Nagelvårdsresan: The Ugly Truth

Nu när jag ägnat flera inlägg åt att övertyga er om att mina naglar minsann är jättehela och jättefina nu så kanske det är dags att jag visar er den fula sanningen om hur dom egentligen ser ut just nu, eller ja, i alla fall hur min vänstra långfingernagel ser ut. Suck!!!

Lagad nagel

Kvällen efter jag fotat min tjusiga bild på hur naglarna såg nu när mitt första nagelvårdsår nådde sin final halkade jag till med handen på hantaget till badrumsdörren och bröt vänster ringfingernagel. (Varför alltid vänster ringfinger?) Suck!!!

Tack och lov och tack vare gulliga, gulliga Johanna så har jag nagellim hemma nu dock (och tepåsar har jag alltid) så den här gången kunde jag reparera skadan och slapp kapa alla naglar. Weehooo!!! (och jättetack Johanna!) Nu blev det ju en osedvanligt kladdig reparation med ta med i beräkningen att det är min första nånsin och att det skedde precis när jag var på väg att lägga mig så jag var både grymt trött och stressad. Jag lyckades dock snygga till det hela senare men det har jag ingen olackad bild på. (För lackade bilder av den lagade nageln se söndagens tandpetarmarmorering)

Den här reparationen höll, oavsett utseende, i två veckor tills jag skulle flytta en tung kartong enbart med hjälp av vänster långfingernagel (eller nått sånt) så nu har jag fått göra om lagningen. Nästa steg kommer förmodligen bli att limma fast vänsterhanden på ryggen så jag inte bryter av nageln igen.

Måste dock säga att jag är väldigt tacksam att jag bröt av nageln EFTER att avslutningsfotot var taget för nu fick jag ju avslutat nagelvårdsåret 2013 på topp och kan se nagelbrottet som en dålig inledning på nagelvårdsåret 2014 i stället. Och tackvare mitt flitiga fotande så vet jag att det tog två månader förra gången för nageln att växa ut till en läng jag trivs med. Den här gången är dock skadan lite närmare nagelbädden men å andra sidan går vi ju mot ljusare tider nu vilket ju brukar märkas på naglarna också. Så inte lika deppig över nagelbrottet som i höstas med andra ord även om det naturligtvis är tråkigt.

Alltså, man vill INTE se sina egna naglar och händer så här inzoomat och förstorat

Det här inlägget postades i Nagellack, Nagelvård, Nagelvårdsresan. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Nagelvårdsresan: The Ugly Truth

 1. Sminkan skriver:

  Åh, vad trist! Men bra att du kunde laga. Jag är värdelös på lagningar, jag får kapa varje gång…

  • Annefia skriver:

   *suck av lättnad* Då behöver jag inte skämmas LIKA mycket för min kladdiga lagning längre, den höll ju i alla fall. Synd att du inte får till det dock!

   Och visst är det tråkigt! Jag som var så nöjd när jag fotade mina naglar som hade hunnit återhämta sig så pass bra sen hösten.

 2. Johanna skriver:

  Tur du hade tepåsar! :-P Har också tvingats laga höger tumme och pekfinger. Jag har inte lärt mig än vad som är bäst att göra – låta lagningen sitta tills den trillar bort själv, eller lösa upp den och göra om med jämna mellanrum…

  Men som tur är går vi ju mot sol och värme. Märker tvärt att mina naglar blivit sämre i och med den här kylan nu.

  Även om det är aptrist att du brutit nagel, så tycker jag det är kul att du lägger upp bilder så här. Tack!!

  Kram

  • Annefia skriver:

   Kul att du gillar bilderna men tråkigt att du också varit tvungen att lappa naglarna. Jag valde att lösa upp och göra om min lagning i dag (eftersom den numera bestod av två lagningar i ett och var alldeles för tjock) men det här lagningen får nog sitta så länge det går.

   Längtar väldigt efter solen och värmen nu, inte bara för naglarnas skull.

 3. Camilla skriver:

  Usch vad trist, men det tycks ju funka rätt bra att laga i alla fall. Jag har två lagningar nu. Långt ner. Ska bara vänta tills de vuxit över fri kant, sen ska jag kapa. Nu börjar snart naglarna växa lite fortare som tur är.

  • Annefia skriver:

   Den här lagningen är ju också väldigt långt ner men jag kunde se idag att den vuxit förbi nagelbädden i alla fall nu men i mitt fall är det ju långt kvar innan den hunnit ut över själva tippen på nageln så här ska INTE kapas. Det är tur för oss båda att tillväxtsäsongen kommer igång snart igen.

 4. Lela skriver:

  Jag är fullständigt värdelös på att laga, det blir kapning om det värsta skulle inträffa. tack och lov bryter jag väldigt sällan mina naglar på det viset som du haft oturen att göra här. Tror det är ett eller två år sedan jag gjorde det sist.
  Mina går oftast sönder på sidorna av den fria kanten, då är det bara till att kapa och fila ner dem.

  • Annefia skriver:

   I normala fall bryter jag mer av hörn och flisor och det går ju inet att laga. Den här sortens brott brukar inte vara vanliga för mig heller även om det hänt två gånger inom kort tid nu. Dock har det ju handlat om yttre påverkan båda gångerna (isynnerhet den första) Förr var liksom inte naglarna starka nog att brytas av i hela stora delar utan smulades ju nästan sönder i stället så hur konstigt det än kan låta är det ju ett tecken på att dom blivit segare och starkare nu.

 5. Sååå tråkigt när naglar ryker, min lillfingernagel gick sönder nästan helt för några dagar sedan så jag fick kapa den tyvärr, så trist när de vuxit ut en bra bit. Bra lagat! :-)

 6. Fröken Nilsson skriver:

  Avskyr när sådant inträffar!!!
  jag hade en lagning på lillfingret i 2 veckor som helt plötsligt bara trillade av på jobbet där jag inget har att laga med så nu blir det kort ett tag…jaja världen går nog inte under ;)

  • Annefia skriver:

   Nej förhoppningvis så gör den väl inte det! Men tråkigt är det ändå! Jag drömde häromnatten att min lagning lossnade och jag tepade ihop naglen med svart eltejp, det kanske kunde ha varit nått? LOL

 7. Nageldraken skriver:

  Det är så trist när naglarna gör så där. Jag brukar också lyckas bryta av naglarna precis när de börjar bli lagom långa. Fast jag har oftast inte tålamod att laga dem om brottet är utanför nagelbädden, så då ryker alla naglarna på den handen istället…
  Dina naglar ser hur som helst ut att må mycket bättre! Jag funderar på att börja med kosttillskott efter att ha läst dina inlägg. Jag smörjer rätt flitigt, men så här års skivar de sig ändå.

  • Annefia skriver:

   Jag kan verkligen, verkligen rekommendera det här med kosttillskott. Som jag skrev häromdagen har jag ju märkt stora skillnader på min hud (mindre torr och fnasig och färre hormonfinnar odyl) och mitt hår också (inte alls lika torrt och risigt som det brukar bli så här års) och jag kunde ju se hur mina tånaglarna helt plötsligt började växa en massa också (och dom smörjer jag ju aldrig) vilket ju bevisade att den ökade nageltillväxten inte bara berodde på oljan.

 8. Emma P skriver:

  Skittrist att du bröt nageln men jag var nästan säker på att du skulle skriva att du bröt nåt annat, typ arm eller handled så jag blev nästan lättad att det bara var nageln… Tycker du lyckades bra med din lagning för övrigt, är alltid imponerad när folk lagar sina naglar, gör jag det så åker klipparen fram.

  • Annefia skriver:

   Nej tack och lov var det bara en nagel, arm eller handledsbrott hade ju varit oändligt mycket värre. nagelbrott är ju liksom bara tråkigt för oss lacknördar och inte allvarligt på riktigt. (Ibland är det dock lättare att orka deppa över nagelbrott än över dom mera riktiga sakerna)

   Jag är just nu såååå tacksam över att jag slipper klippa så jag lagar gärna. Jag trivs inte alls när mina naglar är superkorta. Då måste jag måla dom med nått jätteglittrigt (typ Cirque XX) för att stå ut med att titta på dom. LOL Jag har ju fortfarande så pass korta nagelbäddar att kort verkligen blir jäms med fingertippen (eller kortare eeeek!)

 9. Helena skriver:

  Det är så surt att behöva kapa av naglarna! Skönt att du kunde laga den här gången. Själv sitter jag också med en lagning på vänster långfinger. En sån där härlig skada som sitter lååångt ner. Bara för att jag strulade lite när jag skulle lägga ner mobilen i fickan när jag satt och väntade på sonen utanför röntgen. Synd om oss!

  • Annefia skriver:

   Usch så tråkigt! Men jag tror du vinner ”synd om” för det är mycket värre att bryta en nagel utanför ens barns röntgen än hemma i hallen. Kram!

 10. Pingback: Nagelvårdsresan – Februari | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack