NailArt Sunday: Funky French ton-i-ton

Förra söndagen blev det varken Nagelvårdsresa eller NailArt Sunday så i dag tänkte jag försöka klämma in båda delarna. Dessutom vill jag ju visa upp dom två Sminkanlacken som ligger mig allra varmast om hjärtat, nämligen det enfärgade turkosgröna Sminkans Fina Fia och den lite mörkare turkosgröna jellyn Fias Fyrverkeri, dvs två lack som är frankade helt till mig och som också fått mitt namn. Weehooo! Kan man bli annat än lycklig över sånt? Och nu när nailart-temat är fritt så passar jag på att måla en av mina favoritmanikyrer, funky frenchen, som är både lätt att måla och framhäver lacken bra.

Sminkans Fina Fia och Sminkans Fias Fyrverkeri

Fina Fia innehåller ett svagt, svagt skimmer i rosa som syns bättre i flaskan än på naglarna men som ändå finns där och ger lacket lite extra dimension och Fias Fyrverkeri är alldeles fullproppat med glitter, både turkos/grönt (eller silverfärgat som färgas av basen?) och prismatiskt/holografiskt glitter. Det BLIR verkligen ett fyrverkeri på naglarna av det här lacket! Tyvärr har jag inte lyckats fånga glittrandet helt på bilderna eftersom det är ett sånt där lack som kameran har svårt att fokusera på (=95% av bilderna bli suddiga) men glittrar gör det…VÄLDIGT. Förövrigt tycker jag att färgskalan matchar min vår/sommarjacka och min nyinköpta handväska perfekt. Lacket går lite mera åt det blå hållet (om än inte lika blått som på bilderna) och jackan & väskan är mera gröna men dom passar helt klart väldigt bra ihop så vi kan väl säga att Sminkan lyckats perfekt med att hitta färger som är JAG.

Sminkans Fina Fia och Sminkans Fias Fyrverkeri

1 lager Essie Nourish Me
3 lager Sminkans Fina Fia
3 lager Sminkans Fias Fyrverkeri
2 lager Sally Hansen Diamond Flash fast dry top coat

Det här inlägget postades i Frankenlack, Nagellack, Nailart, Sminkan och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till NailArt Sunday: Funky French ton-i-ton

 1. Emma P skriver:

  Väldigt fint och blingigt!

 2. Alexandra skriver:

  Så himla snyggt! Färgerna passar sjukt bra tillsammans!

 3. Sussie skriver:

  Åh, det var hur fint som helst, båda färgerna ser jättesnygga ut och de passade så bra ihop!

 4. Lela skriver:

  Ser blingigt och fint ut på solbilden:)

 5. Sminkan har gjort det igen ;-) Underbart vackra lack,och du har kombinerat dom jättebra :-)

 6. Sminkan skriver:

  Jag visste att de skulle passa ihop! Vad roligt att du kombinerade dem! Jag ville att de liksom skulle bilda ett par som många indie-skapare gör nu, ett jelly eller skimmer och ett effektlack som man kan hotta till det med. Jag tror att fyrverkeriet ska kunna användas på egen hand för det är så pass mycket glitter i att VNL inte borde bli störande, men jag vet inte. Går det inte så kommer jag hävda att det inte var menat som annat än effekt… :D

  • Annefia skriver:

   LOL Det är ju också ett sätt att lösa det. Men jag tror också det kommer täcka, det har ju både mycket glitter och ganska mycket färg.

   Vad kul att lacken faktikst var tänkta som ett par för det var ju precis så jag upplevde dom utan att du sagt nått. Dom verkligen skrek efter att få samarbeta och färgerna går ju verkligen PERFEKT ihop.

 7. LadyNight skriver:

  Dina Funky French blir bara snyggare och snyggare för varje gång. Och Sminkan verkar vara en pärla på lack, så vilka underbara färger!

  • Annefia skriver:

   Åh tack! Jag gillar ju verkligen funky frenches (utom dagens som mest verkar bli en funky mess i stället). Visst gör Sminkan helt ljuvliga lack?