Dags för riktigt pryttel nu!

Ja..ni vet… dockskåpspryttel, småsaker, småkrafs, skröfs, krimskrams. För är det inte så när det gäller dockskåpsinredning att det är pryttlet, småsakerna, maten, prydnadssakerna och sånt som är det allra mest intressanta? Jag menar, hur ofta ser man ett dockskåp inrett i minimalistisk stil? Vem vill inreda minimalistiskt när dom små vardagsföremålen som en liten, liten visp eller en liten, liten korkskruv blir så otroligt söta i dockskåpsformat?

Men nu handlar inte det här inlägget varken om den lilla, lilla vispen elller den lilla, lilla korkskruven (som förövrigt inte ens använda i det här dockskåpet utan förvaras i en låda ihop med ett litet, litet durkslag och andra söta husgeråd) eller ens om kökspryttel. Vi håller oss nämligen fortfarande till vardagsrummet och närmare bestämt pryttlet som ligger och står på vardagsrumsbordet.

Vardagsrumsbordspryttel (långa ord är kul!)

En del saker på bordet är köpta, som ljusen och ljusstakarna och dom små glasögonen, och annat är handgjort, som pipan.

Kattnosen är en ”smula” out of scale och den tillhör just Smulan. Jag har inte gjort henne själv!

Pryttlig bok och jättelik krona

Och sen finns där en jättebillig bok som kostar bara en krona! Eller vänta nu, den kostar gratis, jag har ju gjort det själv, men den är stor liten som en enkrona. SÅ var det ju!!!

Boken är gjord av tunn kartong (förvånad? Inte den vanliga möbeltjockleken dock) och jag har till och med klistrat in sidor av smörpapper (eller möjligtvis bakplåtspapper, jag minns inte , det var ju så länge sen) så att man kan bläddra i boken om man vill men jag tror inte nån kan läsa ”texten” jag kladdat dit (mer än dockskåpsdockorna förstås, jag hoppas verkligen DOM kan läsa vad det står)

Vardagsrumsbord med vardagsrumsbordspryttel

Så här ser bordet ut med alla sakerna på plats! Jag gillar verkligen när det är pryttligt och ser inbott och levandet ut i dockskåpet. Saker och ting ska ligga framme som om nån verkligen lever där och anväder sakerna så fort man vänder ryggen till.

Vardagsrummet så här långt

Och så här ser vardagsrummet ut med soffa, fåtölj och pryttelfyllt bord på plats. Det finns naturligtvis mera möbler och pryttel som ska in där i framtiden.

Det här inlägget postades i Dockor & dockkläder, Pyssel och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Dags för riktigt pryttel nu!

 1. Jag skriver:

  Jag misstänker att det är far i huset som suttit och läst en bok medan han puffat på pipan.
  Jag kan tänka mig att han inte tar nån hänsyn till att det blir rökigt inne.

  Mor hinner väl inte sitta med en bok. Det finns så mycket annat att pyssla med i ett hem.
  Kanske hon läser lite på kvällen innan hon somnar.

  • Annefia skriver:

   Jo, det är far som läst i boken men det är en gammal sagobok så han har läst högt för barnen medan mor suttit och stickat (så där som mödrar gärna gör, du vet. LOL) Faktum är att jag skrev ihop en liten text om dockskåpet när det var färdigt där just det här står med och ja, nu när man få fantisera ihop en far själv får man ju se till att fantisera ihop nån som är bra.

 2. Ojoj, vad go han ser ut den nye lille kattherrn. :-D Han blir väl inte sönderpussad? ;-)
  Och söta småsaker!! :-) Och tack för gratulationen. :-)

 3. Hedvig skriver:

  He he, ojojoj! Verkligen dags för detaljerna nu. Imponerande… :)

 4. Lovisa skriver:

  Åh Åh så smått! :) Och fint med, såklart, men det behöver jag inte ens nämna nu för du vet var du har mig i den frågan! ;)