Mina nya orkidéer

Jag fick två nya orkidéer av min mamma förra veckan, en rödlila (mörkare och mindre rosa IRL än på bilderna) och en prickig. Som vanligt var dom nästan utblommade och därför på rea vilket på många sätt är vad jag föredrar när det gäller orkidéinköp. Så länge själva plantan mår bra får man ju en fantastisk blomma till ett otroligt pris (tror den prickiga var 100 kronor billigare). Det viktigaste är ju inte den första blomningen utan att dom blommar om och om igen år efter år efter det, trots allt så är det en krukväxt och inte en snittblomma. Dessutom värmer det i hjärtat när man tar hand om stackars ratade blommor som ingen längre vill ha (eller ens kommer ihåg att vattna i fallet med en lila) och vårdar dom tillbaka till full blom. Det väcker min beskyddarinstinkt på nåt sätt som får mig att älska dom extra mycket.

Förövrigt har mina gamla orkidéer fått nya knoppar igen nu också. Weee!!!

Min nya lila orkidé

Min nya prickiga orkidé

Närbild av den prickiga

Närbild av den lila

Knopp på gång i en av dom gamla plantorna

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Mina nya orkidéer

 1. Vilka snyggingar! Tur att det finns kloka människor som du som tar hand om ratade plantor! Om du visste hur många som bara slänger de och köper nya när de blommat klart första gången… :/

  • Annefia skriver:

   Usch, det skär i hjärtat att höra det! Jag älskar dom ju MER för att dom är ratade. Kan dom inte bara köpa snittblommor då? Orkidéer är ju jättevackra som snitt med och på det sättet får ju själva plantan leva vidare. Men det är ju inte direkt nått du kan säga åt dom, bara tänka inombords.

 2. Sminkan skriver:

  Den prickiga var ju hur söt som helst!

 3. Fröken Nilsson skriver:

  Åh va fina!! här köps nästan inga snittblommor numer då ordkidéer är galet mkt billigare även till fullpris….den enda snittblomman är tulpan för att den visar vägen mot våren :)
  Inser just nu att det står nästan bara orkidéer i mina fönster ;)

  • Annefia skriver:

   Alltså, tulpaner är speciella, dom kan man bara inte motstå. Inte för att jag köper särskilt många nu för tiden men det är en ren ekonomisk fråga.

   Jag har fortfarande lite annat än orkidéer med (bla övervintrande pelargoner) men jag misstänker att dom andra blommorna kommer trängs undan allt mer.

 4. Lela skriver:

  Har nyligen fattat grejen med orkidéer och faktiskt fått två av mina att blomma om. Har två till i vårt köksfönster som ligger innanför en altan med mörkt tak. Där gillar de inte att stå… De blommar fint men därefter vill de inte mer:(

  • Annefia skriver:

   Kul att dom blommat om! Synd bara med dom som inte trivs.

   Det verkar ju som att orkidéer trivs jättebra i mitt sovrumsfönster men två av dom står just nu i mitt vardagsrumsfönster och där kanske det blir för varmt och soligt till sommaren.