Samhain

Dags igen att dokumentera Årshjulets och årstidernas växlingar. Tyvärr har jag missat två inlägg, dels Lammas/Lughnasadh i augusti när jag visserligen kom ihåg att fota men glömde blogga (borde kanske lägga upp dom bilderna i efterskott?) och dels Mabon/Höstdagjämningen i september när jag var dålig och låg nedbäddad i sängen med inställda planer och tröstade mig med vampyrböcker och helt enkelt glömde bort att fota överhuvudtaget,

I dag har det i alla fall varit jättehärligt höstväder och visst är väl hösten vacker när träden är gula och solen skiner? (Även om nu träden hunnit tappa många löv så här års) Men ja, oftast är det ju grått och regnigt och MÖRKT och dessutom går min sjukdom in i sin zombiefas på hösten och vintern (nej, jag äter inte hjärnor, SÅ illa är det inte. LOL) så nej, det hjälper inte om vissa dagar och gyllene träd är fantastiskt vackra, hösten är inte riktigt min grej ändå.

Samhain

Notera att rosorna nere i högra hörnet fortfarande blommar

Samhain

Samhain

Samhain

Den mystiska stenhögen har fått vara kvar men jag har fortfarande inte fått någon förklaring till den.

Samhain

Samhain

Samhain

Och för er som följer grävjobbet här utanför med stor spänning (ja, men vi kan väl LÅTSAS i alla fall?) och undrar vad som skett med asfalteringen som skulle ske i oktober så kan jag tala om att precis som allt annat med det här jobbet så verkar det dra ut på tiden. Dom grejade lite här i onsdags men jag har mina misstankar om att dom inte kommer hinna asfaltera innan snön kommer.

Samhain är en wiccahögtid som är lite som en blandning mellan Halloween och Allhelgona. Årstidernas växlingar är en del av det man firar varje högtid men resten känns för privat för bloggen.

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Samhain

 1. Sanna skriver:

  Underbara bilder.. =)

  SV: Ja vackra Mira är en gokisse som gärna gosas hela tiden.. =)

  Ha en fortsatt fin all helgona!
  Kraaaaam
  Sanna

  • Annefia skriver:

   Tack! :o)

   Mitt kissesällskap ligger helst på skrivbordet, gärna FRAMFÖR tangentbordet (Trots allt är det ju viktigare att matte kommer åt att klappa än att skirva. Eller hur? LOL)

 2. Lovisa skriver:

  Men hösten är faktiskt inte riktig höst för mig än, det är ju så varmt.. Köpte mig en höstkappa idag men jag kommer inte få användning av den förrän det blir snö. Och det är då vinterjackan ska fram. Suck.
  Fina bilder du fotat! Jag gillar trädet på den andra bilden, hälften lövtappat, hälften inte.

  • Annefia skriver:

   Tack!

   Det är ju en väldigt tydlig gräns mellan det tappade och det otappade dessutom. Dom andar träden hara mera blivit ”tunnhåriga” lite överallt.

   För mig är ju mörkret, den evinnerliga dimman, regnet och gråmulna dagar nog för att det ska kännas som höst, framför allt mörkret och dimman.