Ostara – Vårdagjämningen

Vååååååår!!!

Ja, men vi kan väl i alla fall låtsas?

När jag vaknade var det så grått och eländigt att jag blev riktigt ledsen. En dag som i dag vill jag ju ha det soligt och vår-likt. Men tack och lov klarnade det upp senare under dagen. Hurra!

Fast vår-likt? Ja, det beror ju på hur man ser det?

Barmarksfläckarna har ju blivit allt större och dom fula, smutsiga snöhögarna har blivit mindre, smutsigare och fulare. Men det är fortfarande mera snö än barmark (om man inte räknar tidigare plogade ytor i alla fall) och det dröjer länge innan det dyker upp blåsippor och vitsippor i skogsbacken utanför sovrummet.

vårdagjämningen

Inga sippor…

vårdagjämningen

vårdagjämningen

vårdagjämningen

vårdagjämningen

Ser ni dom där gröna sakerna som sticker upp invid husväggen? Påskliljor på gång!!! :o)

Jag önskar att jag orkade gå ner och fota dom lite bättre och njuta av dom en stund. När våren kommer saknar jag verkligen min trädgård och jag önskar att jag kunde gå på vårpromenader i solskenet som när jag var frisk. Men jag har Ostara-pyntat lite i alla fall och ska se om jag kan hitta på nått gottigt att fira med i kväll.

Ostara= wiccahögtid, läs mer hos Dimmornas Dotter

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Ostara – Vårdagjämningen

 1. jag skriver:

  Visst är det underbart med barmark!
  Här är det mycket snö kvar än, som ska smälta innan det blir barmark.

  Tänk att kunna gå barfota i gräset!!!!

 2. Ann-Britt skriver:

  Ni har snart riktig vår ni, här får vi kalla det vårvinter. Mycket snö kvar än!
  Tack för din kommentar till Stjärnhopen. Har faktiskt funderat på en liten utlottning, men är LITE osäker på om det blir den som pris…men du kan ju alltid hoppas! ;o)
  Ha en bra dag!

  • Annefia skriver:

   Jo, jag såg att du hade mycket mer snö på dina bilder. Sen passade jag ju på att fota barmarksfläckarna hellre än snön men jag HAR ju i alla fall barmarksfäckar att fota.

   Jag minns hur det var när jag bodde i nordvästra Dalarna (vilket visserligen är mycket längre söderut än du bor men ändå växtzon 7) hur frustrerande det var att ha vinter med massor av snö medan andra hade full vår.

   Jag kan tänka mig att du drar dig lite för att lotta ut den underbara sjalen. LOL Men jag ser ändå fram emot din utlottning, vad det än blir.

 3. Lovisa skriver:

  Härligt med våren!
  Först nu såg jag din kommentar om Gaffel och Kniv T-shirten jag gjorde, och njaa, kanske inte åt Gunde, han klarar sig nog utan den ;)

 4. Pingback: Dag 14. En vinterbild | Fialand – Pyssel & Prat

 5. Pingback: Beltane – Valborg | Fialand – Pyssel & Prat

 6. Pingback: Året som gått – Mars 2011 | Fialand – Pyssel & Prat

 7. Pingback: Ostara – Vårdagjämningen 2012 | Fialand – Pyssel & Prat