NailArt Sunday: ”Min första nailart”

När jag läste temat för veckans NailArt Sunday blev jag först lite besviken, inte för att det på nått sätt var en dålig idé att återskapa den första nailart man visat i bloggen utan för att det var en så pass bra idé att jag redan själv kommit på den i december. Men så läste jag Lelas regler mera nogare och insåg att hon ville att vi skulle skapa en mera identisk kopia (samma, färger, samma motiv, samma teknik, bara bättre) till skillnad från den mycket friare tolkning som jag gjorde i december och då blev det ju genast mera spännande igen, även om jag önskar att jag hade en mera utmanande nailart att jobba med en glittergradienttippar i blott och silver.

2014-års glittertippar

Dock skrev Lela inget om att i var tvungna att använda samma lack så det gjorde jag inte, Kubiss No 55 som jag använde första gången hade en gräslig formula och om jag inte missminner mig har jag givit bort det lacket. Dock använde jag mig av samma märken som förra gången i alla fall, blåa Kubiss No 83 och Depend 2066 Silver Mist (båda gåvor från Johanna) Det visade sig att No 83 också har en tråkig formula, kläggig och svårmålad, men av den typen som skärper till sig ordentligt när överlacket fått härda, och färgen, färgen får mig att förlåta det mesta… utom möjligtvis det faktum att det är omöjligt att fånga själva färgen på bild, i alla fall så här års. Föreställ er en lysande, nästan neonigt djupt kungsblå/kornblå, mörkare, mera lysande och något mera rödtonad än på bilderna (första bilden är mest rättvisande).

2014-års glittertippar

Jag inser nu att jag förmodligen inte använde exakt samma teknik heller när jag målade mina silvertippar. När jag tänker efter är nog den gamla gradienten målade med pensel medan jag använde svamp den här gången. Tanken var dessutom att det skulle vara lite kul med ett strukturlack på tipparna men det var det inte (den där läskiga känslan av att naglarna fastnar i hår, kläder osv visade sig bli ännu värre när man bara har strukturlacket på själva tipparna) så jag fick lägga på två lager överlack för att stå ut. Tyvärr gjorde det hela att mina c-kurvor blev så hårt ihopsnörpta att naglarna ser nästan lika rundade ut på dom nya bilderna som på den gamla, men det är ren synvilla. Dom är mycket rakare och snyggare i formen nu!

2012-års glittertippar

12-12-11 (klicka för att se det gamla inlägget)

Jag har sett att många skrivit om hur deras foton blivit mycket bättre sen dom visade den första nailarten och tyvärr vet jag inte riktigt om jag kan säga det samma själv. Kameran är den samma och jag är fortfarande hänvisad till att fota ute på balkongen för att få till dagsljuset, i synnerhet så här års. Den gamla bilden hade jag turen att kunna fota i solsken men när jag fotade dagens bilder var det mulet tråkljus och snöade små, små hård vassa snöflingor som yrde in balkongen. När man är utlämnad till väder och vind så blir det ju som det blir med fotokvaliteten så här års (tro mig, inomhusversionen med blixt som jag testade igår blev INTE bättre). Men ja, nailarten och naglarnas längd och form är jag ju mycket mera nöjd med nu i alla fall.

1 lager Essie Nourish Me (Weeeeehoooo!!!)
3 lager Kubiss No 83
1 lager Seche Vite
Depend 2066 Silver Mist
2 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i Depend, Kubiss, Nagellack, Nailart och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till NailArt Sunday: ”Min första nailart”

 1. Fotona är lika bra nu som då! Jättefina! Tycker gradienten blev finare nu än då. Snyggt med lite rakare linjer :)

  • Annefia skriver:

   Kul att du gillar fotona. Jag nojar alltid över mina foton.

   Håller med om att det är snyggare med en jämnare linje på gradienten. NÅTT ska jag väl ha lärt mig på ett år i alla fall. LOL

 2. Lela skriver:

  Att det skulle vara samma lack fanns det inget krav om, tänkte att det kanske inte var alla som hade kvar just ”det” lacket.
  Gillade nog nyans på no 55 mer än denna ljusare variant men som helhet är dagens gradient mycket bättre. Jämnare och snyggare spridning på gradienten.

  • Annefia skriver:

   Misstänkte att det var det som var din tanke.

   Visst är väl den nya gradienten såå mycket bättre? Jag gillar den nya färgen mer än den gamla också men det beror ju på att jag sett den IRL där den är väldigt mycket mera fantastisk och inte lika ljus heller. Men jag är å andra sidan väldigt förtjust i färgen på No 55 med.

 3. Väldigt fint både då och nu :)

 4. Nya är finare i gradienten, svampa ger ett så rent uttryck. Om du tycker fotot inte utvecklats beror det nog på att du var bra från början. Ingen obekväm krampaktig pose och precis rätt fokus!

  • Annefia skriver:

   Åh tack! Nojar väldigt över att mina foton inte är bra nog ibland (=perfektionist) men ”the claw” har jag alltid sett till att undvika i alla fall. LOL

   Svamp är helt klart mycket bättre än penselduttande! LOL

 5. Anki skriver:

  Du tar ju så bra bilder, inte lätt att bli bättre då. Snygga båda två, fast nya vinner nog.

 6. Sminkan skriver:

  Båda är fina men den nya har en härligare blå nyans så den får bli min favorit.