Torrlids fäbod

Dags för lite fler (fiskfria) semesterbilder. Eftersom det inte var nån idé att fiska mitt på dagen så blev det tid över för lite utflykter också, den här gången till Torrlids fäbod.

Torrlids Fäbod är en levande fäbod, dvs den har gått i arv i flera generationer och är fortfarande i bruk. Hela familjen flyttar upp ditt med djur och all på våren och sen flyttar dom hem igen på hösten. Dom håller även öppet för besökare och säljer lite fäbodsprodukter (som smör, ost och messmör) men det är inte nån turistanläggning eller museal verksamhet typ Skansen utan på riktigt.

Torrlids fäbod

Messmörskokning

Här kokar dom messmör, det tar 6-7h och det var VARMT där inne.

Getter och gärsgård

Get som äter gärsgård

Fårhagen

Kalvar

Keliga kalvar

Sötnos i närbild

Torrlids fäbod

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Torrlids fäbod

 1. Sminkan skriver:

  Det ser trevligt ut! Det måste ha varit en trevlig semester!

 2. Helena skriver:

  Det ser otroligt mysigt ut!

 3. Emma P skriver:

  Åh, det ser alldeles fantastiskt ut!!

 4. LadyNight skriver:

  Vilket mysigt ställe! Sådär vill jag bo! Med djur, natur och en historia som ligger bakom. Fast med en snäll toalett inomhus, fullt fungerande kök och internet. Jo. Heh. Lite bekväm har man allt blivit >.<

  • Annefia skriver:

   Jag med! Och jag vill absolut ha bekvämligheter som dusch, toalett och el + telefon (och/eller mobiltäckning) och internet jag med. Dessutom ligger ju Torrlids fäbod i den del av Sverige jag drömmer om men jag vill nog inte bo FULLT lika isolerat, i synnerhet inte vindertid. Att ha flera mil till närmsta plogade väg känns inte SÅ kul. LOL Jag tror jag vill lägga till snöplogning och sophämtning till dom bekvämligheter jag inte vill vara utan.

   Jag har bott med 4 mil till mataffären (när jag bodde där upp i norra Dalarna) och utan internet var det med (men då hade jag iofs ingen egen dator heller, det var gaska många år sen nu skulle jag INTE vilja vara utan internet). Dessutom hade vi 1 mil till närmsta mobiltäckning och en telefonförbindelse som slogs ut varje gång det åskade. Men nära till naturen och fiskevattnen hade jag och jag älskade det. (Huset var dock fullt modernt med allt man behövde inklusive både öppen spis OCH snöplogning. LOL)