Nagelvårdsresan: 15 veckor – sammanfattning

Dags för att köra en sammanfattning igen i min nagelvårdsresa. När jag sitter för mig själv och tittar på vad som hänt vecka för vecka så känns det inte som om det händer lika mycket nu för tiden, men när jag sen jämför med hur naglarna såg ut för fem veckor sen så kan jag ju se att jooo, det händer allt en del fortfarande. Och ja, skillnaden från när jag började är ju GIGANTISK men det är ju trogna läsare redan medvetna om förstås. Jag tycker dock att det kan vara kul att visa före-bilderna i varje sånt här jämförelseinlägg eftersom det tillkommer nya läsare då och då och folk kan googla sig hit i jakt på hjälp för sina problemnaglar. Om jag kan inspirera nån att ta bättre hand om sina naglar genom att visa hur stor skillnad det verkligen kan göra så skulle jag tycka att det kändes väldigt kul.

Före:
 Naglarna - vecka 0

Efter 10 veckor
Naglarna efter 10 veckor

Efter 15 veckor
Naglarna efter 15 veckor

Så vad gör jag då för att skämma bort naglarna? Ja, jag har väl egentligen inte ändrat särskilt mycket på mina rutiner den senaste tiden. Jag oljar, oljar, oljar, flera gånger VARJE dag (1ggn/dag är ett absolut minimum, jag har hittills inte missat en enda dag, utom när jag hade 40 graders feber förstås). Jag masserar undersidan av naglarna och nagelbanden med en tandborste väldigt smidigt liten nagelborste på skaft och nagelbanden masserar jag också med fingrarna. Dessutom smörjer jag in händerna efteråt med en fet handkräm och masserar fingrar och händer för att öka blodcirkulationen (och för att jag upptäckt att min ME-värk faktiskt blivit mycket bättre av det) + att jag givetvis smörjer in händerna utan massage flera ggr/dag.

Minst 1ggn/dag (och vid behov) använder jag en väldigt smidigt liten nagelborste på skaft för att göra rent under naglarna i samband med att jag tvättar händerna och jag är alltid väldigt noga med att tvätta bort alla rester av remover efter jag tagit bort lack (ofta använder jag även en liten klick hårschampo när naglarna är nakna eftersom jag märkt att det hjälper mot missfärgning). Jag använder handskar när jag håller på med diverse hushållsarbete, försöker använda pincett eller andra redskap i stället för att använda naglarna och tvättar ALDRIG håret med olackade naglar (mitt hår = rena nagelgiljotinen.) Dessutom äter jag Original Silicea och B75 varje dag. (Hoppas jag kommit ihåg allt nu. Pust!)

Före:
Nakna naglar - vecka 0

Efter 10 veckor
Tummen efter 10 veckor

Efter 15 veckor
Tummen efter 15 veckor

Den senaste förändringen är att jag för en vecka sen bytte ut mitt vanliga underlack mot Essie Nourish Me som ska vara bra för torra, sköra naglar. Det står att naglarna ska kännas 50% mindre torra efter bara 5 dagar plus att naglarna ska bli 30% smidigare + få extra näring, men hittills tycker jag inte jag kunnat märka nån större Essise-relaterad förbättring. Med tanke på allt jag redan gör för naglarna så kanske inte förbättringen blir lika märkbart tydligt för mig men eftersom jag ändå använder underlack hela tiden tycker jag att jag lika gärna kan använda ett underlack som är till för att hjälpa naglarna. Dock är jag inte riktigt säker än på vad jag tycker om Essie Nourish Me just som underlack men det ska jag försöka komma i håg att skriva lite mer om i ett annat inlägg.

Före:
Skämsnaglarna: 0 veckor

Efter 10 veckor
Skämsnaglarna efter 10 veckor

Efter 15 veckor
Högernaglarna efter 15 veckor

Produkter jag använt:

 • Oljor: mandelolja, kallpressad sesamolja och min hemmablandade olja med eteriska oljor
 • Handkräm: Beauté des Mains (Yves Rocher)
 • Kosttillskott: Original Silicea och B75 (+ lite annat som inte är nagelrelaterat)
 • Underlack: Seche Base + 1 vecka med Essie Nourish Me
 • Remover: Cien
Det här inlägget postades i Essie, Nagellack, Nagelvård, Nagelvårdsresan och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Nagelvårdsresan: 15 veckor – sammanfattning

 1. Sminkan skriver:

  Det är en fantastisk förbättring! Jag provade din olja igår på både fingrar och tår och den är verkligen härlig! Oerhört återfuktande för mina naglars c-kurva planade ut en hel del och är fortfarande ”öppnare” än vanligt. :D

  • Annefia skriver:

   Kul att du gillade den! Det är ju en sak att sitta för sig själv och tycka att oljan är väldigt bra och en helt annan sak när nån annan, mera opartisk person testar den.

 2. Ann-Sofie skriver:

  Jag har följt din nagelvårdsresa med stort intresse och det är en helt otrolig skillnad på dina naglar.
  Väldigt skillnad på dina naglar och så intressant att du tar Silicea som jag nu snart har tagit i tre veckor. Jag har märkt att mina naglar har blivit starkare, de går inte alls av lika lätt.
  Du har fått väldigt fina naglar. :-)

  • Annefia skriver:

   Tack! :o)

   Jag tycker det är jättespännande att du också testar Silicea. Det är ju en produkt jag verkligen kan rekommendera och det ska bli intressant att hära om du blir lika förtjust. Tycker att det är kul att höra att dina naglar blivit starkare redan efter tre veckor. Personligen tyckte jag att jag märkte en stor förändrigt i styrka runt 7-8 veckor. och som ses ovan så blir dom ju fortfarnde bara bättre och bättre. Det ska bli SÅ intressnat när jag kommer så långt att jag filat bort dom skadade delarna helt och bara har helt frisk nyutväxt nagelvävnad.

 3. LadyNight skriver:

  Himla kul att förändringen är så stor! Dina naglar har verkligen fått sig en rejäl makeover :) Det är alltid skönt och uppmuntrande när resultaten gör mödan värt. Önskar att jag också hade engagemanget till att blanda egen olja, men hittills har jag kört på olivolja mellan nagellacksvarven och det verkar funka okej det också :)

  • Annefia skriver:

   Visst är det kul? Jag har ju dig att tacka för mycket av det med (tipset om vitaminer och mineraler och sånt) Om jag hade haft en tom flaska kvar hade jag blandat till lite olja åt dig. I brist på egen lust att blanda kan jag dock rekommendera hälsokostens kallpressade sesamolja i stället för olivoljan. Enligt ”dom som vet” är nämligen molekylerna i olivolja för stora för att kunna tränga in i nageln medan dom är tillräckigt små i sesamolja och mandelolja.

 4. Pingback: Nagelvårdsresan: 19 veckor – sammanfattning (i förskott) | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack