Första balkongblommorna på plats!

I går var det dags för första blommorna att flytta ut på balkongen! HURRA!!! Fyra penséer blev det än så länge eftersom dom är frosttåliga. Tack och lov är även dom virkade blommorna frosttåliga så jag hängde ut kransen igen också. Nu är balkongsäsongen DEFINITIVT här! (Om än på lite darriga ben så här i början).

Första vårblommorna på balkongen

Jag ser fram emot den här sommaren. Förra balkongsommaren blev ju förstörd av allt fasadarbete, som gjorde att jag inte kunde odla lika mycket och var tvungen att töma balkongen helt i augusti, men i år kan jag plantera spaljéerna fulla av mina älskade vita rosenbönor igen. Mums! Balkongen blir inte den samma utan sina gröna, skuggande insynsskyddande väggar och så var det ju det här med MUMS också…. nykokta rosenbönor med smör och salt…. rosenbönor med kyckling och vitlökssås…. Längtar!

Småblommiga penséer

Mindre kul är förstås att min rökande granne verkar tillbringa väldigt mycket mera tid hemma på sin balkong i år och kombinera sen det med det gäng som håller till och röker UNDER balkongen så blir det INTE kul för en astmatiker som mig som inte kan vistas på balkongen eller vädra om nån röker i närheten. Men jag har ju alltid dom ljusa sommarnätterna när rökarna sover.

Och så lite utsiktsbilder som vanligt

Här såg man bara skog en gång i tiden...

...och här såg man betande kor, nu för tiden kan man bara höra dom

Det här inlägget postades i Balkongen, Prat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Första balkongblommorna på plats!

 1. Ann-Sofie skriver:

  Vad fint du fick på din balkong, riktigt vårigt och vackert.
  Vad tråkigt med rök, jag har också svårt för det. Hoppas ändå att du ska få fina dagar och kvällar på din balkong i vår och sommar. :-)

  • Annefia skriver:

   Tack! Det är ju kul att vara på gång igen men själv tycker jag ju det ser lite kalt och torftigt ut fortfarande… i jämförelse med hur det brukar bli längre fram.

 2. Åhhh så fint du gjort! Själv har jag inga blommor på min än,…får se vad det blir.En tomatplanta ska det bli till sonen så småningom i allafall :-D
  Rökande grannar har jag under mig,jag med.Dessvärre röker dom så mycket inomhus så hela trapphuset blir rökfyllt,…usch!

  • Annefia skriver:

   Tomater är ju ett MÅSTE på balkongen för mig, ihop med en massa andra saker som går att tugga på.

   Tack och lov bor ju den här grannen i trappen bredvid så jag märker bara av röken när hen är ute på balkongen (och det är ingen problemgranne i övrigt). Men jag hade en riktigt strulgranne för flera år sen som hade vilda fester 2-3ggr/vecka och då låg röken så tjock i trappen att den trängde in och fyllde min lägenhet med och det var INTE en sån granne som man pratade med precis.

 3. Sminkan skriver:

  Åh, vad mysigt! Jag har glasad balkong så min persilja och palm har bott där hela vintern. :D
  Jag hade balkongdörren på glänt hela vintern för julslingan som jag hade därute och katterna vill vara ute dessutom. Det blir dock inga gröna väggar hos mig, jag reser ju till landet på sommaren.

  • Annefia skriver:

   Själv brukar jag vara hemma hela somrarna så då gäller det ju att skapa sig en oas på balkongen. Glasad balkong måste ju vara skönt den kallare delen på året (och för att hålla borta ev rök) men jag tror inte det skulle ha gått att odla på en glasad balkong här för det blir redan en halv miljon grader när solen ligger på (skyddat sydväst läge = VÄLDIGT många soltimmar/dag).

 4. Lene skriver:

  Hvor skønt at du har fået din balkon i orden. Jeg håber du får en rigtig dejlig balkonsommer på trods af rygere. Og så ville jeg ønske du kunne kommer og ordne min have. Jeg har jo ikke selv skeer til det.

 5. LadyNight skriver:

  Har långt ifrån så stor balkong som du, men den är betydligt större än förra lägenheten..så i år minsann! Har köpt såjord, blomgjord, blomlådor, lite krukor och frön. Ska bli så spännande! Har ju gott om inspiration från en viss bloggerska ;)

  Har btw lagt några av rosenbönorna i blöt och funderar ifall det var för tidigt, för de är långsamma till tusan. Inga 1-2 dygn här inte. Några har inte ens reagerat alls. Förstör man dem om man börjar för tidigt?

  • Annefia skriver:

   Spännande att du är på gång med balkongen! Hoppas du visar bilder så även jag kan få mig en dos av inspiration.

   Jag har inte börjat så mina bönor än eftersom dom hinner bli så långa innan jag kommer kunna sätta ut dom och då blir dom trassliga att plantera om, men jag tror inte man förstör dom på nått sätt om man börjar för tidigt. Vissa av bönorna brukar vara mera trögstartade än dom andra men ofta kan dom behöva lite mera vatten då (sen finns det förstås alltid dom som inte tar sig). Jag tror dock inte bönorna känner av den senare våren för dom får ju det vatten dom behöver för att vakna till liv och inomhus finns ju värmen även om det är kallt ute. Om du har för få bönor som tar sig så får du hojta till så skickar jag över några fler.

   • LadyNight skriver:

    Ska absolut se till att fota och blogga om det. Vet inte om det blir så inspirerande, men man kan ju hoppas :)

    Och jag som tänkte vara duktig och starta i tid detta året (eftersom det inte hann bli några bönor alls förra gången), men så blev det för tidigt istället LOL Alla bönor har vaknat, men en del verkar vara döende/zombiefierade, medan andra tog sån fart att de nästan växte fast i pappret som låg under dem. Ska nu se om tillräckligt många faktiskt överlever i mjölkkartongsjorden också (och sedan omplantering i större kruka). Om det inte går bra för dem, så tar jag mer än gärna emot några bönor till. Vore jättesnällt :)

    • Annefia skriver:

     Säg bara till hur det går och om du behöver fler. Förhoppningvis ska dom dock klara sig om dom börjat gro nu. Och SÅ tidig är du inte, det är nog mer jag som är lite sen. Borde nog ta tag i det hela jag också snart, ska i alla fall ta mig i kragen och spara några kartonger den här veckan.