Det där paketet från utlandet

I måndags fick jag ett sånt där ”paket från Utlandet” igen. I det här fallet visade sig Utlandet vara Danmark dock så jag slapp betala tull. Den här gången hade jag också vissa föraningar om att det skulle komma.

Pakeeeeet från Utlandet

Titta nu, bakom paketet från Utlandet skymtar min helt ICKESTICKADE adventsljusstake. (Och för den som undrar, nej, inget rött pynt i vardagsrummet men köket är rött så det skriker om det. LOL)

Spännande innehåll!

Just det här specifika utlandspaketet innehöll en massa spännande turkosa tyger (till kläder till Alba-Stina), ett gäng dockkläder och vad är det som skymtar där längst nere i bild, dolt av all bubbelplasten? En docka!!! Precis som alla ”paket från Utlandet” SKA innehålla med andra ord.

Amaryllis

Möt Amaryllis!!! Min danska väninna (ni vet hon som fått snö) har fler dockor än någon normal människa kan hålla reda på och de hela slutade med att Amaryllis och jag fick varandra i present. Jag är minst Amaryllis tredje ägare och hon är ett riktigt ”work in progress” projekt. När vädret blir varmare igen ska jag måla om hennes ansikte (vissa delar måste utföras utomhus och kräver rätt temperatur och luftfuktighet) plus att hon ska få nytt hår och nya ögon och GIVETVIS också nya kläder (det är ju liksom det som är vitsen med den här hobbyn för mig).

Också en form av dockskåp

Jag tänkte att det kunde vara kul att visa en bild på alla mina dockor så att ni får se hur pass stora/små dom är. (Jag glömda den obligatoriska kronan men den största dockan är 43cm när hon står upp)

Från vänster: Amaryllis, Agnes (som jag nog aldrig visat tidigare), Pytte, Isa/Isabelle (hon som ska få tröjan jag stickar på) och Alba-Stina. Den lilla, lilla, lilla dockan ner i högra hörnet är Alba-Stinas leksak och den har, så vitt jag vet i alla fall, inget namn.

Jag kan inte riktigt fatta att jag har FEM dockor nu, jag som trodde att en var fullt tillräckligt (men jag HAR i ärlighetens namn inte köpte dom själv allihop, 3½ av dom har jag fått i present).

Det här inlägget postades i Dockor & dockkläder, Pyssel och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Det där paketet från utlandet

 1. LadyNight skriver:

  Det där kallar jag ordentligt innehåll i ett paket minsann. Borde inte ALLA paket se ut sådär, inte bara dem från utlandet? LOL
  Vad fin Amaryllis är! Ser mycket potential hos henne. Och vad fint det låter, att ni fick varandra i present. Vilken snäll vän du har :)

  Och tygerna! <3

  • Annefia skriver:

   Dom flesta paket jag får BRUKAR faktiskt vara riktigt roliga men hittills har det bara varit dom från Utlandet som innehållit dockor (å andra sidan brukar dom flesta av mina paket komma just från ett eller annat utland).

   Visst har jag världens gulligaste vänner?

   Det ska bli så spännande att få utveckla Amaryllis nya utseende. Jag är inte alls säker på hur hon ska se ut än.

 2. Lene skriver:

  Jeg er bare glad for at Amaryllis har fået et godt hjem. Jeg har hele tiden haft et problem med den størrelse, men jeg syntes ikke jeg kunne sælge hende. Så hun sad bare her og var med til at gøre det hele lidt mere uoverskueligt. Jeg tror det her er det bedste for os alle tre. LOL

 3. Lovisa skriver:

  Vad roligt med paketet! Jag har förstått att såna där dockor kostar lite mer än skjortan, så då är det ju alltid trevligt att få en i present.

  • Annefia skriver:

   Älskar paket!

   Jo, dom kostar som flera stycken skjortor, lite olika beoende på storlek, modell och tillverkare och sånt (Det finns dom som kostar som en hel garderob t.o.m, dock ingen av dom jag har) så det är verkligen en fantastisk present att få. Hade jag inte haft dom helt underbara vänner jag har så hade jag haft EN stycken docka, även om jag hade drömt om fler.

 4. Pingback: Att se på världen med nya ögon… | Fialand – Pyssel & Prat