Hare Cast in Bronze

Weeeeh! Mitt första Hare lack! Och definitivt inte det sista heller! Just därför tycker jag att det är extra kul att Cast in Bronze har den gamla etiketten. Den nya är så bedårande söt och fantastiskt fin (Kan möjligtvis vara den finaste av alla lacketiketter) men ja, samlaren i mig kommer tycka att det är väldigt kul att ha både den gamla och den nya haren i framtiden. Men nog om etiketter nu och över till lacket.

Hare Cast in Bronze - i solsken

Ni vet att jag ibland tycker att det är kul att ta en sväng utanför den egna bekvämlighetszonen ibland med mer eller mindre lyckat resultat (mer lyckat: svart som basfärg, mindre lyckat: orange som basfärg) men ibland är det ju rätt trevligt att stanna kvar i den där behagliga zonen också och ett lack som Hare Cast in Bronze måste ju befinna sig nånstans bulls eye, mitt i prick i bekvämlighetszonen eftersom utan problem kan matcha minst 50% av min garderob med det här lacket. Ja, jag gillar lila! (Och rosa! =dom andra 50%-en Och så lite turkos och grönt med men det är ju mer i form av detaljer, annars blir det ju mer än 100% och så kan vi ju inte ha det.)

Hare Cast in Bronze - i solsken

Cast in Bronze är alltså ett lila lack, ett jelly lack (extra plus för jelly) fullproppat med bronsfärgade glitter (extra plus för glitter också). Och när jag säger fullproppat menar jag verkligen FULLPROPPAT!!! Det är så mycket glitter (både fyrkanter och hexagoner i olika storlekar + lila microglitter) att det ibland känns som om det är mera glitter än lack i flaskan. Det går inte att komma i från att det blir lite tjockt och grötigt att måla med Cast in Bronze, inte för att lackets formula är tjock utan pga allt glittret. Faktiskt är själva lacket mellan glittren riktigt trevligt och lättmålat vilket gör att upplevelsen ändå blir het okej. Lite extra omsorg (och mycket extra överlack) krävs det ju men samtidigt är det ett lack som håller sig där man målar det och inte rinner eller kladdar det allra minsta.

Hare Cast in Bronze - i solsken

Det faktum att det är ett jellylack gör också att man får det där fantastiska djupet i lacket, som jag bara älskar, där olika lager av glitter skymtas igenom lacket. Trots mängden av glitter upplever jag inte Cast i Bronze som det minsta rörigt utan bara snyggt och ja… bekvämt helt enkelt.

Hare Cast in Bronze - i solsken

1 lager Essie Nourish Me
3 lager Hare Cast in Bronze
4-5 lager Sally Hansen Diamond Flash fast dry top coat

Det här inlägget postades i Essie, Hare, Nagellack och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Hare Cast in Bronze

 1. Ann-Sofie skriver:

  Åhhh avis, jag vill också ha Harelack. Det här var ju såååå snyggt, underbar färg och snyggt glitter i. :-)

 2. Sussie skriver:

  Jag har verkligen sett så många snygga glitterlack från Hare med så klockrena färgkombinationer den senaste tiden så det är inte klokt! Det här var hur fint som helst, verkligen snyggt och effektfullt att blanda lila och brons, men ändå lättburet och inte för ”crazy”. Jag kan förstå att detta passar i en comfort zone :)

  • Annefia skriver:

   Jag håller med, det finns riktig många snygga Hare-lack, jag har flera på önskelistan. Precis som du säger så var det ett väldigt lättburet lack (även om jag nu bär galnare lack med lätthet också. LOL) Det är både glittrigt och tjusigt men samtidigt neutralt på nått sätt.

 3. Sminkan skriver:

  Vad roligt att du gillar det och trivs i det. För mig funkade den ju inte som comfort zone utan var en tänjning av den. :D
  Det ser mycket fint ut på dina bilder!

  • Annefia skriver:

   Det hamnade verkligen rätt här hos mig men du bär ju å andra sidan orange lack med glädje, konstiga människa. LOL

   • Sminkan skriver:

    Ja min nemesis är avokadogrönt (får ”smutsiga” händer av det) och konstiga lila. Det är konstigt för jag gillar grönt och lila generellt så jag borde ju fixa även de nyanserna…

    • Annefia skriver:

     Jag har nog inte testat nått avokadogrönt lack nån gång men dom gröna och lila jag testat hittills älskar jag ju. Men det är inte kul med lack som ger en gräslig hudfärg. När det gäller orange och mig så hadlar det ju både om att det är en färg jag inte gillar och att händerna såg så hemska ut. Det ÄR liksom inte kul att se ut som ett lik med neonlysande fingertoppar. LOL