Liten fråga om swatchstickor

När ni lackar era swatchstickor eller nagelhjul eller liknande, lackar ni på ovansidan då om man göra på en riktig nagel eller lackar ni på undersidan av ”nageln”? Efter att ha åstadkommit tre stickor med varierande grader av kladdighet (OPI Gone Gonzo! till höger blev riktigt lyckat medan det gröna China Glaze Cha Cha Cha blev en veritabel mardröm) kom jag på att det borde bli en snyggare och jämnare yta om man lackar underifrån och att det kanske är så ”alla andra” gör.

Swatchstickor

Jag ska nog ta bort China Glaze Cha Cha Cha i vilket fall som helst och späda ut det med lite Seche Restore innan jag lackar om för kladdet är inte BARA mitt fel där. Kanske kan vara en bra idé att vänta tills jag är lite mindre darrhänt med? Dessutom har jag insett att man nog måste öva för det är tydligen stor skillnad på att lacka på plast och på riktiga naglar. Hade jag ingen aaaaning om!

Mittennageln är i alla fall NP 05 från Nordic Caps/Star Nails som jag fick i går (lite medelkladdig swatch med dålig färgåtergivning på bilden).

Ska nog ge Gone Gozo! några ytterligare lager med…

Det här inlägget postades i China Glaze, Nagellack, Nordic Cap/Star Nails, OPI, Övrigt lackprat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Liten fråga om swatchstickor

 1. Elin/Nailmanic skriver:

  Jag lackar alltid på ovansidan som på en riktig nagel men det är för att jag vill kunna se lackets finish med. Kan man väl i och för sig göra om man lackar under med men lite svårare blir det kanske.

  • Annefia skriver:

   Skönt att höra att jag inte är ensam. Jag tänkte på det där med finishen med när jag valde ovansidan. Lacket blir ju väldigt jämnt om man lackar på undersidan men det blir ju också väldigt plastigt.

 2. Sussie skriver:

  Jag har hittills bara lackat översidan som på en riktig nagel för jag har fått för mig att man ser lacket bättre då. Men jag har funderat på det där med att lacka undersidan, är det inte så de brukar ha det på nagelhjulen i affärer, typ Åhléns?

  • Annefia skriver:

   Jo, det känns ju som att det är undersidan som är lackad i butiker och sånt för det är ju så himlans blankt och fint. Men du har ju rätt i att man ser det bättre på ovansidan.

 3. Sminkan skriver:

  Bara ovansidan. Har aldrig ens tänkt på något annat sätt att göra det. Men jag swatchar bara mina hololack.

  • Annefia skriver:

   Skönt att höra att alla andra också lackar på ovansidan för ja, det VAR ju det som kändes mest logiskt för mig med spontant.

   Du måste ju ha ”typ en halvmiljon” lack så det är ju inte så konstigt du bara swatchar dina holos. Jag har nånstans mellan 50-100 (jag hade 51 när jag beställe stickorna… det är fler nu. LOL) + att det tilltalar samlaren/organisatören i mig med swatchsticks. Ser liksom fram emot att sita och ”leka” med dom och sortera dom efter färg, märke, finish och liknande.

 4. Lela skriver:

  Lackar också bara på ovansidan. Tänker att det borde vara lite krångligare att lacka på undersidan då det förmodligen gärna rinner omkring där och bildar pölar.

 5. Helena skriver:

  Jag kör också bara på ovansidan.

 6. LadyNight skriver:

  Fick hem swatchstickor häromdagen och har också undrat över det här! Men nu slipper jag undra mer. Himla bra liksom, då kan man låtsas att man kan allt från början (och liksom nonchalera det faktum att man är en förvirrad nybörjare). För SJÄLVKLART ska det vara på just ”det där viset”, inget snack om saken. LOL

  • Annefia skriver:

   Känner SÅ igen den känslan! LMAO Men nu var det jag som fick ta smällen att erkänna min okunskap så du slapp. Nästa gång är det din tur! Men åh vad jag känner igen mig i den här kommentaren! LOL