Holofredag: Nfu Oh 61

Dags att visa upp det vackra hololacket Nfu Oh 61 som jag fått av Sminkan. Ni fick ju se en suddig glimt av det när jag knäckte ringfingernageln men nu kan det ju vara på tiden att ni får se lite bättre bilder också. Ganska uppenbart är det arkivbilder, dels är ju långfingernageln hel men dessutom är det ju solsken på bilderna, nått jag inte sett till på evigheters evigheter. Usch vad jag hatar november!

Nfu Oh 61

Det ska finnas tre versioner av det här lacket, en version som är superholo, en som är medelmåttig och en som är svag. Det här är inte superversionen man jag vet inte vilken av dom två andra versionerna det är. Lite svårt att avgöra i dom stackars svaga solglimtarna jag hittade och dessutom har jag ju inget att jämföra med. Det bildar definitivt vackra regnbågar i solskenet men i mulet väder och inomhus finns det inga holotendenser alls. Vissa hololack kan ju visa sina regnbågar även i viss lampbelysning men utan sol är Nfu Oh bara ett silverlack, utan det allra minsta lilla holo (Dock är det ju lite svårt att göra rättvisa bedömningar av hololack i novembermörkret)

Nfu Oh 61

Jag hade hört ryktas att dom här lacken skulle vara väldigt holosjuka och svårlackade men SÅ illa tycker jag inte att det var. Jag hade inget aqua base att ta till och ville inte lacka på nakna naglar så jag testade att lägga det över Illamasquas underlack, som jag testade just då, och tycker det funkade riktigt bra. Jo, visst var det holosjukt och visst blev det en del kala fläckar men tog man det bara försiktigt och lät dom tunna lagren torka innan man fortsatte så gick det att duttmåla över fläckarna och sen blev dom följande lagren över det bra. Det är ju möjligt att ett riktigt aqua base underlack hade framhävt holoeffekten bättre men i det stora hela så har jag många andra lack som är svåra att lacka med.

Nfu Oh 61

Nästa gång jag använder det här lacket (typ till våran/sommaren när vi har mer sol) kommer jag dock grunda det med ett vanligt silverfärgat lack först. Inte pga holosjuka utan för att Nfu Oh 61 är ett sån där lack som framhäver räfflor och skador på naglarna och det har jag ju fler än jag vill visa upp för allmänheten. LOL Dock syns ju bara räfflorna i skugga/inomhus och inte när lacket flashar sina vackra regnbågar. På bilden nedan träffas dock inte naglarna av direkt sol och då ser man räfflor i stället för regnbågar.

Nfu Oh 61

Kom förövrigt på att jag för ovanlighetens skull lyckats tajma ett hololack med Skimmerskuggans Holofredag. Kul!

1 lager Illamasqua Nail Base Coat
ca 4 lager Nfu Oh NFU 61
1 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i Nagellack, Nfu Oh och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Holofredag: Nfu Oh 61

 1. Lela skriver:

  Silverholo är vackert att titta på i alla konstellationer:)

  • Annefia skriver:

   Håller med! Silver lyfter ju verkligen fram färgerna i regnbågarna och ja, jag gillar silver som det är också, även utan holeffekt (fast helst utan nagelräfflor då förstås. LOL)

 2. Lene skriver:

  Den her lak passer flot til din ring. Det er lidt en skam man ikke kan se hele ringen, for jeg synes den ser flot og interessant ud.

  • Annefia skriver:

   Jag får väl se till att visa den bättre i nått senare inlägg (eller bara skicka dig en bild på den. LOL) Det är en handgjord silverros som jag fick av J & S när jag blev av med Du-Vet-Vem så den har väldigt stort symbolvärde för mig.

 3. Sminkan skriver:

  Det är nog den skräpigaste av alla versionerna gissar jag. Tyvärr.

 4. Emma P skriver:

  Det finns absolut mer holografiska versioner men jag tycker ändå att det är väldigt fint!