Stickor (tänd- och andra)

Jag håller fortfarande på och funderar och planerar kring det här med att sticka en tröja till Isa. Det krävs ju en hel del planerandet och funderande för att få till det hela. Och så krävs det också att man hittar sina garner också!

Att hitta det vita garnet jag ska ha till mönstret var inga större problem men att hitta det grå garnet till själv tröjan verkar mera komplicerat. Jag har ju garn (och för den delen också tyg) spritt över femtielva olika ställen i lägenheten och pga värk orkar jag bara leta korta stunder lite då och då så det kommer ju att ta ett tag.

Stickor och garn

Men i väntan på att det grå garnet ska dyka upp tänkte jag passa på att visa er tjockleken tunnleken på stickorna och det vita garnet för jag vet ju att vissa av er är nyfikna på sånt (bägge garnen är ju lika tjocka tunna).

Jag tycker inte riktigt att det framgår så bra hur tunt garnet och stickorna är. Tyvärr orkade jag inte gå och hämta en tandpetare för att jämföra med (det här med värk igen…) så ni får nöja er med en tändsticka i stället. Men tunt är det kan jag lova! Stickorna är så tunna att dom blir alldeles skeva när man använder dom eftersom dom blir mjukare av värmen i händerna och man lätt håller för hårt i dom när man stickar (och då har jag ändå små och klena händer).

Det här inlägget postades i Dockor & dockkläder, Pyssel, Stickat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Stickor (tänd- och andra)

  1. Lovisa skriver:

    Haha jag är som alltid intresserad! Och oj så smått, huva!

    • Annefia skriver:

      Trodde väl du skulle vara intresserad. Och jo, smått och tunt är det! Folk brukar ju fråga om jag stickat sockorna (som jag ska visa NÅN gång) på tandpetare men grejen är att tandpetare är tjockare än stickorna. LOL

  2. Pingback: Måndagsuppdateringen v 45 | Fialand – Pyssel & Prat