Behöver råd om retrotyg

Som ni kanske minns berättade jag att jag hade hittat lite retortyger i mammas vävstuga i påskas. Tyger som hon fått för att använda till mattrasor men som varken passar dom färgskalor hon brukar väva i eller dom jag brukar sy i men som jag insåg kan tilltala många andra. Eftersom jag inte håller på med sånna här tyger i vanliga fall å behöver jag lite råd av er andra.

Tror ni att dom tilltalar retrotygsfolk? Vad ska jag göra med dom, lotta ut eller sälja? Hur stora bitar tyg brukar man lotta ut (det är ganska mycket tyg det är frågan om) Är sånna här tyger lättsålda eller svårsålda? Vad brukar dom kosta? Nått annat som kan vara bra att tänka på om man ska sälja retrotyger?

Om det är nått tyg som ni tycker verka jätteintressant och inte vill att jag säljer till nån annan, hojta till i kommentarerna så kan jag mäta upp tyget och fota ev. slitage. Generellt sätt tycker jag dock att tygerna verkar väldigt fräscha och många är aldrig använda tidigare.

OBS! Solskenet på bilderna ingår tyvärr inte, dom är fotade i påskas, då medan det fortfarande var sol…

Retrotyg - påslakan
1. Två påslakan, orangea på ena sidan och vita på andra. Lite slitet i ändarna men verkar ändå inte mycket använt eller tvättat

Retrotyg - barnpåslakan?
2. Troligtvis barnpåslakan, verkar aldrig använt. Lite tjockare än vanligt påslakanstyg

Retrotyg - gardiner
3. En gardinkappa och två långgardiner

Retrotyg
4. Aldrig använt tyg

Retrotyg
5. Aldrig använt tyg

Retrotyg
6. Aldrig använda tyger

Det här inlägget postades i Övrigt, Pyssel och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Behöver råd om retrotyg

 1. Sara skriver:

  Jättefina tyger!Jag tror absolut att det finns intresse för dem – prova sälj, annars kan du ju lotta ut dem.
  Tack för tipset om plastgranulat!

  • Annefia skriver:

   Kul att höra att nån gillar tygerna. :o)

   Jag är bara glad att jag kunde tipsa om granulaten, allt för att hjälpa en hjärtekattskollega. :o)

 2. Sanna skriver:

  Åhh superfina tyger! Tror absolut att det finns intresse för dom..testa att lägga ut dom på tradera.. Sök på retro där så får du se lite vilka priser och storlek andra har.. =)
  Själv skulle jag vilja ha, nr 2 och bädda lillgossens säng med..underbart! <3 Hittar du på ett pris så kan vi kanske göra affärer..

  SV: Mmm visst är formen läcker, mitt projekt är dock inte bakning.. =)

  Kraaaaaam
  Sanna

  • Annefia skriver:

   Jag ska mäta det och kolla runt lite och återkomma via mail men det får nog bli imorgon för jag har en dålig dag i dag och tål inte ljuset från bildskärmen långa stunder.

   Jag misstänkte nog att det inte vara bakning du hade planerat. LOL

 3. Hedvig skriver:

  Tygerna på första, andra och tredje bilden var helt underbara! Prova att sälj här på bloggen, jag skulle definitivt vara intresserad i alla fall! :)

 4. Samma dilemma som jag har! Jag har ”tagit hand om” en massa tyger som mormor hade. Jag kan se att det är sånt som retrofolket gillar, och jag skulle säkert kunna göra något med dem själv, men jag ooooorkar liksom inte ta fram, tvätta upp…. Usch, jag gillar inte när folk säger att de inte ooorkar göra saker. Det har helt enkelt inte varit prio ett på de tyckerna och de ger mig dåligt samvete, för de tar plats och de är inte superfräscha i sitt nuvarande skick. Så kan vi säga istället. ;-)

  Tusen tack för kommentaren om smyckena i förra veckan! :-)

  • Annefia skriver:

   Själv lever jag ju med kronisk sjukdom så det här med att inte orka är ju en reell verklighet för mig och inte bara synonymt med ”tråååååkigt och jobbigt” men jag har sån tur att alla dom här tygerna är rena och fräscha.

   Jag gillar verkligen dina smycken! Önskar att jag hade råd att köpa ett halsband.

 5. Lina kristoffersson skriver:

  Hej!har du kvar något av tyg nr 2? Skulle gärna vilja köpa en bit:) Med vänlig hälsning, lina kristoffersson