Nu ligger bönorna i blöt!

En av mina absoluta favoriter på balkongen är mina vita rosenbönor, dom både är goda, ger ett fantastiskt insynsskydd och är goda (ja, två gånger, så goda är dom!). Jag har skrev lite mer om dom här för några år sen i fall du är nyfiken. Där finns också bilder på hur balkongen brukar se ut lite längre fram på sommaren (=jungel).

Vita rosenbönor och sockerärtor

För att hjälpa dom torra, hårda bönorna att gro brukar jag lägga dom i blöt i några dagar innan jag sår dom och det har jag alltså gjort idag, ihop med sockerärtor som jag också ska så. Ärtorna är dock köpta medan bönorna kommer från egen skörd (dom vitblomman är mera ovanliga, i handeln får man oftast bara tag på orangea vilket ju är en färg jag har vissa fördomar emot)

Doftviolen

Pepparmyntan

Hurra! Pepparmyntan har börjat komma upp nu!

Gullviva

Okänt grönt krafs

Det okända gröna krafset är på gång. Rent teoretiskt skulle det kunna vara ananassalvia… eller nått annat… Svårigheten är att jag varken gräver ner eller upp växterna hos mamma så jag vet ju inte vilken planta som vinterförvarats exakt var och etiketterna verkar vara borta nu. Citronmelissen ser det inte ut att vara i alla fall och jag tror mamma sa att den dött. Spännande fortsättning följer!

Myshörnan och fönstret

Kortsidan

Det här inlägget postades i Balkongen, Prat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Nu ligger bönorna i blöt!

 1. Sminkan skriver:

  Vad härligt det ser ut!

 2. Vilken ljuvlig balkong du har :-D Och vilka underbara violer,…mmmm.

  • Annefia skriver:

   Tack! Då skulle du känna doften på dom! Så där att man vill äta upp hela plantan typ. (Om man nu gillar violsmak, vilket jag gör)

 3. Hedvig skriver:

  Åh, luktviol va? Upptäckte att jag har det i min rabatt. Det var en trevlig överraskning! :)