NailArt Sunday: Det såg i alla fall bättre ut IRL!

Jag trodde länge det skulle bli första NailArt Sunday-söndagen på läääänge som jag inte var med. Inspirationen till nailarts har varit låååååg dom senaste dagarna. Men tack och lov kom jag på att jag kan visa min ”fantastiska” 1:a Advenstmanikyr eftersom det är fritt val i dag. Ja, alltså, det här är anledningen till att jag valde att visa pastelliga arkivbilder till första advent i stället men nu slipper ni inte undan längre. Men som rubriken säger, det såg i alla fall bättre ut IRL. LOL

Meteorites Vulcan Probe över China Glaze The Ten Man

Nackdelen med att jag ”förlackade” mig på rött nån gång i börja av 90-talet och därför ser rött lack som extremt säsongsbetonat numera är att när det väl BLIR säsong för dom röda lacken, och jag skulle kunna lacka naglarna röda vareviga dag, jag då HAR jag inte mycket rött i lackväg. Alltså får man ta till vad man kan hitta med minsta lilla rött i, här Meteorites Vulcan Probe (älskar namnet!), ett strängglitter med bla. röda strängar som jag fått från Sminkan. Nackdelen med Vulcan Probe (utöver att det just är ett strängglitter) är att det är EXTREMT svårfotat och att ljusförhållandena var extremt svåra när jag bar det här lacket.

Jag har testat att fota det både utomhus och inomhus, under alla möjliga lampor, med eller utan blixt och med alla olika kamera inställningar jag har. Det blev gräsligt i precis alla fallen, men vissa bilder blev i alla fall mindre gräsliga än dom andra. Om ni tittar på den delen av flaskan som träffas av ljuset så får ni dock den mest rättvisande bilden av hur lacket såg ut (strängar i rött, fuchsia, silver och grått) Färgåtergivningen på naglarna är dock fel, fel, fel.

Meteorites Vulcan Probe över China Glaze The Ten Man

För at matcha silversträngarna i Vulcan Probe valde jag att lägga det över China Glaze The Ten Man (också det från Sminkan) . Ett riktigt trevligt vitsilvrigt lack som jag kommer använda mig av flera gånger. Den silverglittriga basen gjorde ju att hela naglarna glittrade mycket mer IRL vilket dämpade strängglitterkänslan en smula. I verkligheten påminde nailarten mig om julgransglitter och dom där julpyntsspiralerna i aluminiumfolie som var populära när jag var barn, virvateller har jag just lärt mig att dom heter, så ja, det SÅG bättre ut IRL.

1 lager Illamasqua Nail Base Coat
3 lager China Glaze The Ten Man
2 lager Meteorites Vulcan Probe
Strasstenar
2-4 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i China Glaze, Meteorites, Nagellack, Nailart och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till NailArt Sunday: Det såg i alla fall bättre ut IRL!

 1. Sannas Naglar skriver:

  Jag förstår vad du menar med säsongsfärger! Så är det för mig även när det gäller t.ex kläder. Jag har svårt att bära rött någon annan gång på året än just jul :P
  Din nailart är jättefin! Gillar kontrasten mellan strängglittret och accentnageln!

  • Annefia skriver:

   Kul att du tyckte det blev snyggt trots den mysko färgåtergivningen. :o)

   Jag äger ingen röd klänning men hade gärna burit en på just julafon (och ev annan julfest i december) om jag haft det, men aldrig annars. Tror inte det är NÅN annan färg som är så säsongbunden för mig. Å andra sidan är det ju bra med för att plocka fram den röda färgen i december ger ju en omedelbar julkänlsa. Det blir liksom mys på en gång.

 2. Sminkan skriver:

  Ack, du vilseledda varelse. Rött är den vackraste färgen som finns! Jag tycker din manikyr blev riktigt bra, speciellt för att vara en med strängglitter. Jag får nästan dåligt samvete när jag tänker på alla lack du fått som verkligen är… skumma. Men, det är kul att se dig göra kreativa och fina manikyrer med dem och få mig att ändra mig en smula vad gäller deras skumhet.

  • Annefia skriver:

   Jag är väl helt enklet inte tillräckligt hjärntvättad än. LOL Så här långt får du nöja dig med att jag drömmer om röda lack en månad/år, men jag misstänker att ett år till i närheten av dig kommer att få mig att älska röda lack året om. LOL

   Kul att du tyckte det hela funkade bra. Du behöver inte alls ha dåligt samvete över skumma lack, jag har ju fått så oändligt många fantastiska, icke-skumma lack också plus att dom skumma är en rolig, kreativ utmaning. Tricket är tydligen att använda dom i nailarts.

 3. Jag älskade de där spiralerna i folie när jag var liten! Varför finns det inte såna nu??
  Helt galen manikyr du har fått till, men cool! Jag gillar stjärnorna extra mycket :)

  • Annefia skriver:

   Stjärnorna är min favorit också. Dom gick verkligen perfekt ihop med glittret och jag gillade idén med så många stjärnor.

   Jag älskade också dom där spiralerna jag med och när jag googlad efter bilder så verkar de som dom ibland finns på ICA Maxi och Rusta (Vill ha!) och det verkar ju som om sidan jag länkade till säljer dom med.

 4. Lela skriver:

  Lite tokig, lite stökig men sammantaget en häftig manikyr:)

 5. Emma P skriver:

  Alltså det är inte din bästa men absolut inte så illa som det låter på dig. Stjärnorna var väldigt söta:)

  • Annefia skriver:

   Så snäll du är! Det jag ALLRA mest ogillar är ju färgåtergivningen dock och den är det ju bara jag som ser (det ska vara RÖTT inte orange) plus att jag sett dom andra 66 bilderna som var ännu mera fel i färgerna. (Svårfotat är bara förnamnet!)

 6. Alexandra skriver:

  Jag gillar din manikyr! Och rött.
  Själv bär jag gärna rött alltid och hela tiden ;)

  • Annefia skriver:

   Tack! :o)

   Jag bar ju rött, rött, rött (naglar, läppar, skor etc) i stort sätt jämt för 20 år sen, det är därför jag blev lite mätt på färgen tillsut. LOL