Den som gräver en grop åt andra…

… väsnas väldigt mycket på morgonen.

Gropgrävning pågår

Allting är ju relativt, när man bilar betong ”för hand” låter det VÄLDIGT mycket. När man bilar betong med stor maskin låter det VÄLDIGT mycket. Och sen när man klockan 06.30 skrapar upp all den sönderbilade betongen och slänger det på ett flak av metall, jag då tar det helt enkelt låtandet till helt nya dimensioner. Godmorgon så mycket!!!

Grävd grop ligger

Nu har dom dock grävt bort all betongen och en hel massa annat och frilagt grunden så nu kan dom äntligen börja med det egentliga arbete, nämligen att åtgärda en fuktskada i lokalen på bottenvåningen.

Saker jag saknar:

 • mina sovmornar
 • min parkeringsplats (som används att ställa diverse maskiner på)
 • en gångväg, typ

Saker jag INTE saknar:

 • byggdamm
Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Den som gräver en grop åt andra…

 1. Elle skriver:

  Är ”tant” lite gnällig på äldre dar…*ler*
  Tant ska se att de är färdiga till slutet av sommaren! *moahaha*

  Här har det varit fullt upp och dessutom krånglar blogger igen och jag kan inte alltid kommentera. Därför smyger tant Elle in anonymt här idag.
  Ser att jag missade din födelsedag… :(
  Grattis i efterskott!
  Är tant lika gammal som tant Elle nu?
  Har du lite tårta kvar kanske? *kollar in i kylen*
  Nä, jag ska nog banta iallafall *kollar byxknappen som snart flyger av*
  Men en kopp kaffe kanske?

  Ha en skön helg! (för då jobbar de väl inte iallafall…)
  Kram Elle

  • Annefia skriver:

   Jo, nu är tant Annefia lika gammal som tant Elle så nu kan vi knyppla spetsar ihop och beklaga oss över dagens ungdom. LOL Och du har rätt, tant är nog lite gnällig så här på ålderns höst. Tant saknar sin parkeringsplats i skuggan på ett lagom gångavstånd för skröpliga tanter, parkeringsplats i solen med dubbelt så långt att gå är inte lika kul. Men tant Elle har nog rätt i sina misstankar om att pojkvaskrarna inte blir färdiga förrän mot slutet av sommaren, i synnerhet inte som dom ligger hemma i sängen och latar sig på fredagar också, Ja, se dagens ungdom, annat var det på vår tid! (sen är det ju en annan sak att dom flesta som jobbar här är äldre en oss. LOL)

   Tårtan är tyvärr slut vi det här laget men jag har skorpor. *häller upp lite kaffe på ett fat och ställer fram sockerbitar och skorpor*

 2. Don’t worry be happy är bra, men jag är inte stormförtjust i den där gamla låten. ;-) Så siktar in mig mer på ”do what matters most”, ”leap and the net will appear” och lite annat smått och gott. :-)

  Trevlig helg!!

 3. Cecilia skriver:

  Fy vad jobbigt det verkar, hoppas dom blir färdiga snart så du kan njuta ordentligt av dina sovmornar!
  Tack för kommentarerna i min blogg, minipanda blev så glad att hon rodnar och jag tycker absolut att du ska virka ett par ramar, jag provade idag och det blev jättebra :D

  • Annefia skriver:

   Tack och lov har min hjärna vant sig någorlunda vid oljudet nu så jag lyckas faktiskt somna om efter att ha blivit väckt även om jag sover ytligt och blir väckt om och om igen.

   Din tavla blev jättefin! Jo, jag måste nog verkligen testa några sånna där ramar när jag kommer i gång med min tavelvägg i sovrummet.