Nagelvårdresan: Ett år har gått!!!

För ett år sen var mina naglar i fullständigt uruselt skick. Jag har alltid varit en ”torris” (dvs haft problem med torr hud, torrt hårt, torra naglar och vintertid torra slemhinnor i mun, näsa och ögon) och förra vintern hade ett fel på värmsystemet gjort att luften var så torr att jag knappt kunde svälja. Droppen som fick bägaren att rinna över (eller ja, snarare det som fick bägaren, och naglarna, att torka ut) var att jag också testat ”diskmedelsmetoden” som knep för att få nagellack att sitta bättre, dvs att tvätta händerna med diskmedel innan man lackade naglarna för att inte det allra minst spår av naturliga oljor skulle finnas på naglarna. Eh… vi kan väl säga som så att det var INTE en metod som funkade för mig.

Vänsterhanden i januari 2013, när allt började

Vänsterhanden i januari 2013, när allt började

Högerhanden i januari 2013, när allt började

Högerhanden i januari 2013, när allt började (a.k.a. ”skämsnaglarna”)

Ni ser ju själva i vilket hemskt skick naglarna var. Dom var torra och sköra och skivade sig i stora flagor och föll i princip i bitar för minsta lilla. När naglarna går sönder för att man kliar sig då mår dom INTE bra.

På den här tiden var nagelvård nått jag ägnade mig åt VÄLDIGT sporadiskt men tillslut bestämde jag mig för att göra en kraftansträngning på den fronten och så startade jag min Nagelvårdsresa. Från början hade jag bara tänkt testa det hela i en månad men när jag såg vilken skillnad det gjorde var jag fast och under det här året har jag förvandlats till lite av en nagelvårdsnörd, inte bara lacknörd. Jag är inte bara väldigt mån om att sköta mina egna naglar jag älskar också att läsa om nagelvård och kolla på andras nakennaglar.

Vänsterhanden i januari 2014, ett år senare

Vänsterhanden i januari 2014, ett år senare

Högerhanden i januari 2014, ett år senare

Högerhanden i januari 2014, ett år senare

Här ser ni nu resultatet ett år senare! Väääääldigt mycket starkare och friskare naglar eller hur? Det går inte att komma ifrån att min nagelvårdsresa VERKLIGEN har givit resultat. Weeee!!! Inte bara är naglarna mycket starkare och längre nu, nagelbäddarna är friskare och längre och nagellacken sitter numera kvar tills jag själv väljer att ta bort dom, och det UTAN diskmedel men väl MED nagelolja under lacket. På köpet har också mitt hår och min hy blivit bättre och den dagliga massagen har också gjort att min ME/CFS-värk i händerna minskat.

Samtidigt finns ett uns av besvikelse i det hela också. Jag nådde aldrig mitt mål att jag ett år senare skulle ha långa starka naglar på minst två cm (inklusive nagelbädden kanske ska tilläggas, inte 2cm tippar) Flera av naglarna hann nå dom magiska centimetrarna i somras (se bild nedan). Men under hösten råkade jag ut för underlacksstrul och naglarna började skiva sig och brytas sönder igen och så var det bara bye, bye till dom långa naglarna, två månader innan målgång. Typiskt!

Vänsterhanden i juli 2013, efter ett halvår

Vänsterhanden i juli 2013, efter ett halvår

Tack och lov har ju naglarna hunnit återhämta sig och blivit starka och friska igen nu (lite skador syns fortfarande på högerhanden) och jag har fått tag på rätt underlack igen (tack Sminkan!) och bara för att ett år hunnit passera så betyder det ju inte att mitt nagelvårdande kommer sluta nu. Jag kommer att fortsätta vårda mina naglar precis som jag gjort det senaste året men i år kommer inte min målsättning fokusera lika mycket på ”så långa som möjligt” utan mera på nagelbäddarna och på jämn form och längd på alla naglarna (även om den längden gärna får vara 2cm LOL). Det här med jämn form är dock inte det lättaste eftersom alla mina naglar är väldigt olika i sin naturliga form (i synnerhet på vänsterhanden givetvis) men just den biten går ju inte att göra så mycket åt.

Vad säger ni? Är ni intresserade av att hänga med ett år till eller har ni fått nog av nakennaglar nu? Jag har planerat flera kommande blogginlägg om nagelvård den närmaste tiden, ett med bilder på månad för månad (ville inte bildspamma det här inlägget för mycket) och (minst) ett med mina olika tips och tankar om nagelvård och kanske nått om min hemmablandade nagelolja, mm. Jag kommer också fortsätta fota mina naglar en gång/månad eftersom jag själv tycker att det är spännande att följa utvecklingen, men är det en utveckling NI också vill fortsätta följa?

Vad har ni lust att se i framtiden? Nagelvårdreseinlägg varje månad som vanligt? Varje kvartal? Varje halvår? Eller kanske bara enstaka sporadiska bilder när jag har nått nytt att visa eller känner för att skriva om nagelvård? (Alternativet ”aldrig” är uteslutet dock, ni KOMMER plågas av mina nakennaglar i framtiden också vare sig ni vill eller inte. LOL Det är ju MIN blogg och JAG tycker ju att det är kul och intressant, men jag vill ju inte plåga er mer än vanligt ifall ni börjat tröttna.)

Det här inlägget postades i Nagellack, Nagelvård, Nagelvårdsresan. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Nagelvårdresan: Ett år har gått!!!

 1. Jag gillar ju dina nagelvårdsinlägg, så för mig får du gärna fortsätta att uppdatera oss varje månad eller vad som funkar bäst för dig.
  Jag kan berätta för dig att jag har ju en nagel som strular så, den vill ju inte växa, trots vitaminer, olja, krämer m.m. Nu har jag kommit på vad det är, det var de hårda tangenterna på mitt andra tangentbord. Nu har jag en ny laptop och de tangenterna är mjukare och nu växer den nageln helt plötsligt….yaaay. :-)

  • Annefia skriver:

   Roligt att du fortfarnde gillar mina nagelvårdsinlägg och gärna hänger med ett år till.

   Vilken tur att du kom på varför din nagel aldrig växte som den skulle. Det låter ju som en ovanlig anledning men kanske är det mycket vanligare man tror, att vardagsslitage som man inte ens reflekterar över påverkar olika tillväxt hos naglarna.

 2. Sminkan skriver:

  Jag gillar också din nagelresa och ser gärna dina inlägg varje månad eller när du än vill, oftare går också bra.

 3. Mrs Data skriver:

  Nagelvård är alltid kul! :)
  Sedan är det din blogg och du skriver om vad du vill. Gillar man inte kan bara klicka vidare…

  • Annefia skriver:

   Det har du absolut rätt i och jag brukar ju definitivt blogga om det jag har lust (har ju bytt ämne totalt i blogen sen den startade). Fast samtidigt hade det ju varit lite synd om ALLA klickat sig vidare också. LOL

 4. Camilla skriver:

  Jag vill se varje månad! :) Jag tycker det är jätteintressant att följa. Och dina naglar har verkligen blivit mycket bättre, vad roligt!

 5. Fröken Nilsson skriver:

  Gillar dina inlägg om din nagelvårdsresa!!
  fantastisk utveckling :)
  Fortsätt!!

 6. Nageldraken skriver:

  Wow, vilken skillnad det har blivit! Det är inspirerande! (Jag borde nog bli ännu bättre på det där med nagelvård…) Jag ser gärna fler inslag om nagelvård framöver.

  • Annefia skriver:

   Så kul att du blir inspirerad! Hoppas att jag ska kunna peppa dig med mina framtida inlägg också. Vore ju jättekul att få läsa lite om dina naglars omvårdnad och utveckling också.

 7. Johanna skriver:

  Jag vill gärna se varje månad! Det är så fantastiskt att se hur mycket bättre dina naglar blivit.

  Har lärt mig massor av att läsa dina inlägg, så stort tack för det! :-)

 8. Pingback: Nagelvårdsresan månad för månad (bildspam) | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack

 9. Pingback: Nagelvårdsresan: The Ugly Truth | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack