Hjärtekatten Hjördis

Nu är Hjördis färdig! Hon är precis som sin bror Hjalmar virkat i Muskat. Hennes grundfärg är ett garn som är melerat i grått och rosa och hon har också två svaga, enfärgade ränder på magen i grått och rosa, ett öra i varje färg och en grå rand på svansen.

Jag valde att ge Hjördis ett rosa hjärta för rött hade inte passat i hop med hennes egna milda färger och likaså har hon fått gråa morrhår i stället för svarta. Muskat är INTE ett kul garn att brodera med kan jag tala om!

Hjördis

Hjördis

Hjördis & Hjalmar

Hjördis

Hjalmar & Hjördis

Nu tänker jag ta en paus från hjärtekatterna för en stund. Jag har virkat fyra katter för egen del och det får (nog) räcka, i synnerhet som mamma bett mig virka 3 katter för hennes räkning också. Men i väntan på att hon och jag ska ha tid att åka till (den farliga, farliga) garnaffären för att köpa garn till hennes kissar så har jag ju lite tid över till annat pyssel. Kul med lite omväxling även om det tar lite tid att ställa om hjärnan.

I går började jag dreja fransarna till mattan jag fått av mamma tidigare .

Drejad mattfrans

Det kallas tydligen att dreja fransarna när man tvinnar dom så där. Det är första gånge jag testar det och det tar TID men jag tycker det blir snyggt och dessutom trasslar sig inte drejade fransar när man tvättar mattan.

Läs mer om Hjärtekatterna här!

Det här inlägget postades i Övrigt, Pyssel, Virkat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Hjärtekatten Hjördis

 1. Emmy skriver:

  SV: Man tackar för tipset! Det blir kanske till att silvertejpa mattor då, så jag slipper gå och dra i dem vareviga dag. Att silvertejpa fast böckerna i bokhyllan blir nog däremot lite svårt… ;-)

  • Annefia skriver:

   Jo, att silvertejpa alla böckerna blir nog lite svårt. LOL Mattor tror jag också är ett hopplöst fall när man har katter som älskar att åka kana och vässa klorna på dom. Men du kan ju alltid testa med halkskydd under dom och sen berätta för mig om det fungerar. LOL

 2. Lovisa skriver:

  Fina de vart tillsammans!

 3. A-E skriver:

  Tänk så fort detta spred sig! Det virkas hjärtekatter överallt.
  Fantastiskt. //A.E

  • Annefia skriver:

   Tack! Jag gillar henne verkligen! Och just när det gäller hennes nos blev det ju riktigt snyggt att Musakt delade sig och hade sig t.o.m. (Men SVÅRT!)

 4. Pingback: Pyttelite pyssel (måndagsuppdateringen) | Fialand – Pyssel & Prat