Vardagsrummet – del 1 av 312

Hurra! Det hjälpte att gnälla lite i går. I dag har jag nämligen haft fotoljus, inte fotoljus HELT utan blixt men ändock (växlande väder tror jag visst att det kallas) så nu har jag kunnat fota vardagsrummet i dockskåpet.

Vardagsrummet

I vardagsrummet har jag använt en köpt dockskåpstapet, nått som inte var så lätt att få tag på på den tiden (och ja, dator och skrivare sånt var inte direkt nått jag hade alldeles i början av 90-talet, så det här med att förminska och skriva ut en riktig tapet fanns ju inte som alternativ för mig ) Jag vill dock minnas att självaste Panduro sålde den här tapeten.

Taket har jag klätt med vitt papper precis som i sovrummet och på golvet har jag använt ett beige plyschtyg.

Vardagsrummet från andra hållet

I vardagsrummet finns det en hel del fastlimmad inredning. Tavlan på bilden förtjänar ett eget blogginlägg och geväret som hänger ovanför har jag köpt men målat själv.

Prydnadstallrikar och klocka

Klockan på väggen är köpt men prydnadstallrikarna har jag gjort själv av cernitlera och sen målat. Blommorna är små, så små.

Blomkorg i miniatyr

Själva blomkorgarna är köpta men blommorna är handgjorda. Jag målade vitt silkespapper med vattenfärg för att få till flera olika milda nyanser som skulle passa in i rummet.

Kristallkrona

Själklart skulle det hänga en kristallkrona i taket också. Den här är gjord av pärlor och spets (sån där maskinvirkad som man köper på metervara i tygaffären). Spetsen är sen målad med flera lager guldfärg för att bli tillräckligt styv för att hålla formen. Jag har använt mig av en gulmålad knapp högst upp på kristallkronan.

Tyvärr finns det ingen el indragen i dockskåpet så alla lampor är enbart dekorativa. Det hade ju varit mysigt med ett lysande dockskåp.

Som barn brukade jag tillverka min egna små dockhus av skokartonger och DOM hade minsann fungerande belysning av ficklampsglödlampor och koppartråd dragen till sånna där platta batterier med plus- och minusflärpar man kunde linda koppartråden runt (finns dom fortfarande?). Så med andra ord var jag mera avancerad som dockskåpsbyggare när jag var liten. LOL. Jag tror dock inte att ficklampsglödlampor hade varit HELT skalenliga i det här dockskåpet.

Det här inlägget postades i Dockor & dockkläder, Pyssel och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Vardagsrummet – del 1 av 312

  1. Ariadna skriver:

    Du har verkligen ett underbart litet dockhus, ett sådant som jag bara kan drömma om! :)

    /Ariadna

  2. Belinda skriver:

    Vilka detaljer! Vad duktig du är!! I’m impressed! :)

  3. Pingback: BORDe jag kanske blogga om dockskåpsmöbler nu? | Fialand – Pyssel & Prat