Glassblogg – Ben & Jerry’s Cookie Dough

Vad passar bättre än lite glassbloggande nu när värmen återvänt?

Ben & Jerry's Cookie Dough

Beskrivning: Vanilla Ice Cream with Chunks of Chocolate Chip Cookie Dough. Alltså, vaniljglass med kakdegsklumpar och små chokladbitar. (Hm… Varför låter chunks of chocolate dough så mycket godare än kakdegsklumpar??? Klumpar låter inte gott.. Klickar? Bitar? Kulor?)

Omdömme: Det må så vara att ordet ”klumpar” inte låter gott men gott är vad det är, VÄLDIGT gott!!! Cookie Dough är en av mina absoluta B & J favoriter (ihop med en annan smak som jag kommer glassblogga om lite senare).

Först av allt kanske ska säga att vaniljglassen inte smakar ”vaniljglass”. ”Vaniljglass” är ju synonymt med neutralt, tråkigt och smakfattigt för det mesta, en sån där basic glass smak som egentligen varken smakar vanilj eller nånting annat heller och som absolut behöver smaksättas med en massa godsaker. Men den här vanijlglassen smakar MASSOR och dessutom GOTT. Den skulle utan tvekan vara en favoriter redan utan kakdegen bara för att själva glassen är så god. Sen vet jag inte direkt om jag skulle beskriva smaken som just ”vanilj” men det spelar ingen roll så länge jag kan beskriva den som gooood.

Och när sen ätande av den goda vaniljglassen blir rena skattjakten efter dom ÄNNU godare kakdegsklumparna, ja då kan det inte bli annat än nammi, nammi, nammi och VÄLDIGT lyckat!

Ben & Jerry's Cookie Dough

Smulans omdömme: Slurp, slurp, slurp! Smulan GILLAR verkligen den här glassen. Notera den lilla rosaa tungan! Söt! Jag var tvungen att lägga upp en extra klick till henne sen.

Mipans omdömme: Mipan låg och sov och missade alldeles att det serverades glass.

Kommer jag köpa mer? Oh ja! Det här ÄR trots allt en av mina favoritglassar, inte bara favorit B & J utan favoritglassar överhuvudtaget. Jag har köpte den flera gånger förut och jag räknas med att köpa den flera gånger igen även om det nu inte bli särskilt ofta med tanke på priset.

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Glassblogg – Ben & Jerry’s Cookie Dough

 1. jag skriver:

  En god glass i sommarvärmen känns aldrig fel.

  Stackars Mipan som sov över kalaset!

 2. Elle skriver:

  Har hört talas om den där glassen, men den finns tyvärr inte här.
  Låter dock som om den skulle passa min smak perfekt….
  Min favoritglass i stans glassbar är After Eight-glass…med stora chokladbitar i….*mmmm*

  Ha en skön dag!
  Kram Elle

  • Annefia skriver:

   Så synd att den inte finns i Tyskland. Du får testa att smaka när du är i Sverige och hälsar på nån gång. After Eightglass låter dock helt ljuuuuuvligt! Precis min typ av glass.

   Tack det samma!

 3. LadyNight skriver:

  Mmmmm. Cookie Dough. Har smakat det innan en gång, fast på pinne och inte i burk. Brukar inte köpa färdig glass, jag gör min egen istället (eller får hemmagjord av mamma). Hemmagjord vaniljglass med riktig vanilj är så oslagbart gott! Eller med krossad daim i. Gudars alltså. FARLIGT gott! Speciellt eftersom mycket av den glass som finns i frysdiskarna inte ens innehåller det som en glass från början ska bestå av. Det är mest ersatt av annat och full med färgämnen och smakförstärkelser >.<

  Fast Cookie Dough tåls nog att ätas igen. Få minsann bjuda mig själv på en sådan burk nu när 25årsdagen närmar sig (hua, åldersnoja redan). Nomnom.

  • Annefia skriver:

   Håller med, det finns INGEN glass som slår den hemlagade! Det recept jag växte upp med innehåller hackade nötter och hackad choklad. Mmmmmm……. Har gått och längtat efter den ett tag. Men Ben & Jerry’s innehåller ju både grädde och äggulor (från utegående höns dessutom) så det är ju riktigt GLASS.

   25 är absolut inget att noja sig för, jag lovar! (vi kan ju tala tyst om vad jag fyller snart för jag gillar inte riktigt hur sifforna ser ut, för första gången i mitt liv tror jag, men inte ens jag har åldersnoja och jag är ju mycket äldre än dig.) Jag har lärt mig att äldre vänner är ett bra botemedel mot åldersnoja.

   • LadyNight skriver:

    Nötter och hackad choklad, det låter som grejer det! :)
    Och jag köpte faktiskt en Ben & Jerrys igår, fast Cookie Dough var slut så det blev Fairly Nuts istället. Ska bli intressant och se om den lever upp till förväntningarna. Namnam. Fairtrade-märket är ju iaf glädjande, om inte annat.

    Förövrigt så är alla mina vänner äldre än mig, har aldrig trivts med jämnåriga eller funnit gemenskap där…kanske är jag en trött gammal själ (varav åldersnojan?), who knows :P

    • Annefia skriver:

     Fairly Nuts är min andra absolut favorit av B & J’s glassar. Och ja, det här med Fairtrade (och allt annat liknande) är helt klart postivt med det förtaget. Nordic Water Peace som jag är sugen på att testa under sommaren är t.ex framtagen som en del av deras samarbete med WWF för att hjälpa Östersjön.