NailArt Sunday: Ljusblå skittlette

Förra veckan led jag ju brist på nailartinspiration men den här veckan var inspirationen på topp. Det enda jag led brist på var solljus (eller ens vettigt dagsljus) att fota i, men det är ju en brist som jag misstänker att jag delar med dom flesta av er. Däremot hade jag turen att temat för veckans NailArt Sunday var fritt vilket passade mig alldeles ypperligt eftersom jag var nästan desperat sugen på en ljusblå skittlette. Det krävs helt enkelt lite pasteller för att muntra upp i höstmörkret och det här är sååå mycket mera jag än vad Halloween-nailarten var. Faktum är att det här är vad jag i verkligheten bar till Halloween och fortfarande bär i dag (inne på femte dagen nu!) vilket väl säger en del om hur mycket jag gillar den här nailarten? Jag skulle önska att den höll sig fin tills på tisdag men nu har den börjat chippa så smått så det är nog att hoppas på för mycket.

Ljusblå skittlette

Jag valde att använda mig av bara två lack för att det inte skulle bli för rörigt, ljusblå IsaDora Cloud och vita L’Oreal Snow in Megeve. På ringfingret som är den ”accentigaste” av en hel manikyr med accentnaglar har jag också använt mig av en dekal jag fått av Johanna.

Ljusblå skittlette

Pekfingret och lillfingret valde jag att göra långrandiga med hjälp av stripingtejp (som jag fått av båda mina lackféer, Sminkan och Johanna) och jag måste säga att jag fick till det hela med tejpningen mycket bättre nu än första gången jag testade. Kanterna blev mycket jämnare den här gången och jag gillar det långrandiga bättre än det bredrandiga. Det gällde att vara snabb dock eftersom det krävdes två lager blått för att täcka riktigt.

Ljusblå skittlette

Och så var det tummen och långfingret som blev prickiga. Med några extra droppar Seche Restore i flaskan blev dessutom lacket så pass smidigt att jag kunde få till jämna snygga prickar i stället för dom där kladdblobbarna det annars brukar bli när jag målar vita prickar. Weeee!!!

Ljusblå skittlette - med blixt

Jag misstänker starkt att den här nailarten kommer vara med när jag så småningom sammanfattar 2013-års nailartfavoriter.

1 lager Illamasqua Nail Base Coat
Ljusblå: IsaDora Cloud
Vitt: L’Oreal Snow in Megeve
Dekal: (ska jag försöka komma ihåg att kolla om en stund)
2-4 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i IsaDora, L'Oreal, Nagellack, Nailart och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till NailArt Sunday: Ljusblå skittlette

 1. Lela skriver:

  Väldigt söt och den känns betydligt mer dig än det du visade i förra veckan.

  • Annefia skriver:

   Tack! Och jo, SÅ mycket mera jag! Den förra manikyren tog jag bort så fort jag fotat den i dagsljus för att den kändes fel på mig och den här plåstrar jag om när den chippar för att kunna bära den in i den längsta. LOL

 2. Åhh det här var ju bara sååå vackert! Gillar både färgerna och mönstren. :-)

 3. Johanna skriver:

  Superfint! Lackning, mönster, naglar, färger – allt är så fint!

 4. Helena skriver:

  Solen saknar jag också. Eftersom jag sällan är hemma dagtid blir det knepigt med fotandet. Har i och för sig lightbox, men det är ju inte riktigt samma grej.

  Den här nailarten förstår jag att du är nöjd med. Ser så himla fin ut. Lagom på något sätt.

  • Annefia skriver:

   Lightbox låter väldigt smidigt! Jag testade med altetrnativet ”fota under köksfläkten” men det blev tyvärr inte så lyckat. LOL Det är en svår årstid!

   Jag förstår vad du menar med lagom för även om det ju är många olika tekniker har jag varit väldigt noga med att skapa nått som kändes milt och harmoniskt och där allt verkligen hör ihop.

 5. Sannas Naglar skriver:

  Vansinnigt fint och väldigt sött!

 6. Emma P skriver:

  Det här var väldigt sött och fint!

 7. Fröken Nilsson skriver:

  Så fint!! Lite mjuka pasteller är aldrig fel :)

 8. Fantastiskt sött! Älskar det! Så himla bra gjort!

 9. Sminkan skriver:

  Otroligt fint! Gillar att den är så enhetlig ändå. Perfekta färger ihop och dekalen var pricken över i!

 10. Pingback: Mina nailartfavoriter 2013 | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack