Nagelvårdsresan: 10 veckor – sammanfattning

Två inlägg samma dag! Vad har det tagit åt mig? Nåväl, om dagens första inlägg vara en NOTD-chock så är det dags för en nakenchock nu, eller en sammanfattning av 10 veckors nagelvårdsresa som man också kan kalla det. Men i och för sig så FINNS det ju en del chockerande element i det här inlägget, vissa av bilderna (tänker främst på ”före”-bilden av skämsnaglarna) kan vara chockerande och upprörande för nagellacksnördar och jag kan tänka mig att personer som råkat googla sig hit i jakt på andra former av nakenbilder kan bli chockade över att se bilder på naglar i stället. LOL Rätt åt dom!

Före:
 Naglarna - vecka 0

Efter 5 veckor
Naglarna efter 5 veckor

Efter 10 veckor
Naglarna efter 10 veckor

Dags för en sammanfattning nu som sagt var och då blir det massor av bildspam för att kunna följa utvecklingen hos naglarna. Om man bortser från den gräsliga missfärgade randen på vänster pekfingernagel så har ju naglarna blivit rent otroligt mycket bättre. Det intressanta med missfärgningen är dock att den ligger inuti nageln. På nått sätt har den uppstått under/längs med kanten där nageln varit skivad (vid själva brottytan eller hur man ska beskriva det) men sen har dom olika lagren läkt ihop på nått sätt med missfärgningen emellan så det verkar inte gå att skrapa eller fila bort den. Det kliar visserligen nått EXTREMT i fingrarna (som vanligt rent symboliskt) efter att får retuschera bort den i Psp men det vore ju fusk och skulle inte ge en rättvisande bild av min nagelvårdsresa. Försöka att TÄNK bort den i stället.

Före:
 Naglarna - vecka 0

Efter 5 veckor
Naglarna efter 5 veckor

Efter 10 veckor
Naglarna efter 10 veckor

Det intressant med det här är dock att man alltid brukar säga att det inte går att påverka en redan utväxt nagel utan man bara kan påverka den nya nageln medan den växer. Men det har HELT klart skett stora förändringar även på den utväxta skadade delen av naglarna. Visst, den delen är inte BRA men den är väldigt mycket bättre. Dessutom har hela naglarna äntligen börjat bli starkare nu, sen ca 3 veckor tillbaka. Jag misstänker att det är kosttillskotten som börjat göra nytt nu och jag glädjer mig när jag tänker på vilken nytta dom gör för insidan av kroppen med.

Före:
Nakna naglar - vecka 0

Efter 5 veckor
Tummen efter 5 veckor

Efter 10 veckor
Tummen efter 10 veckor

T.o.m dom tonårstrotsiga tumnaglarna har äntligen börjat bli lite bättre nu den senaste veckan! Hurra!!!

Men störst förändring av allt kan man se på skämsnaglarna på högerhanden (det är nu den där chockbilden kommer) Man kan nästan inte fatta hur mycket bättre dom kunnat bli på bara 10 veckor!

Före:
Skämsnaglarna: 0 veckor

Efter 5 veckor
Skämsnaglarna: 5 veckor

Efter 10 veckor
Skämsnaglarna efter 10 veckor

Produkter jag använt:

 • Oljor: mandelolja, kallpressad sesamolja och min hemmablandade olja med eteriska oljor
 • Handkräm: Beauté des Mains (Yves Rocher)
 • Kosttillskott: Silicea och B75 (+ lite annat som inte är nagelrelaterat)
 • Underlack: Seche Base (dvs ett neutralt, ickebehandlande underlack)
 • Remover: Cien

Om du tillhör dom som roades av att jag mätte mina naglar förra veckan (för att se till att dom tillslut blev jämnlånga) så kan jag avslöja att naglarna växt lite drygt 1mm på en vecka och nu är 16mm (lite drygt) mätt från nagelband till tipp. Jag vet inte hur långa jag kommer att vilja ha dom men lite längre än så här i alla fall.

Det här inlägget postades i Nagellack, Nagelvård, Nagelvårdsresan. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Nagelvårdsresan: 10 veckor – sammanfattning

 1. Elin/Nailmanic skriver:

  WOW vad dina naglar har ändrats! De ser så mycket mer välmående ut nu. Vad roligt att ditt jobb har fungerat :D

 2. Ann-Sofie skriver:

  Wow, det är såå kul att ha följt din nagelresa. Det har blivit en stor förändring verkligen. De ser såååå mycket bättre ut nu.
  Jag måste tyvärr göra ett uppehåll på två veckor med mina hälsokostmedel nu för att jag ska opereras snart. Trist för det gör en del för naglarna verkligen.

  • Annefia skriver:

   Förhoppnigvis kan ju mina bilder ge folk lite hopp om att även rikigt bedrövliga naglar kan återhämta sig rejält. Usch då, hoppas det inte är nått allvarligt.

   Förhoppningvis ska inte några enstaka veckors uppehålla ställa till så mycket skada för naglarna i alla fall. Du får väl pyssla om dom (och dig själv!) på andra sätt under tiden.

 3. Sminkan skriver:

  Helt otrolig förändring! Vad mycket slätare de blivit också när de inte är så torra. Jag tror verkligen olja är din melodi! Och tänk om tio veckor till, då kommer de vara perfekta! Skämsnaglarna är inte något att skämmas för heller, länge, så du får byta namn på dem. :D

  • Annefia skriver:

   Dom har ju blivit både slätare och blankare och jag har aldrig polerat dom eller så utan det är bara all olja som givit resultat så du har nog att i att olja verkligen är vad mina naglar behövde. Och kanske är det inte så konstigt, jag har problem med torr hud och torrt hår rent allmänt och vinterluften i min lägenhet är helt extrem, även i jämförelse men vanlig torr inomhusvinterluft, så det är ju inte konstigt att naglarna var SUPERTORRA.

   Du har rätt, dom är inte alls lika pinsamma längre så jag får kanske börja kalla dom för högernaglarna i stället. LOL

 4. Astrid skriver:

  Jag säger bara, WOW! De börjar verkligenbli mycket finare! Och precis som Ann-Sofie skrev är det jätteroligt att följa din nagelresa. Iallafall jag inser vad glad jag ska vara för att mina egna är så pass ”starka” :) Och det är trevligt att se att det verkligen gjort skillnad

  • Annefia skriver:

   Tack! Tycker att det är kul att så många gillar dom här inläggen. Och jo, det har verkligen gjort skillnad. Jag blir ju avundsjuk på er som har starka naglar naturligt men samtidigt kan jag känna en stolthet äver att jag verkligen jobbat för att få mina naglar så här pass bra.