läst! Jag läste den i början av nagelvårdsresan (det var så jag hittade din blogg) och jag hittade mycket inspiration där, men jag misstänker att jag skulle ha utbyte av att läsa den igen, nu åtta veckor senare.