Måndagsuppdateringen v 45

Som alla säkert kunnat räkna ut har veckan gått i tröjstickandets tecken. Det har stickats provlappar och ritats rutmönster och allt vad det nu har varit (och som jag redan plågat er med här i bloggen) men i dag tänkte jag nöja mig med att bara visa det jag stickat på själva tröjan. Och som då alltså, trots omsorgsfull provstickade, mätande och uträknande ändå är 3 cm för kort och måste skrotas.

Det ser kanske inte så mycket ut för världen (pennan är med som storleksjämförelse), men tro mig, det är fler varv än man kan tro (den breda vita randen är två varv och den smala vita randen tror jag knappt ni kan se på den här bilden)

Isas tröja så här långt

Tröjan är i själva verket tänkt att bli en kofta (dvs öppen med knäppning fram) och jag stickar den i ett enda stycke för att slippa sidsömmar. Stickningen är 16 cm bred (den borde vara 19!) och dockan jag stickar den till är 43 cm långa Isabelle, en Ball Jointed Doll (En Narae närmare bestämt för den som är insatt). För er som ev är vana att sticka dockläder till babydockor av ungefär samma längd så kan jag tala om att Isa är mycket smalare än dom dockorna eftersom hon har en vuxen kropp till samma längd. Garnet är av okänt märke och jag har ingen aning om sticktjockleken (men nytillkomna läsare kan se bilder här).

Det tror jag var allt ni kan behöva veta. I kväll ska jag börja om på nytt igen! Skam den som ger sig!

Det här inlägget postades i Dockor & dockkläder, Måndagsuppdatering, Pyssel, Stickat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndagsuppdateringen v 45

 1. LadyNight skriver:

  Trist att det blev för litet :/ Men som man säger: man lär sig så länge man lever. Och jag tror att slutresultatet kommer bli jättebra. Ska bli spännande att se när allt är klar och hur Isa ser ut i den :)

  • Annefia skriver:

   Jag maskade av och testade på Isa och det var inte lika illa som jag trodde. Det räcker nog med att öka 6 maskor i stället för 12 och rent allmänt så verkade det hela väldigt lovande, allt kändes väldigt in-scale. Jag tror (hoppas) hon kommer bli jättesnygg i sin nya tröja.

 2. Nettan skriver:

  Håller tummarna för att det blir perfekt nästa gång!
  Vilket tålamod du har…. Kram ♥