Internationella ME-dagen!

Jag pratar väldigt sällan om min sjukdom här på bloggen. Okej, det står i beskrivningen om mig att jag är sjukpensionär och jag nämner ibland att jag är för sjuk eller orkeslös för att orka med vissa saker (som att blogga) och ni som träffat mig vet att jag går med kryckor och har nedsatt immunförsvar (men annars är rätt så trevlig), men det är också allt. Fast just idag när det är internationella ME-dagen tänkte jag göra ett undantag och dela med mig av en väldigt bra, liten YouTubefilm jag hittat om ME (Myalgisk Encefalomyelit), sjukdomen jag lidit av i 14 år nu.
För den som vill läsa mer kan jag rekommendera:
http://rme.nu/om-me-cfs
http://www.gotahalsan.se/sv/myalgisk-encefalomyelit/
http://mittlivmedme.blogg.se/2013/december/adrenalinpaslag-hos-me-patienter-och-hur-du-kan-hjalpa.html

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Internationella ME-dagen!

 1. Helena skriver:

  Tack för att du delade med dig av det här. Jag har faktiskt inte hört talas om ME innan. Hade jag varit en bättre bloggläsare än vad jag är idag så hade jag vetat att igår var det ME dagen. Nu visste jag inte det, men vad jag förstår så är det blått som symboliserar kampen för att få mer medel till forskning. Kanske skulle vara läge att göra någon typ av nailart och uppmärksamma detta.

  Och sköt om dig!

  • Annefia skriver:

   Tack för omtanken, det värmer jätte, jättemycket! :o)

   Och du behöver inte alls känna dig dum för att ha missat rätta dagen (man läser helt enkelt inte alla bloggar alla dagar) eller för att inte känna till nått om ME innan. Det är tyvärr en jätteokänd sjukdom just här i Sverige och inte ens majoriteten av svenska läkare känner till ME (trots att vi är ca 40.000 drabbade i Sverige och sjukdomen är ”godkänd ”av både WHO (sen 1969) och Socialstyrelsen).

   Och jo, du har rätt att blått är färgen man förknippar med ME och andra liknande sjukdomar. Jag hade tänkt måla nån lämplig nailart tills i måndags men ja, så var det ju det där med orken med ja. LOL

 2. Sminkan skriver:

  Det sätter definitivt det egna gnället i ett annat perspektiv. Ok, jag har ett tufft år men jag har alla fall hoppet om att vara frisk i framtiden. Jag vet inte vad jag ska säga mer än att jag hoppas du får många bättre dagar nu när sommaren kommer.

  • Annefia skriver:

   ((((((Sminkan)))))) Jag kan känna igen det här när jag jämför mig själv med andra som drabbas av allvarigare sjukdomar. Man dör inte av ME, man slutar bara att leva (Fast den senaste veckan har jag lärt mig att man faktiskt KAN ”anstränga ihjäl sig” med ME och det var lite skrämmande läsning även om jag inte oroar mig för egen del just nu) Vi får hoppas att vi båda två får må bättre i sommar!

 3. Pingback: United in Grey: HC Girl | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack