Nagelvårdsresan: 11 veckor (+ en dag)

Alltså, man skulle ju kunna tro att det inte händer lika mycket med naglarna nu för tiden och att man utan problem skulle kunna hoppa över en veckas nagelbilder, eller kanske t.o.m bara köra med sammanfattningar var 5:e vecka nu. JAG har i alla fall trott och/eller funderat på sånna saker. Ni andra kanske inte ligger vakna på nätterna och funderar på hur ofta jag visar mina avklädda naglar?

I alla fall så HÄNDER det fortfarande saker! Saker som jag bara MÅSTE visa! Kolla på pekfingernageln! Kolla på pekfingernageln!!! Missfärgningen är nästan borta! (Förväntar mig minst eufori i lackcommunityt nu. LOL)

Nakna naglar, nästan helt utan missfärgning

Jag bestämde mig för att den fula missfärgningen bara SKULLE bort så jag testade att ge nageln en rejäl omgång när den var uppblött och uppluckrad efter en dusch (i normala fall är jag annars väldigt försiktig med mina naglar just då eftersom dom är skörare än vanligt, jag brukar t.ex aldrig duscha med nakna naglar). Jag skrubbade rejält med min nagelborste (även kallad tandborste av andra människor som inte vet vad dom pratar om) och hårschampo och lyckades faktiskt få bort det mesta. När nageln var blöt gick det att komma åt under den skadade missfärgade kanten.

Det kanske kan låta konstigt att använda hårschampo men eftersom hår och naglar båda består av keratin så borde ju hårschampo också vara lämpligt som nagelschampo och eftersom (tråkig upprepning av samma ord, jag vet, suck) hårschampot dessutom är alldeles för bra på att tvätta bort färg (jag vill behålla) från håret så började jag testa för ett tag sen för att se om det var lika bra på att tvätta bort färg (jag inte vill behålla) från naglarna och sen dess har det blivit min nya huskur, funkar mycket bättre än tvål när det gäller att få bort färg som bitit sig fast.*

Förövrigt kan man se att naglarna är lite genomskinliga på bilden ovan, det beror på att jag oljat in dom ordentligt några timmar tidigare

* Cilit Bang fungerar ÄNNU bättre upptäckte jag en gång när jag slarvade med gummihandskarna. Trots försiktighet fick jag lite spray på den lätt blåtonade tumnageln och det sa bara swoosch så var den toningen borta. Till vardags använder jag mig dock helst av handskar för jag tror inte att det är så där supernyttigt för naglarna.

Det här inlägget postades i Nagellack, Nagelvård, Nagelvårdsresan. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Nagelvårdsresan: 11 veckor (+ en dag)

 1. Ann-Sofie skriver:

  Wow, dina naglar ser väldigt fina ut nu, man ser verkligen skillnad. Häftigt att du fick bort missfärgningen, gillar dina kurer som du kommer på, coolt! :-)

  • Annefia skriver:

   Tack! Visste gjorde det stor skilland att få bort missmärkningen. Jag har nog alltid varit förtjust i att prova mig fram med vad jag har hemma. LOL

 2. Elin/Nailmanic skriver:

  Dina naglar ser verkligen så mycket friskare ut nu :D Kul att det fungerar så bra för dig! Nästa gång jag har oönskad färg på naglarna så ska jag definitivt testa med schampo :)

 3. Sminkan skriver:

  Jättefina naglar ju! Bra jobbat! Till sommaren är de alla helt perfekta!

  • Annefia skriver:

   Tack! Jo, tills dess borde ju alla skador hunnit växa bort helt och hela nagelnbädden vara friskt och fräscht rosa. Om man kollar på bilden ovan ser man ju en tydlig kant där naglarna är mycket glansigare. Det är där skarven går mellan ny/frisk och gammal nagel.

 4. Emma P skriver:

  Intressant. Kul att du hade så stor framgång med schampot, ska komma ihåg det…