Att se på världen med nya ögon…

… eller i alla fall att se på nya ögon!

Amaryllis är den nyaste bland mina dockor. Hon har haft flera nya ägare och massor av olika utseenden (inte alla så klädsamma, bildbevis kommer möjligtvis senare nån gång). Det senaste utseendet fick hon hos danska väninnan men nu har jag ju tänkt att jag ska göra henne lite mer ”min” genom att förändra hennes utseende igen.

Amaryllis nya ögon

I dag kom dom handgjorda ögonen som jag specialbeställt till henne från Hongkong. Dom kanske ser lite underliga ut för er som inte är vana att se dockögon och i synnerhet som jag den här gången valt ögon utan pupiller. Men jag har alltid velat ha en docka utan pupiller, eller med pupiller bara några nyanser mörkare än irisfärgen, och jag tyckte det kunde vara en look som fungerade till Amaryllis eftersom hon är en fe och därför passar i ett lite övernaturligt utseende.

Ögonen är pyttesmå och ganska pilliga att sätta på plats så det får nog vänta tills jag givit henne en ny face up så småningom. Jag väntar också på ett nytt hår som jag beställt till henne.

Det här inlägget postades i Dockor & dockkläder, Pyssel och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Att se på världen med nya ögon…

 1. Lene skriver:

  Åh de ser fine ud. Jeg tror hun bliver helt vidunderlig når hun har fået både øjne, hår og face-up. Og måske lidt nyt tøj.

  • Annefia skriver:

   Dom är lite ljusare än jag trott men det tror jag bara gör att dom kommer fotograferas väldigt effektfullt. Och jo, givetvis blir det nya kläder med.

 2. LadyNight skriver:

  Det blir spännande att se när du är klar med henne. Jag gillar makeovers, det är alltid så intressant och inspirerande hur man kan få olika resultat med samma grund :)

  …jag får inte tummen ur när det gäller ögon. Shilou’s ögon. Ögon i glas ser så annorlunda ut jämnfört med akryl. T.ex buktar pupillerna verkligen ut så mycket som det ser ut som på många produktbilderna? Blir lite missbelåten över att det inte är runt och fint och får för mig att det kommer se konstigt ut :P

  • Annefia skriver:

   Jag håller med, ibland kan man inte ens se att folk använt samma sculpt för resutaten blir så olika.

   Det där med pupillen är en grej man väljer själv när man beställer ögon (det har med high dome/lowdome/normal dome att göra men jag har inte riktigt koll på vad som är vad) och jag tror att det beror på att dom fångar ljuset olika fast när det gäller dom minsta ögonen går de oftast bara att få dom i ”standard”. Dom glasögon jag själv har är alla rund och fina utan utstående pupiller. (Från Ginarolo och Captured in Glass)

 3. Ekenäsliv skriver:

  Sååå spännande att se resultatet med dockan sen=)
  Hur såg hon ut från början?

 4. Elle skriver:

  Tack för din hälsning! Jag tycker att du är mycket förnunftig som inte utvecklar tanken kring vädret…. ;-)
  Kram Elle

 5. Sanna skriver:

  Oj oj skall bli spännande att se det färdiga resultatet..har aldrig sett en docka utan pupiller.. =)

  Hoppas allt är bra med dig annars gumman <3
  Kraaaaam
  Sanna

  • Annefia skriver:

   Inom BJD-världen förkommer det en del dockor med ovanliga ögon men när det gäller andra dockor är det ju mycket mera sällsynt,

   Tack för omtanken!!!! Kram!