Sminkans turkosa frankenlack

Vid det här laget har jag hunnit testa tre av dom fem lack jag vann/fick förra veckan. Eftersom jag inte återhämtat mig än sen helgens ”gästerier” så kan det ta ett tag innan jag hunnit visa alla men eftersom jag misstänker att flera av er är allra mest nyfikna på Sminkans frankenlack så börjar vi med ett av dom, det turkosa. Det kan ju passa extra bra eftersom det faktiskt ÄR det lack jag bär på naglarna just nu, för fjärde dagen i rad (det har dock börjar chippa lite nu så jag ska försöka förmå mig att ta bort det snart).

Sminkans turkosa frankenlack

Det här lacket har två egenskaper jag aldrig upplevt tidigare hos nått lack, nämligen konsistensen och doften. Som Sminkan själv skrev om så råkade hon hälla i för mycket glitter i en av flaskorna (misstänker att det är den här) vilket har gjort at konsistens påminner lite grand om nagellack med strösocker i. Mysko känsla! Dessutom luktar det tuggummi! Ja, tuggummi! Visserligen är det nog fråga om tuggummi med nagellacksmak snarare än tuggummi med mintsmak, men ändock. Riktigt trevligt! Doften häll i sig ett bra tag efter jag lackat också men det var inte störande på nått sätt, bara ovanlig och trevlig.

Den sockriga konsistensen och den pyttelilla penseln gjorde att lacket var lite knepigt att måla dom första lagren (i synnerhet som jag föredrar att måla ganska tunna lager annars). Dessutom drabbades det av en släng av holosjuka. Men på det tredje lagret blev det hela jämnt och snyggt (utom två naglar som krävde lite stödmålning). Jag var också förvarnad om att lacket skulle kräva en rejäl dos av överlack och det stämde ju rätt bra, det tog mig fyra lager SV att bli nöjd och jag hade nog kunna fylla på med några fler lager egentligen. Men det roliga är att för varje lager SV jag målade på desto mer kom nagellacket till liv och ”sockerkornen” förvandlades till glitter i stället.

Sminkans turkosa frankenlack

Jag tycker att det här är ett väldigt snyggt och riktigt spännande lack (att jag gillar det framgår väl av att jag burit det i fyra dagar nu?) Jag bara ÄLSKAR färgen som är en mättad turkos (lite som en mörkare nyans av min bakgrund här på bloggen) och glittret är riktigt intressant eftersom det beter sig annorlunda beroende på vilket ljus det får. I normalt ”inomhusljus” ger det bara lite extra dimension till lacket, under skrivbordslampan skulle jag närmast beskriva det som nån sorts silverskimmer med enstaka prismatiska glitter och i skenet av sänglampan kan man se diskreta men vackra regnbågar (himlans opraktiskt dock att det är just den lampan som lockar fram regnbågarna dock eftersom det får mig att sitta på sängkanten och beundra naglarna i stället för att lägga mig.)

Om man i stället går ut i solskenet slutar lacket att glittra och börjar i stället GNISTRA (lite lätt tomteblosskänsla typ). Väldigt läckert kan jag tala om men min kamera uppskattade inte gnistrandet ALLS. Den ljög och påstod emellanåt att den trots allt lyckades fokusera på naglarna men när jag sen kollade på bilderna visade det sig att alla utom tre bilder var suddiga (och på den tredje såg det ut som om jag brutit fingrarna så den fick inte vara med i bloggen). Och ja, själva gnistrandet lyckades ju inte kameran fånga, men så är det ju nästan alltid.

Sammanfattningsvis är det ett lack jag är väldigt förtjust i, det är väldigt mycket Annefia över det och det känns ju extra lyxigt med ett lack som bara jag och Honi har.

1 lager Seche Base
3 lager Sminkans turkosa frankenlack
4 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i Nagellack, Sminkan och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Sminkans turkosa frankenlack

 1. Sminkan skriver:

  Du har helt rätt, det var i din flaska jag tappade halva glitterpåsen… Det låter dock som att glittret beter sig ”korrekt” det var silverfärgade hologlitter (eller prismatiska som jag vill säga) som jag tappade i. Jag misstänker att det skulle kunna vara lite samma känsla på ditt lack som på Zoyas Pixie Dust-lack. Tuggummidoften kan jag dock inte förklara.

  Kul att du alla fall gillade det, trots grynigheten. :D

  • Annefia skriver:

   Jag tänkte på Pixie Dust-lacken när jag lackade faktikst och kom fram till att det här med strukturlack nog inte är riktigt min grej heller eftersom jag hävde på så mycket SV. LOL

   Jag trodde först att det var bara prismatiskt glitter så jag blev jätteförvånad när regnbågarna dök upp helt plötsligt. Jag har inte lyckats återskap dom med nån annan lampa.

   Lacky Corner-Helena hade tydligen nått lack som luktade tuggummi också. Det borde ju vara nått av lacken du använd som är doftsatt tycker jag för doften är väldigt tydlig (utan att vara stark eller obehaglig).

   • Sminkan skriver:

    Det är ju i så fall suspensionsbasen. Den är ju samma i alla de lacken, både dina och det Ann-Sofie (hehehe, det är så kul med namnen ibland) fick. Jag har inte tänkt på om den luktar något speciellt. Pigment oc glitter luktar ju knappast. Den bas jag köper är samma som Pam har i Girly Bits.

    • Annefia skriver:

     Det verkar ju onekligen vara ett populärt namn. LOL

     Är det inte samma suspensionbase i båda mina lack då? För det lila luktar inte tuggummi utan rökelse, fast inte lika tydlig och kraftig lukt som tuggummidoften. Det lila luktar medan man lackar medan det turkos luktar redan i flaskan och flera timmar efteråt.

     Nu är ju jag en sån där högkänslig människa (HSP=Highly Sensitive Person) så det är ju möjligt att jag känner av dofter som inte andra plockar upp lika lätt men det är i alla fall väldigt trevligt, både tuggummi och rökelse luktar ju godare än nagellack, det är bara en smula mysko.

     Jag har inte testat nått Girly Bits lack än. Det skulle helt klart vara spännande att nosa på dom i framtiden. Helenas tuggumilack är i alla fall från Pretty Serious.

 2. Lela skriver:

  ytterligare ett lysande exemplar av Sminkans frankenkunskaper:) Superfint!

 3. Ann-Sofie skriver:

  Åhh det är helt underbart, hon är ju bara bäst Sminkan. Såå fint.

 4. Emma P skriver:

  Det ser jättefint ut!!!

 5. Alexandra skriver:

  Det här var väldigt fint. Alltid kul med frankade lack.

 6. Pingback: Sminkans lila holofranken! | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack

 7. Pingback: Color Club Space Case | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack