1-års jubileum som lackbloggare!!!

För ett år sen bestämde jag mig för att lägga till ytterligare en kategori till min blogg, nagellack. Från början var det kanske inte tänkt att den kategorin skulle ta över min blogg så fullständigt som den gjort men det är ett val jag aldrig ångrat, lackbloggandet är nått som tillfört så mycket till både mitt liv och min blogg. Från att bloggen fört en ganska tynande tillvaro året innan fick jag tillbaka lusten att blogga igen och dessutom har både besöksantalet och kommentarsantalet verkligen slagit nya rekord. Det är helt enkelt KUL att blogga igen! (Det torftiga bloggandet just nu är ju inte orsakat av tappad inspiration utan av hälsoproblem, bara så ingen missförstår)

Jag har också lärt känna massor av nya underbar människor via mitt lackbloggande, en del via kommentarsfältet, en del som jag att träffat IRL och så några som dessutom har hjälpt min lacksamling att öka lavinartat (extra kram till er, ni vet vilka ni är ♥).

2012-års snönaglar

Utöver det så har ju mitt lacknörderi verkligen nått nya höjder under året som gått, mina naglar har blivit både friskare , längre och snyggare och mina nailartskills och mitt lackande överhuvutaget har också förbättrats rejält. För att fira året som gått och för att visa upp skillnaden som året inneburit tyckte jag det kunde vara kul att återskapa den första nailart jag visade upp här i bloggen, en snöinspirerad glittergradient i blått och silver. Förra året använde jag mig av det blå Kubiss No 55 och silverglitterlacket Depend 047 och gjorde en klassik glittrig tipp.

2013-års snönaglar

I år har jag i stället valt att göra en omvänd gradient (som dock sträcker sig över i stort sett hela nageln) med Wet n Wild Blue Moon (gåva från Sminkan) som bas och sen tre olika lack i gradering, dels samma silverglitter som förra året, Depend 047, dels några enstaka inslag av holografiska silverglittret China Glaze Nova och slutligen, ett lager av hologlitteröverlacket China Glaze Fairy Dust över hela nageln. Visst syns det väl att jag utvecklats under året som gått? (Om jag behöver tala om vilken bild som är från vilket år blir jag ledsen på er! LOL)

2013-års snönaglar

I mina ögon påminner den här manikyren mig dom kalla, stjärnklar vinternätterna när jag bodde i Dalarna. Föreställer er en värld täckt av snö och gnistrande rimfrost, 30 graders kyla, alldeles vindstilla och alldeles, alldeles tyst, inga andra människor som är vakna och ingen störande belysning som förtar den gigantisk stjärnfyllda natthimlen och sen en fullmåne som kronan på verket som får rimfrosten att gnistra och glittra som fyrverkerier och diamanter….

Ack ljuva nostalgi och varför i helskotta bor jag där jag bor nu med alldeles för mycket människor och alldeles för lite snö????

2013
1 lager Illamasqua Nail Base Coat
2 lager Wet n Wild Blue Moon
1 lager Seche Vite
Depend 047
China Glaze Nova
1 lager China Glaze Fairy Dust
2 lager Seche Vite

2012
1 lager Seche Base
3 lager Kubiss No 55 (blått)
Depend 047 (silver)
1 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i China Glaze, Depend, Kubiss, Nagellack, Nailart, Om bloggen, Wet n Wild och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till 1-års jubileum som lackbloggare!!!

 1. Amy skriver:

  Grattis till 1-årsdagen!
  Snygga naglar på båda bilderna men visst syns det att du övat och utvecklats en hel del. ;-)

 2. Malin skriver:

  Ja, hade du inte bloggat om nagellack hade inte jag hittat hit :) Men förutom nagellacksinläggen är jag väldigt förtjust i balkonginläggen också, jag älskar att odla på min balkong och gillar att se vad andra hittar på på sin också! Om drygt en månad flyttar jag till en ny lägenhet med gigantisk balkong, så gissa om jag längtar efter odlingssäsongen?!? Men just nu får vi hoppas det blir lite fina stjärnklara vinternätter att njuta av, och annars får vi trösta oss med att titta på naglarna ;) mörkblått och glitter kan man aldrig få för mycket av, så jag gillade båda varianterna!

  • Annefia skriver:

   Så kul att du gillar balkongodling och mina balkonginlägg. Vad spännande det låter med en ny gigantisk balkong. Nu blir jag ju jättenyfiken på att se den under odlingssäsongen.

   Håller fullständigt med, man kan aldrig få för mycket av blått och glitter!

 3. Mrs Data skriver:

  Grattis på ”födelsedagen”. :)

 4. Johanna skriver:

  Grattis! :-) Jag hade inte hittat hit utan nagellacken, men jag tycker det är lika roligt att läsa om pyssel, katter, balkonger eller annat. Dock var det inläggen om nagelvård som fick mig ”fast”, tyckte det var så himla kul att se förändringarna och förbättringarna över tiden, och få tips själv om vad man kan göra för att stärka naglar.
  Får hoppas på många fler förbättringsbilder framöver *håller tummarna*

  Tack för tiden du lägger på bloggen!

  Manikyren du visar idag är ju supertjusig! Är verkligen svag för blå/mörkblå bas med glitter!

  Kram på dig

  • Annefia skriver:

   Tack! Jag är ju jätteglad att jag lyckats fånga in dig och tycler att det är väldigt kul att du gillar mina nagelvårdsinlägg och dom blandade inläggen också. Det kommer att komma ett förbättrat månadsinlägg i nagelvårdsresan så snart jag har tid/ork att posta det och i januari har det ju hunnit gå ett helt år.

   Kul att du gillade min manikyr också! :o)

   Kram!

 5. Emma P skriver:

  Åh vad roligt! Grattis i efterskott! Det syns absolut att du har utvecklats, men båda är fina:)

 6. Grattis på 1-årsdagen!! Vad roligt. Så roligt att jag hittade till din blogg och får ta del av dina underbara manikyrer och nail arts. :-)

 7. Lela skriver:

  Grattis:)

  Klart att det syns att du utvecklats men jag måste säga att bilden från förra året höll hög kvalité redan från början. Både vad det gäller städning, lackning och fotokvalité. Inte helt vanligt att den som precis har börjat nagelblogga är så noga med just städningen och själva fotandet.

  • Annefia skriver:

   Jättetack! :o) Jag misstänker att det beror på att jag varken var nybörjare på att lacka eller på att blogga, bara på kombinationen. Den här bloggen hade jag ju haft några år redan och det är min sjunde blogg + att jag haft oräkneliga andra hemsidor. Jag tycker helt enkelt att weblayout (och layout rent allmänt är superkul) vilket gör att min ambitionsnivå på den fronten är ganska hög så när jag skulle börja lackblogga surfade jag helt enkelt runt på olika sidor för att se vad jag gillade och inte gillade med folks foton för att bloggen skulle bli så bra och snygg som möjligt.

 8. Fröken Nilsson skriver:

  Grattis på 1års dagen :) + 1 dag idag då ;)

 9. Sminkan skriver:

  Grattis från mig med! Och hade du inte bott där du bor nu, utan snö och med alla dessa människor, så hade du inte träffat mig, Emma, Anne, Ina, Sofia och Jezzica! ;D

 10. Pingback: NailArt Sunday: Min första nailart | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack