Jaha, det var det det!

Nu är balkongsäsongen 2011 definitivt över. :o( Men jag det är skönt att ha fått ordning på höststädningen i alla fall även om det ser jättetomt ut nu när jag tittar ut.

Inga mer tomatplantor

Alla vissna växter är bortplockade. Det var en hel del jobb at klippa ner bönorna och dom jättelika tomatplantorna kan jag tala om. Tur att mamma var här i går och hjälpte mig men mindre tur att jag missade det här med att ta ”före”-bilder. (Jag vet, jag vet, jag har FORTFARANDE mycket kvar att lära mig innan jag blir sån där superbloggare med kameran fastlimmad i handen. LOL)

Höststädad balkong

Det finns ju lite kvar att göra fortfarande, en del saker som ska bäras ner i källaren, mattor som ska tas in och tvättas inför nästa säsong och likande. Men det mesta jobbet kommer jag att spara tills i vår i stället. Allt kommer ju ändå att täckas av ett tjockt lager snö snart och det bara såååå mycket mer inspirerande att hålla på och greja med balkongen på våren.

Mina pelargoner

Pelargonerna tog jag in redan i helgen när dom började varna för frost och nu står dom på plats i köksfönstret och längtar lika mycket efter våren som jag gör. Tyvärr har jag inget bra lagom svalt och ljust ställe att vinterförvara dom på men pelargoner kan man ju ha som inomhusväxter också så dom brukar klara sig rätt bra i köksfönstret. Andra perenner som jordgubbsplantan och kryddväxterna har fått flytta hem till mammas trädgård för att övervintra nedgrävda i hennes rabatter i stället.

Härligt väder

Titta så vackra bilderna kan bli om man inte envisas med att fotografera i motljus eller mot ett fönster (och med blixt ve och fasa!). LOL Vädret var verkligen jättehärligt i går och det har varit lika vackert tidigare i dag men nu har det mulnat på igen tyvärr. Men riiiiktigt än är det väl inte dags för det där tjocka snölagret att täcka min balkong? Hoppas vi!!!

Det här inlägget postades i Balkongen, Prat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Jaha, det var det det!

 1. Marina skriver:

  Det infinner sig alltid en speciell tomhetskänsla när sommarblommorna tas bort – då är det höst på riktigt!

 2. Hedvig skriver:

  Åh, är det en Dr. Westerlund jag skymtar i fönstret? :)

  • Annefia skriver:

   Nej, tyvärr har jag ingen klassisk Dr.Westerlund men väl fyra andra doftisar och dom ser ju rätt lika ut. Jag har Quercefolia, Attar of Roses, Lady Plymouth och Citriodorum. Fast Lady P (den brokiga) kallas ibland för FRU Westerlund. Nästa år ska jag nog leta efter en mint- eller mintchokladdoftande.

 3. Rebecca skriver:

  Tack för att du vill vara med i min tävling!
  Den går ut om två dagar så kicka in i helgen för att se vinnaren! :)

 4. Sanna skriver:

  Mmm blir ju lite tomt på när man höststädar balkongen..nu när man är balkongägare igen..men jag skall försöka få maken med mig ut i skogen och plocka hem div pynt (kvistar, ris, mossa, kottar, mm) att dekorera lite där ute med innan snön faller..ser så mysigt ut på kvällen när jag tänder mina lyktor där ute nu men lite tomt utan växter..har en ensam ljung där än så länge.. =)

  SV: Skoj att du gillade mitt lilla höstlövspynt! =)

  Kraaaaam
  Sanna

  • Annefia skriver:

   Det kan vara riktigt roligt att pynta och göra höstfint på balkongen också och förmodligen extra viktigt för dig som just förlorat din trädgård. Själv tror jag dock att jag kommer skippa den biten i år, jag känner att min ork nog inte riktigt räcker till, även om lite ris och nån ljung på bordet i alla fall hade varit roligt.

 5. Uttan skriver:

  Ja det blir lite ”öde” när blommorna plockas in och mycket inne i fönstren men Jag åker till Svärföräldrarna med lite blommor som de får ta han om under vintern åt Mej.

  Kul att Du vill fira med Mej på Min Blogg.

  Kram!

 6. Fröken Tindra skriver:

  Ja, tomt blir det. Men om några månader kan vi fylla på
  med blomster och annat igen. =0)
  Kul att du vill vara med i min utlottning!
  Kram!