Prunkande pelargoner!

Blommande pelargon

Som synes överlevde balkongväxterna riktigt bra under min semesterfrånvaro i juli. Allt hängde och slokade när jag kom hem men det mesta (utom sockerärtorna och dillen) repades sig riktigt snabbt igen. Okej, det är inte lika frodigt som vanligt och rosenbönsskörden blir ganska dålig i år men i övrigt klarade sig allt. (Det här är alltså ”inte så frodigt” för att vara min balkong. Jag menar den här sommaren når ju inte tomaterna upp till taket/balkongen ovanför och det brukar dom ju.)

Balkongen i augusti

Tomaterna i Augusti

Blommande pelargon

Jag är så innerligt tacksam över att slippa fasadputsning i år! Förra året var jag tvungen att avveckla balkongodlingen redan i början av augusti och flytta in både möbler och växter i lägenheten. Men underbarast av allt är ju att huset inte är insvept i byggplast så att jag både kan andas och se ut. Älskar frsik luft! Pelargonerna tog jättemycket stryk av att flyttas in i den mörka lägenheten (igenplastade fönster som sagt var) men i år är dom vackra igen. Weeee!!! (Och ja Sminkan, även om jag föredrar rosa pelargoner så är jag faktiskt väldigt förtjust i mina röda också)

Pelargonerna i augusti

Blommande pelargon

Blommande pelargon

Det här inlägget postades i Balkongen, Prat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Prunkande pelargoner!

 1. Sminkan skriver:

  Och min enda pelargon är rosa! ;D
  Jag som älskar rött valde faktiskt att inte ha en enda blodröd ros i min trädgård, jag hade en ”gammaldags” färgskala med purpurlila, vitt, rosa och inslag av gult och ”buff”. Inga röda blommor alls faktiskt.

  • Annefia skriver:

   Det låter som färgskalan i min trädgård med, lila, vitt, rosa och blått och så lite blekgult. Jag hade dock en stor röd klängros på husgaveln (förmodligen Flammentanz eller nått åt det hållet, den fanns där redan när vi köpte huset) som jag inte hade hjärta att göra mig av med även om den skar sig mot husfärgen.

   På balkongen är jag lite mera förlåtande när det gäller just pelargonfärgerna. Jag har dock fått dom röda, blommor jag köper själv blir ju mer i min egen färgskala.

 2. Åh vad härligt det ser ut! Jag älskar pelargoner och hade en stor samling som nu blivit mindre pga platsbrist. Förra året hade jag 27 pellisar på min balkong varav 24 olika sorter ;) Min favorit är rosenpelargoner. De är så vackra och dessutom skräpar de inte :) Min finaste är en mörklila rosenpelargon som heter ”Purple Rambler” <3

  • Annefia skriver:

   Jag var tvungen att googla och den ser jättevacker ut! Förra året hade jag ju många fler pelargoner, inklusive klassiker som Appleblossom Rosebud (älskar), Mårbacka och Älvdalen (som låg mig väldigt varmt om hjärtat) + massa doftisar, men dom klarade inte av fasadputsningar (= 3 månader av mörker och VÄRME just när dom hade sin högsäsong) och sen vinter på det.

   Jag känner igen det här med platsbristproblemet dock. Förr i tiden hade jag 2-300 olika saintpaulior men det funkar inte här och fuchsior som jag också samlat på (om än inte lika seriöst) kan jag inte ha längre pga extremt varm balkong.

 3. Lene skriver:

  Åh din balkon ser bare så vidunderlig ud. Der er nok ikke rigtig plads til mig og min kørestol, men jeg ville ønske du kunne komme og pusle om min have.

  • Annefia skriver:

   Nej, det är garanterat inte plats för din rullstol där men å andra sidan hade du ju aldrig tagit dig upp för trapporna heller. I drömmen fungera allt dock!

   Jag önskar också att jag kunnat komma och göra det fint på din uteplats och kaaanske pratat lite med dig också om jag fick tid över. :o)