NailArt Sunday: Union Jack-ish + Klean Color Neon Sapphire

Dagens tema för NailArt Sunday är Union Jack, ett tema som känns ganska svårt om man som jag varken har rött nagellack (verkligen inte ett enda!) eller striping tejp. Efter mycket funderande kom jag på en design som byggde på användande av röda strasstenar i stället men när det var dags att måla så upptäckte jag att ooops, jag inte hade röda strasstenar heller. Tillslut fick jag ge upp och skapa nått enkelt med hjälp av vanlig tejp och det där orangea Star Nails lacket som jag inte gillar. Det är ju inte direkt Union Jack men det är ju åtminstone Union Jack-inspirerat. Dessutom offrade jag mig ju och använde det orangea lacket igen och det tycker jag också borde vara värt nånting. (Ska väl tilläggas att den här mängden orange klarar jag dock av utan problem)

Klean Color Neon Sapphire + Union Jack inspirerad nailart

Som bas för nailarten har jag Klean Color Neon Sapphire, ännu ett av lacken jag fått från Sminkan. <3 Krämlack är en finish som jag oftast tycker är ganska tråkigt, egentligen gillar jag bara kräm i vissa speciella nyanser. Det här är utan tvekan just en av dom speciella nyanser som jag inte bara gillar i krämform utan ÄLSKAR. Det är ett sånt där lack som på nått magisk sätt får naglarna att se både längre och snyggare ut.

Dock är ju namnet en liiiiiiten smula missvisande eftersom det varken är neonfärgat eller safirblått. Safirer är ju mycket ljusare och klarblå medan Neon Sapphire är riktigt mörkt och dessutom innehåller flera droppar grönt. Och det här med "neon"??? Alla som sett mörk neonfärg räcker upp en hand!

Formulan är lite mysko på det här lacket, både rinnigt och segt på en gång, men jag blev också varnad i förväg att det är ett lack som stått och blivit gammalt så det är helt okej. Dessuom är det ett lack som fullkomligt suger åt sig damm och katthår medan man lackar och det är ju synd när man vill ha en blank och tjusig yta (ett extra lager topplack dagen efter hjälpte dock till med den biten). Men bortsett från dom detaljerna så är det stor kärlek här.

Klean Color Neon Sapphire + Union Jack inspirerad nailart

Extra lager topplack ja…. min lilla Union Jack tipp består av 12 lager lack, 13 om man räknar den orangea remsan!!! Först är det ju några blå lager + överlack och några vita lager + överlack och sen rev tejpen med sig en massa av det vita så jag fick hålla på och reparera med mera vitt och mera överlack och så orange + överlack och till sist det där extra laget överlack innan jag fotade. Pust!!! Det både känns och ser en liiiten smula tjock och klumpigt tyvärr, men jag skulle förmodligen kunna springa med fingret före in i en betongvägg utan att nageln gick av (hur det skulle gå med fingret är ju en annan femma) Jag är dock oändligt tacksam att jag inte försökte mig på att få till hela flaggan, då hade jag förmodligen haft så många lacklager att jag knappt orkat lyfta handen.

1 lager Essie Nourish Me
2 lager Klean Color Neon Saphire (blått)
4 lager L’Oreal Snow in Megeve (vitt)
1 lager Nordic Cap/Star Nails NP07 (orange)
2 lager Sally Hansen Diamond Flash fast dry top coat
(+ 1 halv milj lager Sally Hansen Diamond Flash på ringfingret)

Det här inlägget postades i Klean Color, L'Oreal, Nagellack, Nailart, Nordic Cap/Star Nails och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till NailArt Sunday: Union Jack-ish + Klean Color Neon Sapphire

 1. Helena skriver:

  Alltså Angelica kan ju inte annat än att godkänna det här när du till och med plockar fram det oranga igen :)

  Jag tycker i alla fall att det blev mycket snyggt.

  • Annefia skriver:

   Tack! Visst borde jag väl få godkänt för det mesta bara jag använt orange? Det visar ju att jag verkligen är beredd att lida för konsten. LOL

 2. Ann-Sofie skriver:

  Såååå snyggt, så fin glans i det! :-)

  • Annefia skriver:

   Eller hur? Jag tycker nästan glansen ser ut som om jag lagt till den efteråt i Psp för at få till den extra bra (det har jag alltså inte).

 3. Perny skriver:

  Jättefina naglar och varför krångla till det mer än vad man behöver. Tycker din design var helhäftig

 4. Sminkan skriver:

  Inget rött? Men varför? Säg inte att din aversion mot orange sträcker sig även till rött. Om den gör det måste jag omvända dig. Rött är underbart!

  • Annefia skriver:

   Nej, riktigt så illa är det inte med rött. Jag tror att det handlar mycket om att jag ser rött som julfärg och att jag överdoserade med knallröda naglar, läppar och pumps i början av 90-talet. Men jag SKULLE kunna köpa två röda lack frivilligt, ett billigt rött krämlack till nailart (det KOMMER jag köpa) och ett rött jelly med glitter i (typ Emily de Molly No Love Lost som du visade nyligen, men nått annat i samma stil hade funkat med) och vem vet, kanske nått rött lack till jul med… Dock ligger rött ganska långt ner på min önskelista så det lär nog dröja. (No Love Lost är så vitt jag vet det ENDA röda på min önskelista i dagsläget)

 5. Gelic' nail art skriver:

  Jag tycker att det var en kul tolkning, lite grafisk sådär. Och hade du inte sagt att det inte var rött hade jag nog inte tänkt på det utan tänkt på engelskt rött, som är sådär blekrött. Jag har röda lack, men jag valde att inte ha något rött alls i min flagga.. ;)

  • Annefia skriver:

   Vi kan ju låtsas att det är engelskt rött, det är en orange som drar ganska mycket åt det röda hållet. Det slog mig aldrig att jag som du hade kunnat anväda mig av gråskala i stället.

 6. Lela skriver:

  För att inte ha ett endaste rött lack har du lyckats riktigt bra. Klart det är godkänt:) (jag gillar inte heller rött men har ändå ett tiotal flaskor i olika röda, fråga mig inte varför;))

  • Annefia skriver:

   Tack!

   Skulle tro att det är pga ett svårartat fall av lacknörderi! LOL Jag menar även om du inte gillat dom 9 första lacken så SKULLE du ju kunna gilla det 10:e… eller också kanske det är en del av en kollektion, eller såg snyggt ut på nån annans naglar.

 7. Sussie skriver:

  Detta var en jättesnygg tolkning, det är ju det som är det roliga med teman, att se hur alla tolkar saker och ting olika och kommer upp med egna idéer. Fast jag måste säga att det låter lite förvånande att du inte har något rött nagellack när du har ett orange, rött är så mycket finare än orange ju :)

  • Annefia skriver:

   Jag älskar att surfa runt och kolla hur alla tolkat söndagens tema på olika sätt! Skönt att du håller med mig om orange i alla fall. Det är dock inte så konstigt som det låter för jag har FÅTT det orange lacket, inte köpt det själv. Sannolikheten att jag skulle KÖPA ett orange lack är ju inte så stor. (men jag misstänker starkt att Sminkan kommer försöka hjärntvätta mig till att göra det)

 8. Pingback: Jag hade fel! | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack