NailArt Sunday: Gräsliga Veckan

Veckans tema för NailArt Sunday är Gräsliga Veckan. Lela har visat en ny misslyckad nailart varje dag för att bygga upp inför söndagen när det är dags för alla att visa sina mest pinsamma och katastrofala nailarts. Jag tycker det är en väldigt rolig idé och dessutom tror jag att det kan vara bra att visa sina misslyckade nailarts ibland, bl.a. för att inspirera andra våga sig på nailart också eftersom man kan se att alla faktiskt misslyckas då och då.

Själv brukar jag ju visa även den nailart jag inte är helt nöjd med, t.ex min allt för kladdiga melon-nailart och min läskigt orangebaserade plaspåsemarmorering. Men ja, sen har vi ju dom där andra nailartsen också… dom jag inte ens visat i bloggen tidigare… dom som bara varit FÖR gräsliga!

Too much-superkladdig-glitter-crackle-gradient

Den här nailarten är inspirerad av Gelics nailart där hon kombinerat både gradient och krakeleringslack till nått som påminner om naglarna hos en isdrottning. Jättecoolt (i dubbel bemärkelse) och läckert! Tyvärr kan man inte säga riiiiktigt samma sak om mitt eget försök. Okej, en del kan säkert skyllas på att jag inte hade samma lack som Gelic och inte heller har jag Gelics lååånga naglar men största problemet är nog att jag helt enkelt inte har Gelics talang.

Alltså, jag gillar egentligen färgerna och jag älskar ju i normala fall blått glitter i alla sammanhang, men nej, det här är bara kladdigt, gräsligt och too much.

Fantastisk prickig manikyr

Och så har vi det här ljuuvliga mästerverket där jag som bas använt ett blekrosa lack som var varit nästan, nästan slut i flaskan och vid tillfället bestod av mer Seche Restore än lack + ett billigt vitt lack av lika dålig kvalitet. Och ja, kanske hade prickarna blivit snyggare också om jag hade haft dottingtools på den tiden och inte använt mig av bomullstops? Bomullstops!!! Prickarna på accentnageln blev dessutom extra snygga pga att jag valde att blanda ett vitt och ett mörkrosa i stället för att använda det supertunna ljusrosa lacket.

Det ska kanske tilläggas att hela den här manikyren målades i dålig belysning i TV-soffan så medan jag målade såg alla prickar jämna och fina ut och dom rosa nyanserna matchade varandra perfekt. Gissa om det var en chock att se manikyren i dagsljus nästa dag!!! Kanske ska tilläggas att jag köpt både dottingtools och nya rosa och vita lack sen dess.

1 lager Seche Base
2 lager Kicks Electric Blues ?
grön gradient: China Glaze Cha Cha Cha
vit gradient: Technic vit
1 lacker IsaDora Mad Blue
3 lager Seche Vite

1 lager Seche Base
6 lager IsaDora 602 Bridal Pink (pga överdos av Seche restore)
Prickar: Depend Art Liner 1063
Accentnagel: 3 lager Technic Vit
Prickar: Depend Art Liner 1063 + L’Oreal Sassy Pink + Depend 261
2 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i China Glaze, Depend, IsaDora, Kicks, L'Oreal, Nagellack, Nailart, Udda Lackmärken och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till NailArt Sunday: Gräsliga Veckan

 1. Ja du har minsann kommit låååång väg sen dess. Du är ju hejare på nail art nu och det är alltid kul att se vad du hittar på. :-)

 2. roxcat skriver:

  Om man säger att de vita prickarna ska vara snöbollar eller fluffiga moln så ser de väl ok ut? =)

 3. Lela skriver:

  Bomullstops?! Förlåt men den gjorde att jag skrattade gott:) Jag fattar nu vad de menar med katastrofala prickar;) Tur att man lär av sina misstag för det har du verkligen gjort.

  • Annefia skriver:

   Det är HELT okej att skratta åt mina topsprickar för det gör jag med. LOL Jag brukade använda runda knappnålshuvuden men nu ville jag ha lite större prickar och bomullstops är ju också runda (och luddiga och absorberande men den glömde jag visst bort. LOL)

 4. Sussie skriver:

  Hehe, när det gäller prickarna så är det ju mer själva verktygets fel och inte alls ditt :) Den blå manikyren tycker jag inte heller var så gräslig om man ser den för sig själv och inte jämför med inspirationskällan :)

  • Annefia skriver:

   Jo, när det gäller den manikyren så är det ju absolut verktygen och dom värdelösa lacken som ställde till det hela (och möjligtvis mitt omdöme som använde dom). Kul att du inte tycker den blågröna manikyren är lika gräslig. Jag gillar verkligen färgkombinationen i den men inte hur kladdigt och rörig det blev, men mycket handlar nog om att den inte alls levde upp till min vision.

 5. Helena skriver:

  Alla är vi barn i början :)

  Så himla tokig tycker jag inte den blåa är i alla fall.

  • Annefia skriver:

   Det är ju det som är positivt och inspirerande att se ibland. Dessutom är det ju kul att ha bilderna kvar så att man kan se sen hur mycket bättre man blivit.

   Nej, den blå kanske bara är halvgräslig. Men den är inte snygg nog för ett eget blogginlägg.

 6. Sofie skriver:

  Övning ger färdighet. Haha tack för dina roliga bidrag. :)

 7. Sminkan skriver:

  Den blå var väl rätt okej? Den prickiga är kanske lite mindre… definierad i konturerna än vad man skulle önskat. :D

  • Annefia skriver:

   Vilket diplomatiskt sätt att uttrycka det hela. LOL jag tycker det här med mindre definierad i konturerna passar bra på både prickarna och lacket.

 8. Pingback: Rosa & vitprickig revansch | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack