Blå måndag: Jellymacka! Depend 331 + China Glaze Nova

Dags för Blå Måndag igen. Nu var det ju några veckor sen jag sist hann/orkade vara med.

Strax före jag blev sjuk bestämde jag mig för att ta mig i kragen och äntligen testa att måla en jellymacka (jellysandwich). En jellymacka är för den oinvigde när man grundar med några lager jellylack, varvar det med glitterlack och sen avslutar med jellylacket. Det ger manikyren ett väldigt djup och brukar dämpa glittret och ge det ett helt annat utseende (Nu använda jag China Glaze Nova och det glittret är inte precis det lättaste att dämpa dock. LOL)

Blåglittrig jellymacka!

Är det nån som är det minsta förvånad att min första jellymacka är just blåglittrig? Inte jag i alla fall! LOL Jellylacket är ett Dependlack med det spännande namnet 331. Det är ett lack som ser mörkblått ut i flaskan men som blir mera klarblått på naglarna. Dessutom innehåller det (som kan ses på vissa bilder) sånna där oglittriga glitterpartiklar som Depend verkar så förtjusta i. Jag gillade inte riktigt dom där o-glittrena när jag bar det här lacket ensamt men dom passade väldigt bra in i jellymackan som komplement till det övriga glittret.

Blåglittrig jellymacka!

Det övriga glittret är som jag sa innan, superglittriga China Glaze Nova som innehåller små silverglitter och större holografiska silverglitter. Faktum är att det är först i den här jellymackan som jag kunnat urskilja dom två olika glittersorterna hos Nova. När man lackar med det ensamt blir det liksom så SILVRIGT! Och HOLOGRAFISKT! Och GLITTRIGT!!! att allt flyter ihop till ett enda supermegaglitter. Jag tycker i alla fall Nova gjorde sig väldigt bra i den här jellymackan och vill gärna använda det i fler ”mackor”, gärna i olika färger. Synd bara att mitt Depend jelly är på väg att ta slut. Nån som har bra tips på snygga, enfärgade jellylack? I synnerhet i blått förstås (gärna mörkt) men också grönt, turkos, lila och rosa.

Blåglittrig jellymacka!

Förövrigt är jag inte säker på att jag skulle vilja bli bjuden på smörgås hemma hos den som först började kalla den här manikyrtypen för jellysandwich. Jag menar om JAG skulle göra en jellysandwich IRL skulle jag föredra att ha två skivor bröd och sen ett lager sylt/marmelad i mitten, inte två lager sylt/marmelad med lite brödsmulor i mitten. Det låter VÄLDIGT kladdigt och svårätet om du frågar mig!

2 lager Seche Base
3 lager Depend 331
1 lager China Glaze Nova
1 lager Depend 331
2 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i China Glaze, Depend, Nagellack, Nailart och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Blå måndag: Jellymacka! Depend 331 + China Glaze Nova

 1. Sussie skriver:

  Det var ett jättesnygg jellymacka! Båda lacken blev som ett helt nytt, fantastiskt lack :) Jag har tyvärr inga tips på bra jellylack, de är en bristvara hemma hos mig :s Men det ska bli kul att se om du gör fler jellymackor.

 2. Ann-Sofie skriver:

  Det var en helt underbar jellymacka!! Vilken härlig blå färg och sen glittret till! Sååå snyggt!

 3. Sminkan skriver:

  Om du har en flaska klarlack (typ från Depend) så kan du droppa i en droppe färgat krämlack och få en jelly i vilken färg som helst. Tänk bara på att ta en droppe i taget och kolla av hur skirt/opakt lacket blir efter varje för krämlacken är så överpigmenterade ofta att en droppe kan räcka.

  Jag brukar slå till och köpa ofärgade Dependlack när de har köp tre betala för två-erbjudanden. Jag gör sällan jellys utan glitter men när jag frankar lack brukar jag använda den metod jag beskriver plus ösa i glitter.

  • Annefia skriver:

   Åh vilket jättebra tips! Tack! Jag hade ingen aning om att man kunde blanda till sina egna jellies så. Och jag förstår fullständigt frestelsen att häva i en massa glitter. Jelly + glitter= kärlek!

   Det kommer nog bli en del experimenterande länge fram i vår när jag mår lite bättre och lyckas få tag på några ofärgade lack.

 4. Elle skriver:

  Jag var övertygad om att det skulle bli smarriga mackor här idag. Tur att jag nyss ätit, annars hade jag nog blivit besviken. ;)
  Kryakram!

  • Annefia skriver:

   Stackare! Det är inte lätt när jag luras sådär! LOL Men jag ÄR tacksam att du inte är hungrig nog att gnaga lacket från mina fingrar. LOL

   Tackkram!

 5. Anna-Cee skriver:

  Det blev jääättefint ju! :)

 6. LadyNight skriver:

  Snyggt! Så snyggt att jag nog måste hålla ögonen öppna efter ett blått jellylack. Har precis fått tag på China Glaze Luxe and Lush och kan tänka mig att den skulle passa urbra med ett jellylack. Och Nova står redan nedskrivet på lackönskelistan. Nomnom.

  • Annefia skriver:

   CG Luxe and Lush se jätteläckert och spännande ut. Ska bli kul att se vad du gör med det. Hi, hi! Jag vill minnas nån som sa att hon inte gillade glitter för inte så länge sen… Jag är SÅÅÅÅ bra på att hjärntvätta folk! *stolt*