NailArt Sunday: Bubbelplastmarmorering – revansch

Den här söndagen är temat för NailArt Sunday fritt val och då tänkte jag passa på med ett eget litet tema här på bloggen, nämligen att ta revansch för mina mindre lyckade nailarts, att göra ett nytt försök, förbättra, vidareutveckla och lära mig av mina egna misstag helt enkelt. Dessutom är det ju alltid trevligt att visa (både för mig själv och för er) att jag KAN göra snygga saker också.

Den första nailarten jag kände att jag ville ta revansch på är inte nån av dom jag visade förra söndagen utan det är i stället min orange/blå-plastpåsemarmorering. I det fallet gillade jag verkligen tekniken men avskydde färgkombinationen så min revansch handlade just om att välja snyggare färger den här gången och jag måste ju säga att jag gillar den här versionen SÅÅÅÅÅÅ mycket mer.

Snyggare marmorering

Här grundade jag först med två lager IsaDora Marzipan (ljusgrön) som jag lät torka ordentligt. Sen la jag på ett lager IsaDora Cloud (ljusblå) som jag snabbt duttade bort med lite bubbelplast, en nagel i taget. (Förra gången använde jag en prasslig plastpåse, båda delarna funkar lika bra men ger olika mönster) För att ge lite ytterligare liv och dimension till manikyren la jag på ett lager överlack och sen strödde jag över lite löst, grönskimrande glitter innan det torkade och tillslut avslutade jag med ytterligare två lager överlack. (Och ja, som vanligt glittrar inte glittret lika mycket på bild som i verkligheten, det var MYCKET snyggare IRL)

Snyggare marmorering

Så vad tycker ni? Bättre eller sämre än den orange/blå varianten? I mina ögon är det den här versionen oändligt mycket bättre och den här marmoreringstekniken är verkligen kul och lätt att göra så den kommer jag att använda mig av fler gånger. Just nu valde jag ju två väldigt närliggande färger men jag kommer experimentera med mera kontrasterande färger igen i framtiden också (så länge ingen av dom är orange)

1 lager Essie Nourish Me
2 lager IsaDora Marzipan
1 marmorerat lager IsaDora Cloud
1 lager Sally Hansen Diamond Flash fast dry top coat
Löst Glitter – okänt märke (gåva)
2 lager Sally Hansen Diamond Flash fast dry top coat

Det här inlägget postades i IsaDora, Nagellack, Nailart och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till NailArt Sunday: Bubbelplastmarmorering – revansch

 1. Sååå läckert, det där skulle jag också vilja testa. Vilka sköna färger du valt. :-)

  • Annefia skriver:

   Tack! Älskar färgerna jag med!

   Det är en superenkel manikyr så det är bara att testa. Det enda som tar lite tid är ju torktiden.

 2. Camilla skriver:

  Fin färgkombination, och vilken kul grej att göra! Glittret kan man ana, och alla vet hur det är mellan foto och verklighet. :-)

  Snyggt!

  • Annefia skriver:

   Tack! :o) Jo, fördelen med att visa lack för andra som nagelbloggar (tillskillnad från andar lacknördar som bara läser och inte fotar sina naglar) är ju att ni vet hur svårt det är att fota glitter.

 3. Sminkan skriver:

  Alltså den här är så snygg att jag vill ha samma manikyr jag med! Och jag är inte en nailart-tjej egentligen. Verkligen underbara färger!

  • Annefia skriver:

   Tack! Om du försöker hjärntvätta mig att gilla gult får väl jag försöka hjärtvätta dig att börja måla nailart. LOL Det här är ju dessutom en bra variant för det är inte ens massa piller som kan gå fel plus att det ser lite ut som ett färdigt (men väldigt ovanligt) lack i stället för en typisk nailart.

 4. Helena skriver:

  Mycket bättre än den orange/blåa. Det här är suveränt fint!

 5. Sussie skriver:

  Oj, den som ändå faktiskt kunde lära av sina misstag… ;) Kul tema som du har tagit dig an! Detta blev mycket snyggt, men jag tycker att den orange-blå var fin också :)

  • Annefia skriver:

   Tack! Det värmer ju med nailartberöm från dig! Jag vet ju att det var en del som gillade den orange/blå också, ja. Det handlar ju så mycket om ens personliga smak när det gäller färger.

   Jag tror jag rent generellt är bra på att lära mig av mina misstag, jag har tillräckigt med fantasi för att komma på massvis med NYA misstag i stället för att upprepa dom gamla. LOL

 6. Nageldraken skriver:

  Jättesnyggt! Jag måste komma mig för att plastmarmorera, det verkar ju så enkelt men jag har aldrig testat. Och jo, det var faktiskt en mycket snyggare färgkombination än den förra, det håller jag med om… :-)

  • Annefia skriver:

   Tack! Skönt att höra att du håller med!

   Det är verkligen en superenkel teknik, i alla fall om man väljer att dutta BORT lacket, jag tror det kan bli kladdigare om man väljde att dutta dit det med plasten i stället. Jag har ju sett folk skriva om att dom tejpat runt naglarna för att det blivit så kladdigt och det blev inte det minsta kladdigt för mig (Det gäller bara att ta en ren bit plast varje gång)

 7. Sandra skriver:

  Oj, så vackert. Fantastiska färger. Det här måste jag testa någon dag :)

 8. Wooooow så läckert,vilken underbar kombo,färgerna är så softa och fina :-D
  Och jo jag håller med det här var bättre än det andra,men jag gillade ju det också :-D

  • Annefia skriver:

   Tack! :o) Och det ÄR helt okejatt gilla den andra varianten med. Jag menar, jag ska ju inte klaga när folk t.o.m gillar dom nailarts jag tycker är fula. LOL

 9. Lela skriver:

  MYCKET, mycket bättre:) Måste testa denna metoden någon kväll när jag har massor med tid över:)

  • Annefia skriver:

   Tack! Visst är det en bra revansch? Det ska bli spännande att se vad du får till Förutom vänte/torktiden på det första lacket är det en riktigt snabb nailart faktiskt.

 10. Honi skriver:

  Spännande teknik, tyckte det blev himla fint :-) Kanske jag också skulle våga mig på att testa.

  • Annefia skriver:

   Jag kan verkligen rekommendera tekniken. Det kan ju liksom inte blir fel på detaljerna i mönstret som med en pilligare nailart. Huvudsaken är ju att välja rätt färger.

 11. Elin/Nailmanic skriver:

  Det här var riktigt fint! Jag gillade ju iof den förra varianten med men jag måste säga att det här var snyggare :D

 12. Sanna skriver:

  Åhh häftigt! Önskar att jag hade tid att lägga på mina naglar..men då jag mest arbetar med händerna så sitter inte lacken säkert särskilt länge.. =(

  SV: Ja nu har jag köpt hem en vattenautomat till mina förhoppningsvis blivande höns..bygger vidare på hönshuset och håller tummarna för att jag snart skall få tag i kycklingar.. =)

  Sköt om dig gumman <3
  Kramar
  Sanna

  • Annefia skriver:

   Jag kör ju med överlack, underlack och handskar för att få lacket och naglarna att hålla längre. Sen vill man ju, som lacknörd i alla fall, byta lack flera gånger i veckan också. Men ja, jag håller ju inte på och gräver och bygger som du gör, då skulle nog naglarna ryka all världens väg.

   Det ska bli så spännande att följa ditt hönshus och dina höns.. Har du funderat på rasre också sånt?

   KRAM!