NailArt Sunday: Marimekko

Det är lika bra att vara ärlig från första början, jag är absolut ingen Marimekkotjej. Deras stil tilltalar mig inte alls (med undantag för dom färgglada godisskålarna i glas och möjligtvis komönstret) och det här med plagieringen dom håller på med är inte heller min grej. Men som tema för NailArt Sunday gillar jag faktiskt Marimekko skarpt! Jag har varit sugen på att göra en svartvit skittlette med nått enstaka färginslag nu ett tag och det passade alldeles utmärkt att kombinera med Marimekkotemat. Det var också ett alldeles ypperligt tillfäller att testa akrylfärgerna jag fått från Johanna och t.o.m. det faktum att jag lyckats slarva bort alla mina finpenslar (både min egna och dom jag alldeles nyss fått från Johanna) och var tvungen att hålla tillgodo med klumpiga skräppenslar funkade med Marimekkotemat eftersom det inte direkt handlar om sirliga detaljer med perfekt symmetri i deras mönster.

Marimekkoskittlette

Jag valde deras klassiska blomma som motiv. (Den känner ju t.om jag igen och den är liiite lättare att måla på naglarna än komönstret) och sen målade jag den på två naglar i olika storlekar och färgställningar (Weeee!!! för att kunna blanda till sin egen perfekt nyans med akrylfärgerna). Men oj vad jag fick kämpa emot min inneboende längtan efter att måla symmetriska blommor! Blommorna på högerhanden blev egentligen bättre för när man målar med ”fel hand” blir det gärna osymmetriskt och konstigt alldeles av sig själv. LOL

Marimekkoskittlette

Jag valde sen att kombinera blommorna med prickar på tumme och pekfinger. Från början hade jag tänkt måla prickar på lillfingret med men det blev FÖR rörigt så det fick bli svart i stället. På nått sätt tycker jag att det är det svarta lillfingret som liksom ramar in och lyfter hela manikyren, lite pricken över i.

Marimekkoskittlette

Som bas använde jag förövrigt hypade, vita NP13 från Nordic Cap (också det en gåva från Johanna) och det var väl ungefär lika hopplöst att måla med som dom flesta andra vita lack (eller ja, det var bättre än mina skräplack men på nivå med L’Oreal Snow in Megeve). Det var alldeles för tjockt i början så jag droppade i lite (för mycket) Seche Restore och då blev det lättare att måla med. Men det jag gillade med NP13 var att det är att sånt lack som jämnar ut sig och blir snyggt när man målar på överlacket och låter det härda en stund så så här långt är jag riktigt nöjd. Vita lack är ju liksom alltid svåra att måla med men huvudsaken är ju att slutresultatet blir bra och det blev det här. Dessutom tycker jag att hållbarheten var riktigt bra, jag bara den här manikyren länger än jag brukar av olika orsaker och det blev bara lite tipwear på högerhanden.

1 lager Essie Nourish Me
4 (tunna) lager Nordic Cap/Star Nails NP13
1 lager Seche Vite
Svart: Nordic Cap/Star Nails NP12
Övriga färger: Akryl
2 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i Nagellack, Nailart, Nordic Cap/Star Nails och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till NailArt Sunday: Marimekko

 1. Sminkan skriver:

  Jag kände alla fall igen blommorna direkt så tolkning var bra!

 2. Camilla skriver:

  Åh vad jag tycker det blev färgglatt och snyggt! Väl sammanhållen manikyr också! Tycker det var ett himla roligt tema. :)

 3. Åh gud sååå snyggt. Jag gillar verkligen alla naglarna du gjort och dem blir superfina ihop. :-)

 4. Lela skriver:

  Det ante mig att du inte var något större fan av Marimekko, kändes inte som att det låg dig närmst om hjärtat;)
  Tycker du har gjort en snygg tolkning som ändå låg ganska nära dig själv.

  • Annefia skriver:

   Du börjar känna mig riktigt bra. LOL Men det roliga är ju att även om Marimekko som sådan inte är min stil så älskade jag det verkligen som nailart tema.

   Det här med NailArt Sunday betyder otoligt mycket både för utveckingen av mina nailarts och för hela min kreativitet. Jag älskar utmaningen att tvingas tänka till för att tolka utmaningarna på bästa sätt och verkligen göra dom mina så det glädjer mig att du kan se tolkningen som ganska mycket jag. Dessutom betyder det ju att börjat utveckla min egna nailartstil nu.

 5. Snyggt! Kul med en skittelette!
  Dessutom ”inspireras” ju alla av alla i design värden precis som i nail art världen ;)

 6. Väldigt snyggt! Jag valde också den klassiska blomman :D

 7. Emma P skriver:

  Supersnygg effekt! Jag gillar verkligen detta, tycker att temat passade sig perfekt…

 8. Helena skriver:

  Jag är precis som du. Ingen Marimekko tjej, men jag håller med om att godisskålarna är fina. Din manikyr är dock en annan sak, för den tycker jag är jättefin och jag såg direkt vilket mönster det var.

  • Annefia skriver:

   Vad glad jag blir!

   Jag tror det här med Marimekko är en generationgrej. Om man var barn på 70-talet är man nog sällan förtjust i 70-talsretro eller sånt som känns inspirerat av den tiden. Det var ju liksom inte så snyggt när det begav sig i verkligheten! LOL