Nagelvårdsresan: 16 veckor

Slänger upp en liten snabb nagelvårdsuppdatering så här på lördagen i stället så jag har söndagen fri till nailart. Senaste veckan har jag haft lite otur och skadat två naglar (och på visningshanden dessutom) så jag har fått fila ner alla naglarna med några mm. Det är ju inte så kul, i synnerhet inte när jag var så stolt och glad över hur långa dom blivit. Men samtidigt är det ju väntat också eftersom tipparna på naglarna ÄR väldigt skadade och sköra pga tidigare vanvård okunskap och det är ju skador som aldrig läker utan man måste ju fila bort dom lite succesivt i stället när dom växer ut (eller ja, bryta av dom av misstag då som jag gjort). Fördelen med att ha spröda tippar är dock att det oftast bara bryts av hörn och små flisor, naglarna hinner gå sönder innan dom utsätts för så stor belastning att det skulle knäcka hela nageln. Inget ont utan att det har nått gott med sig! LOL

Naglarna efter 16 veckor

Och ja, ringfingernageln och långfingernageln ÄR lika långa (tro mig, jag har mätt! LOL), det är bara det att långfingret har längre nagelbädd och ringfingret har längre friväxande tipp. Mina nagelbäddar har ju blivit allt längre under nagelvårdsresan men det tar olika lång tid för olika naglar och intressant nog skiljer det också en hel del mellan händerna. Högerhandens nagelbäddar är längre än vänsterhandens vilket får mig att tror att det faktum att jag, som högerhänt, använder den handen mer på nått sätt påverkar tillväxten av nagelbädden. Bättre blodcirkulation kanske? Motion får ju muskler att växa, kanske borde jag motionera vänsterhanden lite för att få nagelbäddarna att växa med? LOL

Det här inlägget postades i Nagellack, Nagelvård, Nagelvårdsresan. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nagelvårdsresan: 16 veckor

 1. Nageldraken skriver:

  Det är faktiskt så att den dominanta handens naglar växer fortare, och det är även skillnad mellan hur fort naglarna växer på olika fingrar. Jag gissar att det har med blodförsörjningen att göra, men kanske också med slitaget.

  Hur som helst, du har ju ändå rätt långa naglar! Och inte är de farligt missfärgade heller!

  • Annefia skriver:

   Jo, att vissa naglar (lill- och ringfingrar) växer snabbare än andra (tummar och pekfingrar) är ju lite svårt att missa. Snabbast av alla är dock vänster ringfinger trots att jag är högerhänt medan vänster pekfinger som jag bröt av är illans långsamt. Jag visste dock inte att det påverkade nagelbädden också, eftersom jag innan jag började med det här experimentet inte ens visste att nagelbädden kunde växa alls.

   Du har ju rätt i att naglarna fortfarande är ganska långa (tack och lov) och missfärgningar har jag ju i stort sett sluppit med. :) Det handlar mera om att tipparna är skivade och i vissa fall saknar eller har sprickor i det översta lagret. Jag vet inte om du såg nagelvårdresan förra helgen där ser man hur illa naglarna var från början och rester av dom skadorna finns ju fortfarande kvar på tipparna. Det kommer ju ta några månader till innan mina naglar helt består av ny fräsch utväxt nagelvävnad.

 2. Camilla skriver:

  Kul att se förändringen.

  Jag fick också revidera min ”tro” att det inte händer något med redan utvuxen nagelvävnad. Av bara en sådan sak som frenetiskt användande av nagelolja, över hela nageln, hände en del. Naglarna liksom ”lagade” sig, gick ihop, blev mindre spröda. Nu tycker jag iofs att just nu hjälper årstiden till, det återkommande ljuset. Det blir intressant att se nästa vinter.

  Jag tänkte skriva ett inlägg om mina erfarenheter vid tillfälle också. En sak som jag tänkt på är att det kanske är viktigare att göra än vad man gör (eller exakt vilka oljor man använder). Men, det är gissningar, förstås.

  • Annefia skriver:

   Exakt det resultatet har jag ju fått med och det var ju redan i början av året jag började märka det, inanna det kunde bero på årstiden.

   Jag skulle tycka att det vore jättespännande att läsa ett sånt inlägg, jag älskar att läsa just om nagelvård. Och jag tror det ligger mycket i din teori, framför allt tror jag att skillande mellan att inte använda olja och använda vilken olja som helst är större än skillnaden mellan att använda vilken olja som helst och använda RÄTT olja. Men sen verkar det ju som att det är viktigt att hitta den nagelvård som funkar just för ens egen nageltyp eftersom jag också hört om folk som inte blivit hjälpta av olja utan som istället behöver en härdare.