Sitt vackert!

Dags för lite dockskåpsmöbler igen kanske? För eventuellt nytillkomna bloggläsa kanske jag ska berätta att jag håller på och ställer i ordning dockskåpet jag inredde i början av 90-talet men som sen legat nerpackat en längre tid. Medan jag reparerar en del som gått sönder och ställer allt på plats igen så passar jag också på att fotografera och dokumentera allt här i bloggen. Tidigare inlägg om dockskåpet hittar ni här.

Soffan framifrån

Just nu har vi kommit till vardagsrummet. Hittills har jag mest visat hur själva rummet ser ut och fokuserat lite extra på den handmålade tavlan men nu har vi kommit till möblerna och ett av paradnumren i vardagsrummet är nog den gyllene soffan.

Soffan bakifrån

Soffan är, precis som dom flesta andra möblerna i dockskåpet, tillverkad av kartong, sen har jag stoppat den med vadd och klätt den med tyget från en kompis balklänning och dekorerat den med fransar.

Soffan underifrån

Jag var till och med ordentlig nog att klä in undersidan ordentligt och sen har jag använt träpärlor som soffben.

Soffkuddarna

Jag sydde också två kuddar till soffan, den vänstra av tyget från en klänning som jag sytt till mig själv och den högra från ett annat av tygerna vi använde till balklänningen. Det roliga med återbruk är ju att materialen man använder väcker så många minnen till liv.

Soffan och Smulan

Och så var det ju det här med den nakna, oförfalskade sanningen bakom dom tjusiga (nåja) bilderna igen. Som alltid hade jag kattsällskap när jag fotograferade. Men ja, fördelen är ju att det är lättare att bilda sig en uppfattning om hur stor/liten soffan är när man ser den i jämförelse med en katt. LOL

(För nytillkomna läsare kan jag ju berätta att katten i fråga heter Smulan och är känd här på bloggen som en mycket charmerande kleptoman och linslus. Sen lite drygt en månad tillbaka är hon familjens enda katt men det kommer ändras igen på söndag)

Det här inlägget postades i Dockor & dockkläder, Pyssel och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sitt vackert!

  1. Jag skriver:

    Man blir verkligen imponerad av den fina soffan, och det är inte så dumt att jämföra storleken med en katt.

  2. LadyNight skriver:

    Himla vilken fin soffa! Jag trodde den var köpt, den ser så välgjord ut :)